Kungligheten du är mest lik – baserat på ditt stjärntecken

Prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

Är du mest lik kronprinsessan Victoria, hertiginnan Kate eller drottning Elizabeth? Ditt stjärntecken kan säga mycket om vilken kunglighet du har mest gemensamt med. Få svaret i ELLEs kungliga astro!
13 januari, 2022

Din stjärnbild påstås kunna säga en hel del om din personlighet och liv. Och vi är många som låter horoskopet visa vägen genom livet. Dessutom kan stjärnorna visa vilka personer vi passar bättre och sämre ihop och självklart vilka vi är allra mest lika.

Även fast det är mycket mer än så som spelar in kan det vara en inspirerande vägvisare för gemensamma värderingar, personligheter, egenskaper och intressen.

TV: Kungligheten du är mest lik - baserat på ditt stjärntecken
1:47

Efter reklamen: TV: Kungligheten du är mest lik - baserat på ditt stjärntecken

(1:47)

Slå på ljud

Vilken kunglighet du är mest lik – baserat på ditt stjärntecken

Så frågan är om du är lika envis som drottning Elizabeth eller äventyrslysten som prinsessan Madeleine. Låt stjärnorna visa vägen och besvara fråga!

Väduren 21/3-19/4 – Prinsessan Eugenie, drottning Margrethe

Väduren är ett eldigt stjärntecken med mycket energi. Med en stark viljestyrka, entusiasm och generöst levnadssätt. Väduren är öppen och delar gärna med sig av tankar och känslor vilket gör hen till en social varelse som ofta är omtyckta i alla sammanhang.

Väduren är uppriktig och har en naturlig ledarförmåga som gärna håller i trådarna med stark diplomati. Dessutom har hen ett öga för det estetiska och spenderar gärna sin lediga tid till att måla, pyssla eller inreda.

Det är ingen slump att danska drottning Margrethe är vädur. Hon är en uppskattad drottning som styrt sitt land med pondus i 50 år. Dessutom är hon likt prinsessan Eugenie av York mycket intresserad av kost. Drottningen målar gärna och ligger bakom så väl kostym som scenografi. Prinsessan Eugenie har studerat konst och idag jobbar hon på galleriet Hauser & Wirth i London.

Oxen 20/4-20/5 – drottning Elizabeth, kung Carl Gustaf

Oxen är ett tillgivet stjärntecken som älskar det vackra och njutningsfulla i alla dess former. Oxen förknippas starkt med sitt element jord där naturen får hen att trivas allra bäst. Oxen är en riktig arbetare som jobbar hårt med stark uthållighet. Den envisa oxen ogillar förändringar, speciellt sådana som är påtvingade.

Kanske är det därför inte så konstigt att drottning Elizabeth som snart regerat i 70 (!) år är en uthållig oxe och att svenska kung Carl Gustaf som 2023 suttit 50 år på tronen även han är oxe. De har båda två stark uthållighet och de har varit trogna sina roller som regenter sedan dag ett.

De båda spenderar gärna sin lediga tid ute i naturen tillsammans med sina hundar och drottning Elizabeth kastar sig fortfarande upp på hästryggen för långa ridturer över godsets ägor. Så du som oxe har nog mer än du tror ihop med Sveriges och Storbritanniens kung och drottning.

Tvillingarna 21/5-20/6 – prinsessan Madeleine

Tvillingarna går alltid sin egen väg och gillar inte att bli styrda av andra människor. Hen är en kvicktänkt och intelligent person som gillar att ta del av nyheter för att diskutera olika ämnen och problem. Hen tar sig fram i rask takt, är nyfikna och vill testa nya grejer i livet. Tvillingarna älskar att vara i rörelse och på resande fot.

Det är svårt att inte trivas i en tvillings sällskap. De är otroligt älskvärda och genuina människor som är duktiga på att uttrycka sina känslor. Att prinsessan Madeleine är en tvilling kan inte ha undgått någon. Hon är en prinsessa som alltid gått sin egen väg. Andra platser än Sverige har lockat henne och hon har bott i både London, New York och Los Angeles.

Madeleine har en stark drivkraft och hon har alltid velat göra nytta i sin roll som prinsessa. Sedan 2006 har hon arbetat med Childhood och sedan 2021 är hon vice hedersordförande för organisationen som arbetar för barns rätt. Prinsessan har likt andra tvillingar ett stort socialt nätverk som är till hjälp både i den privata och arbetsmässiga sfären.

Kräftan 21/6-22/7 – kronprinsessan Victoria, Diana

Kräftan är ett vattentecken som styrs av sina känslor med tydliga beskyddarinstinkter och stark lojalitet. Kräftan beskrivs ofta som föräldern och den ansvarsfulla. De är omtänksamma och värdesätter sin familj. De har nära till skratt och är fulla av humor. De gillar att ta hand om andra, upprätthålla ordning och är mån om sin omgivning och att alla ska ha det bra.

Kräftan är det mest plikttrogna tecknet, de är ansvarsfulla och är alltid pålästa och väl förberedda inför sina uppdrag. När kräftan tar ton lyssnar alla, de är vältaliga och duktiga på att nå ut med sina budskap.

Både kronprinsessan Victoria och Diana, prinsessan av Wales är födda i kräftans tecken. Få kungligheter har fångat sin omgivning som Victoria och Diana. De båda med hjärta för andra, måna om viktiga frågor som berör människors välmående och miljön. Samt en stark lojalitet och genuinitet både när det kommer till de kungliga plikterna och sin familj.

Lejonet 23/7-22/8 – Meghan Markle

Lejonet beskrivs ofta som en storslagen person som är passionerad, stolt och älskar att stå i centrum. Lejonet är ett eldtecken som ofta upplevs med en varm personlighet. Lejonet gillar lyx i livet och är oftast uppskattade av sin omgivning. Tecknet har en utstrålning som få och de kan ta ett helt rum med storm. Hen är kreativ, dramatisk och dras till det något spektakulära.

Lejonet har inga problem att stå i centrum om det är på hens premisser. De har ett behov av bekräftelse som i för stora mått kan leda till självupptagenhet. Lejonet är plikttrogen, pålitlig och ärlig. Om något inte känns rätt har lejonet inga problem med att tala om det.

En kunglighet som är född i lejonets tecken är Meghan Markle. Hon äntrade det brittiska kungahuset med storm och blev snabbt en uppskattad medlem av så väl familjen som folket. Men det kungliga centrumet passade henne inte, likt andra lejon ville även Meghan ta kontroll över hur och var hon profilerades.

Hon lämnade det brittiska kungahuset tillsammans med sin man, prins Harry och har nu byggt ett nytt liv i Los Angeles. Där hon tagit makten över sin situation och synts i en rad olika mediaproduktioner där hon själv har fått styra över reglerna.

Jungfru 23/8-22/9 – Prinsessan Märtha Louise, prins Harry

Jungfrun är ett jordtecken som ständigt strävar efter det fulländade. Jungfrun är arbetsam och har ofta en analytisk förmåga. Med höga krav på sig själv kan jungfrun stundtals begränsas av sin egen förmåga. Den hjälpande handen sträcks ofta ut och jungfrun är generösa med sin kärlek.

Hen kan ha en kylig och reserverad yta men där under finns oftast ett varmt hjärta. En jungfru grundar alltid sina handlingar på analys, eftertanke och kritiskt tänkande. Men när hen väl bestämt sig för något så finns ett driv som ingen kan sätta stopp för.

Norska prinsessan Märtha Louise visste redan när hon var liten att hon strävade och längtade efter något annat bortom den kungliga världen. Sagt och gjort avsade hon sig titel som kunglig höghet för att kunna leva ut sin dröm. Likaså har prins Harry lämnade det kungliga livet bakom sig i Storbritannien för att leva sin dröm. De båda har fortsatt sin resa mot det fulländade och använder idag sitt driv och generositet i nya kanaler som de valt med hjärtat.

Vågen 23/9-22/10 – prins Christian

Den kärleksfulla vågen är ett lufttecken som alltid har nära till kärlek. Vågen uppfattas som en charmig person med stark vilja att göra rätt. Hen gillar ordning och reda och med rätt stöd från sin omgivning kan hen gå hur långt som helst.

Nyfikenheten som finns hos vågen gör att hen alltid vill lära sig nya saker vilket de helst gör genom möten med nya människor. Balans är a och o för vågen som tar in och observerar olika synpunkter och åsikter innan hen fattar ett beslut. Oavsett om det gäller privata- eller jobbsammanhang.

De har alltid något på gång och är i sin natur en ledare. Inte sällan är jurister och diplomater just vågar. Och därför passar det bra att Danmarks framtida kung prins Christian är född i vågens tecken.

Skorpionen 23/10-21-11 – prins Charles

Skorpionen är ett vattentecken som andas passion. Oavsett om den är synlig eller gömmer sig på insidan så känner en skorpion mycket passion och känslor. Trots det uppfattas hen sällan som den känsloperson hen är utan ger ett intryck av ett oberört lugn. Vissa tycker att det är svårt att lära känna en skorpion, de kan upplevas som reserverade och avvaktande.

Hen är en målmedveten människa med stark intuition som man gärna vill ha vid sin sida när olika problem uppstår. Stjärntecknet står för mod, passion och känsloliv. De är goda människokännare och har stark medkänsla för verkliga problem.

Bland de kungliga finns en skorpion: prins Charles. Och visst kan han upplevas som något avvaktande och tillbakadragen. Men bakom ytan gömmer sig humor, en stark drivkraft och vilja i att lösa problem. Och när det kommer till känslor och passion så vet vi alla att han aldrig glömde sin ungdomskärlek utan strävade efter och fick till slut säga ja till Camilla Parker Bowles.

