Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

12 fina picknickfiltar till sommarens alla utflykter

09 apr, 2024 
AvStina Meyerson
picknickfilt
Sätt guldkant på vardagen med en härlig picknick i vår eller sommar! Här listar vår shoppingredaktör de snyggaste picknickfiltarna som finns ute i butik just nu – från vattenavvisande och vikbara plädar till mjuka filtar i bomull.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vad kan väl vara härligare än en mysig picknick i vår- eller sommarsolen?

Att ha en picknick behöver faktiskt inte vara någonting komplicerat eller tidskrävande. För visst är det härligt att rada upp god plockmat, plocka fram färska bär och hälla upp lemonad i plåtmuggar – men du behöver faktiskt inte planera eller styra upp en massa, för att få till en picknick. Släng ner det du har hemma i en korg, eller packa bara ner din vanliga matlåda och njut av måltiden utomhus. Det räcker gott och väl för att sätta guldkant på vardagen!

Någonting som emellertid är bra att ha hemma, för att snabbt kunna dra ut på en picknick, är en picknickfilt. Du kan såklart slå dig ner på en bänk eller sätta dig på jackan – men bänkar kan vara ockuperade och gräsfläckar är inte det lättaste att tvätta bort från kläderna, så därför är det praktiskt att ha en filt för ändamålet. Dessutom är det givetvis stämningsfullt att breda ut en filt i gräset!

Annons
picknickfilt 2024

Fina picknickfiltar sommaren och våren 2024

Är du på jakt efter en snygg och praktisk picknickfilt? Här listar ELLE Decorations shoppingredaktör Stina Meyerson de finaste filtarna som finns i butik just nu.

Psst! Kom ihåg att ta hand om din picknickfilt så kan den hålla år efter år.

Här hittar du även sommarens finaste picknickkorgar!

Stor randig picknickfilt

Ferm Living

Elegant picknickfilt med vackra ränder, från Ferm Living. Filten är dubbelvävd och tillverkad av 100% bomull, och har fransar som pryder två sidor. Det tillhörande bomullsbandet gör filten praktisk att rulla ihop och bära på axeln till och från utflykten.

Annons

Rutig blå picknickfilt

Lexington

Den här rutiga picknickfilten från Lexington är finstickad i bomull, med fransade kanter och en tillhörande rem. Fin, mjuk och praktisk att ta med sig!

Rund vattentät picknickfilt

HM Home

Rund picknickfilt i ett flätat vattenavvisande material, som håller dig torr på picknicken! Filten är enkel att rulla ihop och bära med sig.

Mjuk och lyxig picknickfilt

Røros Tweed

Ullpläd från Røros Tweed i norsk lammull, som är perfekt för en dag i hammocken eller hängmattan – eller för en klassisk picknick.

Annons

Grön picknickfilt med axelrem

Sagaform

Picknickfilt från Sagaform i modern design, med en reglerbar axelrem så att du enkelt kan ta med dig filten på utflykten. Vill du göra din picknick extra stämningsfull kan du lägga fina, känsligare filtar ovanpå den tåligare pläden.

Brun strandmadrass

Jotex

En strandmadrass är ett utmärkt underlag för picknicken! Den är både tålig och mjuk att sitta på. Just den här varianten har ett yttertyg i tvättad canvas av återvunnen bomull och polyester, och en fyllning av polyester. Du rullar enkelt ihop madrassen och bär den i handtaget.

Randig strandmadrass

Recycled by Wille

Strandmadrass till budgetpris med ett klassiskt, smalrandigt mönster och en tunn modell som är lätt att ta med,

Annons

Stor elegant picknickfilt

Ferm Living

Dubbelvävd picknickfilt från danska Ferm Living, tillverkad i 100% ekologisk bomull. Filten mäter 180x180 cm och har dekorativa fransar på sidorna, och filten kan enkelt rullas ihop och bäras över axeln.

Stor mönstrad picknickfilt

Fatboy

Stor picknickfilt med ett vackert mönster, i ett slitstarkt material. Filten är tillverkad av vatten- och smutsavvisande polyester, och har en mjuk skumfyllning som är skön att sitta på. Dessutom har filten ett rymligt fack för förvaring av småsaker.

Grön vattentät picknickfilt

Granit

Mjuk och praktisk picknickfilt i ett tåligt material, med en undersida som är resistent mot smuts och vatten. Rulla ihop den och bär den enkelt som en väska!

Annons

Rutig extra stor picknickfilt

Dorre

Extra stor picknickfilt i ett rutigt mönster, med en praktisk vattenavvisande undersida. Filten är också enkel att bära med sig!

Randig strandmadrass

Broste Copenhagen

Hoprullbar strandmadrass från Broste Copenhagen, med gula och vita ränder. Du bär enkelt madrassen med handtaget på ovansidan.

Elegant strandmadrass

Broste Copenhagen

Strandmadrass från Broste Copenhagen, som är hoprullbar och har ett praktiskt handtag överst. Lägg ut madrassen på stranden, bryggan eller i parken!

Annons

Blå- och vitmönstrad picknickfilt

HM Home

Picknickfilt i en vävd kvalitet, med vattenavvisande mjukplast på undersidan som håller dig torr. Den mönstrade filten har en tillhörande bärrem med kardborreknäppning.

Praktisk beige picknickfilt

Sagaform

Modern picknickfilt från Sagaform, med en praktisk axelrem och ett tåligt material av polyester och återvunnen PET – perfekt för utomhusaktiviteter!

Se mer:

Inspireras av det vackra sommarhuset i SkåneBrand logo
Inspireras av det vackra sommarhuset i Skåne

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons