Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Årets snyggaste loungemöbler till uteplatsen – våra utvalda favoriter

16 apr, 2024 
AvStina Meyerson
loungegrupp och loungemöbler
Vill du skapa en härlig och snygg lounge för soligt utomhushäng i vår och sommar? Här listar vår shoppingredaktör årets snyggaste och skönaste loungemöbler och loungegrupper – som passar allt från den stora altanen till den lilla balkongen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Våren är äntligen kommen och sommaren står för dörren – och det börjar alltså bli dags att göra i ordning uteplatsen för säsongen! Någonting som är mycket uppskattat under det varmare halvåret är snygga loungehörnor att hänga i. Det är perfekt för lata sommardagar med en god bok, såväl som för sommarfesten eller middagen med vännerna.

Oavsett om du har en trädgård, altan, uteplats eller balkong att tillgå så är det faktiskt inte så svårt att skapa en riktigt snygg och hemtrevlig loungehörna. Behöver du inspiration kring hur du kan tänka när du inreder med loungemöbler? Här är ELLE Decorations shoppingredaktör Stina Meyersons tips:

  1. Fundera över placeringen. Har du flera möjligheter eller finns det en given plats? Vill du exempelvis söka skugga under ett träd, eller placera loungegruppen mot en husvägg för att få lite mer lä?

  2. Tänk över vilken funktion du vill att loungehörnan ska ha. Vill du exempelvis mest ha en avkopplande och stillsam hörna, eller ska den vara social? Stora soffor kan vara härliga när du har vännerna över, men kan också ta mycket plats – så tänk över hur du mestadels kommer vilja nyttja din loungehörna.

  3. Utnyttja läget. Har du söderläge och kan spendera soldränkta dagar i loungehörnan, eller kommer du kunna njuta av kvällssolen i västläge? Tänk på vilka förutsättningar du har och gör det bästa av dem!

  4. Kom ihåg belysningen! Belysning är A och O för att få till den där riktigt ombonade känslan. Du kan sätta upp klassiska ljusslingor, men också satsa på sladdlösa bordslampor, hemtrevliga ljuslyktor eller smarta solcellslampor. Kom ihåg att flera typer av ljuskällor höjer mysfaktorn rejält!

  5. Addera grönska. Blommor och gröna blad höjer din loungehörna till nästa nivå. Kom ihåg att du inte behöver ha gröna fingrar för att få in lite grönt – några lättskötta växter räcker gott och väl.

  6. Inred med fina och tåliga textilier. Sätt pricken över i på din uteplats med en snygg utomhusmatta och några mysiga kuddar och filtar. Om du enkelt vill kunna flytta in och ut textilierna så kan du investera i en snygg korg att ha innanför dörren.

Psst! Vill du ha tips kring hur du kan tänka när du inreder en balkong? Här listar vi några smarta knep – och säsongens snyggaste balkongmöbler!

Annons

Loungegrupp utomhus till uteplats och balkong 2024

Vill du skapa en snygg och skön loungehörna för härligt utomhushäng i vår och sommar? Här listar shoppingredaktören årets snyggaste loungemöbler och loungegrupper, som passar allt från den stora altanen till den lilla balkongen!

Mjuk loungegrupp

Kave Home

Ha det riktigt bekvämt utomhus med loungesängar, fåtöljar och puffar från Kave Home. Kombinera modulerna för att skapa en snygg och skön loungegrupp!

Minimalistisk loungegrupp

Venture Home

Modern loungegrupp med mjuka former, som ger ett minimalistiskt intryck. Sitsen är mjukt stoppad i grått polyestertyg och stommen är i svart stål. I setet ingår en två-sitssoffa och två fåtöljer. Kolla in loungegruppen nu när den är på rea!

Annons

Gröna loungemöbler

Jotex

Stilrena och minimalistiska loungemöbler i grönt, som passar perfekt på uteplatsen eller i trädgården. Serien är tillverkad i aluminium, vilket är ett praktiskt material utomhus eftersom det tål väder och vind utan att rosta.

Loungesoffa
SE MER OCH KÖP SOFFAN HÄRReklamlänk
Loungefåtöljer
SE MER OCH KÖP STOLARNA HÄRReklamlänk

Dagbädd av rotting

Hillerstorp

Naturfärgad dagbädd av rotting, med en skön dyna, som passar fint på glasverandan exempelvis. Perfekt att sträcka ut sig på och läsa en god bok under sommarens lata dagar!

Annons

Skön loungegrupp

Kave Home

Sätt ihop din egen loungegrupp av de här enkla och stilrena utemöblerna från Kave Homes kollektion Comova. Spana in sofforna, fåtöljen och borden för utomhusbruk!

Mjuk utomhussoffa

Ellos Home

En mjuk och bekväm 3-sits soffa, i en mycket lätt konstruktion – som klarar att stå ute i alla väder, året runt. Benen är gjorda av rostfritt aluminium och klädseln är tillverkad av ett smuts- och vattenavvisande material.

Annons

Svart loungegrupp

Jotex

Nätta loungemöbler i fyra delar, av pulverlackerad aluminium med matt yta. Loungegruppen innehåller två fåtöljer med en sittdyna och två kuddar i vardera, en soffa med sittdyna och fem kuddar samt ett soffbord.

Loungeset i bambu

Exotan

Bekväm trädgårdsbänk med dynor, som är tillverkad av naturmaterialet bambu – och dynorna har en tygklädsel som tål utomhusbruk. Kombinera med en mindre soffa från Exotan för att skapa en större loungegrupp i bambu.

Större trädgårdssoffa
SE TRÄDGÅRDSSOFFAN OCH KÖP DEN HÄRReklamlänk
Mindre loungesoffa
SE DEN MINDRE LOUNGESOFFAN HÄRReklamlänk
Annons

Loungesoffa och loungefåtölj

Venture Home

Skapa ett vackert loungeset med en klassisk bambusoffa och fåtöljer från serien Cane. Utomhusmöblerna kommer med tillhörande mjuka dynor som är sköna att sitta på.

Loungefåtölj
SE MER OCH KÖP LOUNGESTOLEN HÄRReklamlänk
Loungesoffa
SE MER OCH KÖP SOFFAN HÄRReklamlänk

Rött loungeset

HAY

Ikonisk loungesoffa från danska HAY, som blivit riktigt populär. Soffan har en enkel och stilren design med mjuka, böljande linjer. Skapa ett loungeset med matchande bord, bänkar och stolar!

Annons

Loungegrupp i trä

Kave Home

Soffgrupp med bord av akaciaträ, som du kan sätta ihop efter egna behov med soffor, fåtöljer och bord.

Skönt loungeset

Ferm Living

Utomhussoffa från Ferm Living, med en tidlös och stilren design. Soffan har tåliga, mjuka kuddar och är perfekt för utomhusbruk.

Annons

Dyna till uteplatsen

Granit

Skapa en härlig loungehörna med den här stora dynan i beige med ryggstöd. Dynan har handtag på kortsidan så att du enkelt kan flytta den när du behöver.

Utefåtölj i rotting

Brafab

Bekväm karmstol i flätad rotting med fina detaljer. Kom ihåg att möbler i rotting bör placeras inomhus eller under tak!

Annons

Blå loungebädd

Jotex

Skön och praktisk loungebädd som kan användas utomhus. Loungebädden är extra mjuk och formbar – och har en klädsel som är tålig och vattenavvisande.

Stilrent loungeset

Jotex

Modern och enkel loungegrupp i fyra delar av pulverlackerad aluminium med matt yta. Loungegruppen innehåller ett soffbord, två fåtöljer, en soffa samt kuddar och sittdynor. Kolla in sittgruppen nu medan den är på rea!

Annons

Fåtölj i rotting

Granit

Klassisk fåtölj i rotting, som passar lika bra på verandan som i vardagsrummet i stugan. Eftersom fåtöljen är handgjord så är varje exemplar unikt.

Enkel loungegrupp

Granit

Utemöbler för både trädgård och balkong från Granits serie Palma. Loungemöblerna är tillverkade i 100% pulverlackerat järn och erbjuder bekväma sittplatser samtidigt som de är trevliga för ögat.

Annons

Hängstol utomhus

Ferm Living

Stilren hängstol från Ferm Living i återvunnet, handvävt garn, med dekorativa fransar.

Snygg loungegrupp

Ferm Living

Skapa en riktigt bekväm och snygg loungegrupp med soffor och fåtöljer från Ferm Livings serie Desert. Para ihop den randiga soffan med den matchande fåtöljen, eller mixa och matcha med andra loungestolar.

Annons

Röda loungefåtöljer

HAY

Palissade loungestolar från danska HAY har en enkel och modern men ändå klassisk design, med mjuka linjer. Perfekta för uteplatsen eller verandan!

Bekväm loungefåtölj

Lafuma

Är du ute efter en riktigt bekväm och snygg solstol? Spana in den här stolen från Lafuma, med en stadig stomme i stål och ett vattentätt slitstarkt tyg.

Annons

Svart loungefåtölj

HM

Stilren och tidlös loungestol med låga armstöd i pulverlackerad metall, som passar perfekt på balkongen eller uteplatsen.

Vit hängstol

Venture Home

Sommarhänget blir något alldeles extra i den här härliga hängstolen. Designen påminner om en korg, som bärs upp av slitstarka rep. Häng upp på uteplatsen eller i trädgården och dingla med benen!

Annons

Se mer:

5 växter att odla på balkongenBrand logo
5 växter att odla på balkongen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons