Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

15 snygga utomhusmattor till balkong och uteplats

utomhusmattor till balkong och uteplats

Mjuka upp och rama in på balkongen eller uteplatsen med en utomhusmatta. Vi listar 15 snygga alternativ som finns i butik!
25 mars, 2021

Ge det tråkiga golvet på balkongen eller uteplatsen en uppdatering genom att inreda med en utomhusmatta. Den täcker på ett smidigt sätt ett slitet golv, känns mjuk under fötterna och skapar en ombonad rumskänsla utomhus. Välj en tålig matta gjord för utomhusbruk som står sig år efter år och som du slipper flytta inomhus när regnet kommer.

Snygga mattor för balkong och uteplats

Vi har valt ut 15 mattor för balkongen och uteplatsen som går att klicka hem direkt:

1. Enfärgad utomhusmatta, Jotex

utomhusmatta från jotex

Slätvävd matta av polypropylen som tål utomhusbruk. Mattan är enfärgad och finns i beige, svart och blågrönt samt i två olika storlekar. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

2. Utomhusmatta, Pappelina

beige plastmatta pappelina

Praktisk, vävd plastmatta som passar för utomhusbruk från svenska Pappelina. Mattan är lättskött och tålig samt vävd i traditionella vävstolar. Finns även i en längre modell. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

3. Utomhusmatta, Hillerstorp

utomhusmatta från hillerstorp

UV-beständig och vattentålig utomhusmatta från Hillerstorp. Mattan Ruta är gjord av polypropylen, vilket gör den slitstark. Finns även i mörkare tappning. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

4. Utematta med mönster, Pappelina

utematta pappelina

Svensktillverkad mönstrad utomhusmatta som ger rumskänsla utomhus. Slitstark och med förstärkningsband i kanterna. Ovan i varmgrått, finns även i blått, gult och svart. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

5. Beige utematta, Ferm Living

utematta ferm living

Mattan Way Outdoor mat med oregelbundna fransar från Ferm Living är tillverkad av återvunna PET-flaskor, finns i fler storlekar. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Awin.com)

6. Slätvävd utematta, Jotex

beige utematta från jotex

Slätvävd, stilren utomhusmatta med strukturrand. Ett UV-resistent och vädertåligt alternativ på uteplats och balkong. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

7. Utomhusmatta, Ellos

utematta ellos home

Lättskött, mönstrad matta för utomhusbruk. Mattan finns i två storlekar centimeter och finns även i svartvitt. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

8. Kombinerad utom- och inomhusmatta, Design Lina Johansson

utomhusmatta från design lina johansson

Matta som passar både inne och ute! Mattan Folke från svenska designern Lina Johansson är lättskött, vändbar och finns i flera storlekar. Här kan du köpa den.

9. Utomhusmatta, Pappelina

Mattan mono från pappelina

Stilfull plastmatta från svenska Pappelina, som passar utmärkt på såväl balkong och uteplats som i hallen. Mattan har en dubbelvikt fållkant och är 60 x 150 centimeter stor. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

10. jutematta, Granit

jutematta granit

En rund matta blir perfekt på balkongen när man vill göra det ombonat genom att inreda med mattor i lager-på-lager-stil. Den här mattan är gjord av det slittåliga naturmaterialet jute. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

11. Grå utomhusmatta, Brafab

utomhusmatta stone från brafab

Slätvävda mattan Stone från Brafab i UV-beständig och vattentålig textillik plast. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

12. Jutematta, Ellos Home

jutematta från Ellos Home

Vävd matta i jute, perfekt för balkong eller uteplats med lite tak. Finns i flera olika storlekar. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

13. Slätvävd utematta, Jotex

ljusgrön utomhusmatta från jotex

Ljusgrön, slätvävd matta tillverkad av återvunnen polyester i en textilliknande kvalité. Passar utmärkt på såväl altan som balkong. Finns även i rosa, grått och gult. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

14. Mönstrad utomhusmatta, Ellos Home

mönstard utomhusmatta från ellos home

Mönstrad matta av tålig polypropylen för både utomhus- och inomhusbruk. Finns i två olika storlekar. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

15. Utomhusmatta med mönster, Ellos Home

utomhusmatta capri från ellos home

Mönstrad matta för utomhusbruk, gjord i polypropylen. Finns i två storlekar och går även att placera inomhus när den inte används på balkongen eller uteplatsen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

Så inreder du en liten balkong – 21 smarta och snygga köp

Så lyckas du med hemma-odlingen – 20 köptips!

Skapa en mysig uteplats – 20 shoppingtips i den trendigt jordnära stilen