Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Stora krukor utomhus – 13 shoppingtips till balkongen och uteplatsen

22 apr, 2024 
AvStina Meyerson
stora krukor 2024
Foto: Granit
Vill du skapa en grön oas på din balkong eller uteplats? Satsa på stora växter och miniträd i vackra utomhuskrukor! Här listar ELLE Decorations shoppingredaktör årets snyggaste stora krukor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sommaren 2024 närmar sig med stormsteg och det är alltså hög tid att fräscha upp balkongen eller uteplatsen! Om du lägger lite tid och kärlek på att inreda din balkong eller uteplats så är det mycket möjligt att det blir din favoritdel av ditt hem – och någonting som enkelt höjer mysfaktorn utomhus är givetvis grönska.

Du behöver inte ha gröna fingrar för att sätta några lättskötta blommor i en balkonglåda, eller plantera om kryddväxterna från matbutiken i finare krukor. Därför är snygga utomhuskrukor en utmärkt investering, som lätt sätter guldkant på balkongen eller uteplatsen.

Det behöver inte heller vara svårt att plantera grönsaker som tomat och gurka, eller att köpa hem ett vackert miniträd att sätta i kruka. Just sådana större växter kan göra extra mycket för stämningen och skapa en vacker grön ram kring din favoritplats.

stora utekrukor 2024
Foto: Ferm Living



Stora krukor UTomHUS – 13 snygga utekrukor 2024

Vill du satsa på stora växter till din balkong eller uteplats i sommar? Här listar ELLE Decorations shoppingredaktör Stina Meyerson årets snyggaste stora utomhuskrukor!

Annons

Extra stor lerkruka

Wikholm Form

Utomhuskruka gjord av mixad lera, som är både bred och hög – och är perfekt för exempelvis ett litet träd.

Stor frosttålig kruka

Ellos

Högblank orange kruka i glaserad keramik, som kan stå utomhus hela säsongen – eftersom den tål både frost och väta. Krukan är handgjord.

Annons

Tidlös lerkruka

Broste Copenhagen

Stor kruka med en stilren, tidlös design i fiberlera med matchande fat. Välj mellan två olika snygga färger!

Stor räfflad kruka

Ferm Living

Ta dina växter och blommor till nya höjder med den här stora krukan med ställ, från Ferm Living. Krukan är tillverkad i stål med en räfflad struktur.

Annons

Tålig utomhuskruka

Jotex

Utomhuskruka, med formen av en klassisk lerkruka men som är tillverkad av återvunnet kompositmaterial. Krukan är både tålig och lätt att bära.

Handgjord utekruka

Tine K Home

Stor kruka med en snygg form, i terrakotta. Krukan har en handgjord design, och varje exemplar är unikt. Välj mellan färgerna vit och terrakotta!

Annons

Grön utekruka

Jotex

Romantisk utomhuskruka av återvunnet kompositmaterial som ser ut som sten. Krukan har en fin form och fungerar bra både inom- och utomhus.

Växtbord i metall

Mica Decorations

Satsa på ett snyggt odlingsbord till balkongen eller uteplatsen! Bordet är tillverkat av robust galvaniserad stålplåt och är utrustat med hjul, så att du enkelt kan flytta på det.

Annons

Stor kruka på ställning

HM Home

En stor kruka i målad metall på en ställning, som passar både inomhus och utomhus. Välj mellan tre olika färger!

Rustik utomhuskruka

Tine K Home

Stor kruka med runda former, från Tine K. Krukan har en handgjord, rustik design och är tillverkad av lergods med en matt, naturlig finish.

Annons

Stor terrakottakruka

Vitra

Hög terrakottakruka från Vitra med en modern design. Krukan kommer med en piedestalliknande del, som ger den extra höjd och karaktär.

Färgglatt planteringskärl

Hübsch

Modernt planteringskärl från Hübsch med en både elegant och funktionell design. Sätt stil på din balkong eller uteplats samtidigt som du adderar växtlighet!

Annons

Frosttålig kruka i betong

Granit

Kruka i lättbetong och glasfiber, som passar perfekt för plantering utomhus. Krukan är frosttålig och finns i flera storlekar.

Se mer:

Så inreder du med färgtrenderna 2024Brand logo
Så inreder du med färgtrenderna 2024

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons