Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Årets snyggaste balkongmöbler 2024

16 apr, 2024 
AvStina Meyerson
balkongmöbler 2024
Sommaren 2024 närmar sig med stormsteg – och det är hög tid att fräscha upp balkongen! Du som är ute efter nya utemöbler har hittat rätt, för här tipsar vi om årets snyggaste stolar, fåtöljer, bord och soffor som passar perfekt för balkongen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sommarsäsongen 2024 är i antågande med allt vad det innebär! Därför är det en god idé att redan nu börja preppa balkongen inför den kommande säsongen. Och visst blir det mysigt med ljusslingor, växter och snygga textilier – men kom ihåg att det är avgörande att lägga en god grund med möbleringen. Att ha den där sittgruppen, matplatsen eller loungestolen på plats är ju det som banar vägen för allt härligt sommarhäng!

balkongmöbler 2024
Foto: Granit

Balkongmöbler inspiration: så inreder du balkongen mysigt och funktionellt

En balkong har stor potential att bli din favoritdel av ditt hem! Om du lägger lite tid och kärlek på att inreda den, så kan du enkelt skapa en hemtrevlig och mysig plats för såväl härliga utomhusmiddagar som välförtjänt avkoppling i solen. Behöver du inspiration kring hur du kan tänka när du inreder din balkong eller uteplats? Här är några tips:

Annons
  1. Fundera över funktionen. Vad ska du använda din balkong till? Vill du framför allt sträcka ut dig i solen med en god bok? Då kanske du ska satsa på en snygg dagbädd. Är tanken framför allt att kunna bjuda på mysiga utomhusmiddagar? Då ska du givetvis satsa på en praktisk matplats.

  2. Prioritera! En balkong är ju sällan särskilt stor, och du som har en liten balkong bör tänka till extra mycket kring hur du vill spendera de kvadratmeter du har till hands. Kom ihåg att det finns många smarta lösningar som gör att du kan få ut så mycket som möjligt av din lilla balkong, såsom stapelbara stolar och små balkongbord som enkelt kan fällas in när de inte används.

  3. Tänk på läget. Har du söderläge har du exempelvis goda odlingsmöjligheter på balkongen och kan satsa på ett gäng stora krukor för ändamålet, men kan också behöva investera i ett snyggt parasoll. Du som har skugga på balkongen kan behöva lägga till några snygga filtar, för att kunna sitta på balkongen även på svalare dagar – och du som har kvälls- eller morgonsol bör fundera på hur du nyttjar ditt läge på bästa vis. Vill du exempelvis kunna äta frukost eller middag i solen, men sedan ha en skön fåtölj för lite avkoppling i skuggan resten av dagen?

  4. Addera mysig belysning. Precis som inomhus är belysning A och O för att få till den där riktigt hemtrevliga och ombonade känslan utomhus. Det är vanligt att sätta upp ljusslingor, men kom ihåg att det blir extra härligt med ännu fler ljuskällor än så. Du kan exempelvis satsa på snygga ljuslyktor, flytta ut en sladdlös bordslampa eller hänga upp smarta solcellslampor.

  5. Kom ihåg grönskan! Du behöver inte ha gröna fingrar eller vara intresserad av odling för att få till en frodig grönska på balkongen. Köp några lättskötta pelargoner till balkonglådan och sätt kryddor från matbutiken i krukor, så har du kommit långt. På så vis höjer du enkelt mysfaktorn, samtidigt som du kan få ut mer för pengarna av inköpta kryddväxter såsom basilika eller mynta.

  6. Lägg till snygga och tåliga textilier. Kuddar, filtar och en snygg utomhusmatta sätter pricken över i, och kom ihåg att välja tåliga sådana som är lämpade för utomhusbruk. Emellertid mår de flesta textilier oftast bäst av att vara under tak, så det kan vara en god idé att ha en snygg och praktisk korg innanför balkongdörren – att enkelt droppa filtar och kuddar i när du ska gå in igen.

Psst! Du som vill skapa en mysig loungehörna kan hitta våra bästa tips samt de snyggaste loungemöblerna här!

Snygga Balkongmöbler och utemöbler till balkongen 2024

Är du ute efter snygga och bekväma balkongmöbler att inreda med? Här listar vi fina och sköna balkongmöbler, i material som trä, metall och bohemisk rotting, som gör din balkong mysig på nolltid!

Fåtölj i rotting

Ellos Home

Fåtölj av rotting i modern design, med ett snyggt bågformat mönster i ryggen. I fåtöljen sitter du skönt på en mjuk dyna med tygklädsel och skumfyllning.

Litet bord i rotting

Jotex

Runt handgjort sidobord i rotting, som är lika fint på balkongen som i vardagsrummet. Eftersom det är lätt och litet går det utmärkt bra att flytta fram och tillbaka!

Annons

Stolar och bord till liten balkong

Fermob

Sätt färg på tillvaron med de här snygga och praktiska stolarna och det fina bordet från Fermob. Stolens fällbara design gör den enkel att förvara och flytta runt, vilket gör den perfekt för små balkonger.

Randig caféstol

Ellos Home

Snygg caféstol i rotting som finns i två utföranden, och säljs i 2-pack. Stolen är praktiskt stapelbar.

Svart cafébord

Brafab

Snyggt marmorbord till budgetpris, med ett svart underrede i gjutjärn och en mörkgrå bordsskiva av marmor.