Skytten 22/11-21/12 – prinsessan Sofia

Skytten är ett eldtecken som gärna tar sig ut på nya äventyr med stark frihetskänsla. Den sociala aspekten är viktig för en skytt och hen omger sig gärna av personer och passar dessutom bra ihop med många. Skytten är sportig, energisk och har ofta en aktiv fritid. Skytten är inte en person som sitter still utan gillar att testa nya saker. De har starka idéer och en tro på sig själv som tar dem framåt.

En av skyttens mest beundransvärda egenskaper är en naturlig optimism och entusiasm. Skytten är frihetsälskande, har ett öppet sinne och ett filosofiskt sinnelag som hen tar med sig i sökandet efter meningen med livet i olika länder och på olika platser.

Prinsessan Sofia är född i skyttens tecken och har precis som de flesta skyttar rest över hela världen. Hon har haft starka visioner och idéer som bidragit till att hon grundat Project Playground för att hjälpa barn och unga i utsatthet. Och det var även ett av prinsessans äventyr som bidrog till att hon sprang in i svenska prinsen Carl Philip. Prinsessan likt andra skyttar har en stark tro på sig själv och driver sina projekt framåt för att fler ska må bra och kunna leva ett fritt liv bortom hinder.

Stenbocken 22/12-19/1 – hertiginnan Kate, drottning Silvia

Stenbocken har jord som sitt element och beskrivs som ambitiös och målmedveten. Hen vet vad hon vill ha och är beredd att kämpa väldigt hårt för det. Självständighet står stenbocken för och hen driver därför gärna sina egna projekt framåt. Tålamod och klokhet bär stenbocken på och det gör dem väldigt trygga i sig själva.

De värdesätter lojalitet och hårt arbete och omger sig allra helst med likasinnade personer. Många beundrar stenbocken för att hen alltid tycks vara så samlad och duktig. Ambitionen klingar aldrig av och har stenbocken väl hittat ett jobb eller engagemang som intresserar hen så finns det ingen hejd på hur mycket de är beredda att arbeta för det.

Självständighet och trygghet i sig själv känns som två grundförutsättningar för att klara av att lämna det ”vanliga” livet och kliva in i den kungliga sfären. Inte konstigt att både drottning Silvia och Kate Middleton är födda i stenbockens tecken. De båda har samlat mod till sig för att följa hjärtat bakom de emellanåt kyliga slottsväggarna. Där de drivit sina hjärtefrågor framåt.

Vattumannen 20/1-18/2 – kronprinsessan Mary

Lufttecknet vattumannen är uppfinningsrik med en stark individualistisk känsla som gärna går sin egen väg. Hen är kreativ och nytänkande med många idéer och emellanåt starka åsikter. För en vattuman är det viktigt att känna sig fri och oberoende. Vattumannens iderika personlighet bidrar alltid till mycket i så väl sociala som arbetssammanhang. Hen vill jobba för en bättre värld och framtid och de har heller inga problem att ifrågasätta saker och ting.

Vattumannen vill gärna uttrycka sina tankar och känslor och blir irriterad om dessa inte får gehör. Hen är en stor visionär som gärna planerar framtiden och är ofta engagerade i människors rätt i samhället.

En kunglighet som är född i vattumannens tecken är kronprinsessan Mary av Danmark. Att känna sig fri och oberoende kan nog vara lite trixigt i det kungliga sammanhanget. Men är det något som Mary får utlopp för i sin roll som Danmarks kronprinsessa så är det sina visioner. Kronprinsessan är engagerad i miljö- och människofrågor och är en mycket duktig talare som inte heller har problem med att uttrycka sina tankar och känslor.

Fiskarna 19/2-20/3 – prinsessan Estelle

Vattentecknet fiskarna är ett konstnärligt och känslosamt tecken som känner stark medkänsla för sin omgivning. Den empatiska sidan gör fisken till en bra vän och trogen älskare. Tyvärr kan det ibland slå över till ett självutplånande beteende. Fisken kan ibland vara så känslig för andra vilja att anpassningen går överstyr. Fisken är det det mest idealistiska, poetiska, konstnärliga och romantiska av alla stjärntecken.

Hen är en mångbottnad drömmare och hopplös romantiker. Med ett behov av att känna kärlek och de har minst lika mycket kärlek att ge tillbaka. Fisken har en stark konstnärlig och kulturell sida med ett öga för detalj och finess.

Och vem har en egen kulturstiftelse i den svenska kungafamiljen? Jo prinsessan Estelle vilket passar perfekt eftersom att hon är född i den estetiska fiskens tecken.

Foto: TT

Se också: Här är hårfärgen du bör testa 2022 – baserat på ditt stjärntecken
3:05

Efter reklamen: Se också: Här är hårfärgen du bör testa 2022 – baserat på ditt stjärntecken

(3:05)

Slå på ljud