Annons

Utomhussoffa i trä

Venture Home

Utomhussoffa av akaciaträ, med en robust konstruktion som gör den hållbar och motståndskraftig mot väder och vind. Perfekt för balkongen!

Dynor till lastpall

Jotex

Det är populärt att skapa snygga balkongmöbler av vanliga lastpallar. Med ett par dynor kan du enkelt slänga ihop din egen balkongsoffa! Välj mellan tre snygga färger.

Stilren solstol

Lafuma

Bekväm solstol från Lafuma, som är perfekt för lata dagar på balkongen! Stolen är enkel att flytta på, och du kan också ta med den på utflykten eller till stranden.

Annons

Naturvit hängstol

Granit

Dingla med benen från en härlig hängstol! Den här stolen är tillverkad av björkträ och har ett tåligt och slitstarkt tyg, och passar utmärkt på en balkong.

Randigt parasoll

Ellos Home

Parasoll i randigt tyg, som finns i tre utföranden. Kanten i makramé har fransar i bomull och stången är av trä.

Fåtölj i rotting

Granit

En klassisk fåtölj i rotting, som gjorts för hand så att varje exemplar är unikt. Lägg till en dyna och några kuddar så är du hemma!

Annons

Grön dyna till balkongen

Granit

Stor dyna i mörk khakigrön, med ett skönt ryggstöd. Dynan är gjord av bomull, med en fyllning av polyester – och har handtag på kortsidan så att du enkelt kan flytta runt den på balkongen.

Röd portabel lampa

HAY

Portabel bordslampa från danska HAY med en enkel och snygg design. Bordslampan lyser med ett jämnt och varmt sken – och är enkel att bära med sig.

Hopfällbart balkongbord

Fermob

Litet smart balkongbord som är ypperligt för den lilla balkongen. Bordet är tillverkat i pulverlackerad stål och fästs lätt och stabilt på balkongräcket. Bordsskivan kan enkelt fälla ned när den inte används!

Annons

Soffa till balkongen

Byarums Bruk

Inred balkongen med en klassisk trädgårdssoffa! Den här vackra soffan är riktigt iögonfallande med sina faluröda gavlar.

Prydnadskuddar

Granit

Piffa upp balkongen med snygga prydnadskuddar! De här fina kuddarna i linne hittar du på Granit.

Stor beige utomhusdyna

Granit

Stor dyna med ryggstöd som passar fint på balkongen! Lägg den direkt på golvet, skapa en sittplats av pallkragar eller lägg dynan i en soffa. Dynan har praktiska handtag på så att du enkelt kan förflytta den när du behöver.

Annons

Portabel lampa utomhus

HAY

Portabel dimbar bordslampa från danska HAY, som går att använda både inom- och utomhus. Lampan är både reptålig och vattenresistent och finns i flera snygga färger.

Sittgrupp utomhus

Grythyttan

Klassiska stolar och runt bord från Grythyttan, som passar utmärkt på den stora balkongen.

Växtbord i metall

Mica Decorations

Vill du odla egna grönsaker eller frukt på din balkong? Kolla in det här odlingsbordet på hjul, med en praktisk bänkskiva och tre krokar för upphängning av trädgårdsredskap.

Annons

Gula krukor

Bergs Potter

Kobenhavner-krukan från danska Bergs Potter har blivit riktigt populär de senaste åren – och det är inte svårt att förstå varför. Välj och vraka mellan flera vackra färger till balkongen!

Svart utomhusfåtölj

HM

Stilren och enkel loungestol med låga armstöd i pulverlackerad metall, som passar perfekt på balkongen.

Grönt caféset

Brafab

Fällbart set med bord och två stolar i lackat stål, som passar utmärkt bra för den lilla balkongen. Setet finns i flera fina färger.

Annons

Karmstol till balkongen

Byarums Brum

Karmstol i en klassisk modell, som skapats med inspiration från de parisiska caféerna i början av 1900-talet. Stolarna går bra att stapla!

Cafébord med marmorskriva

Byarums Bruk

Klassiskt vitlackerat cafébord med marmorskiva från Byarums Bruk, som går fint ihop med karmstolarna ovan!

Stilren ljusslinga

House Doctor

Vill du ha en ljusslinga med det där lilla extra? Kolla in den här fina slingan från danska House Doctor, som kan användas både inomhus och utomhus.

Annons

Stilren balkonglåda

Granit

Letar du efter en snygg blomlåda till din balkong? Spana in den här snygga lådan i zink, till budgetpris.

Modern balkonglåda

Ferm Living

Addera grönska i den här snygga balkonglådan från danska Ferm Living. Lådan hänger stadigt och har en smart avrinning i botten.

Återvunnen äppellåda

Granit

Inred balkongen med en snygg och praktisk äppellåda, som inte bara rymmer säsongens frukt utan också kan vara ett snyggt litet bord eller användas som annan förvaring. Den här äppellådan är återvunnen och har använts på odlingar i Europa.

Annons

Elegant utomhusdyna

Fri Form

Klassisk och tidlös dyna som är både bekväm och elegant. Dynorna är tvättbara och smutsavvisande – och finns i flera vackra färger.

Se mer:

Hemma hos #4 - Angelica SvanströmBrand logo
Hemma hos #4 - Angelica Svanström

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons