Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

7 compact living-lösningar för hemmets alla rum

03 mar, 2021 
compact living tips till små hem
Det nya hemmakontoret, det lilla sovrummet eller kanske förvaringsproblemen i garderoben? Compact living-inredning gör livet enklare i hemmets alla rum. Vi har samlat våra bästa (och snyggaste!) tips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Compact living är användbart oavsett om man bor litet eller stort. Inspireras och anpassa knepen till ditt hem och din inredningsstil för att lyckas!

Här är sju smarta och stilfulla knep som nyttjar varje kvadratmeter i hemmet:

1. Kompakt hemmakontor

kvadratsmart hemmakontor
Hemma hos Malkiel Berry Diagne blir det lilla hemmakontoret ett blickfång. Fotograf: Fanny Rådvik | Syns i: Formstark färgfest i det personliga hemmet på Södermalm

Inred en kvadratsmart skrivbordsplats i hemmet genom att integrera den i hyllsystemet i form av en enkel bordsskiva. Allt du behöver till är en bekväm stol och en bordslampa som ger bra arbetsbelysning.

Annons

Tips! En snygg designstol fulländar det lilla hemmakontoret och blir en statementpjäs i sig.

2. Stil och funktion i ett

kombinera sluten och öppen förvaring för en stilfull helhet
Gult, festligt och personligt hos Helena Sand! Fotograf: Lina Östling Stylist: Mari Strenghielm | Syns i: Färgstarkt och ombonat i gårdshuset på Östermalm

Compact living handlar inte bara om smarta lösningar – det ska även vara snyggt! Kombinera den praktiska slutna förvaringen med öppen förvaring för att ge inredningen färg och personlighet.

Tips! Dina vackraste plagg kan få ytterligare ett användningsområde som inredningsdetaljer. Variera dem gärna efter humör och säsong!

3. Kvadratsmart klädrum

compact living-klädrum i sovrum
I Ida-Sofia Klingspors citylägenhet gömmer sig ett klädrum i sovrummet. Fotograf: Johan Sellén Stylist: Gill Renlund | Syns i: Eklektiskt och färgstarkt hem i Stockholm

I ett avlångt sovrum är det här ett stilfullt sätt att lösa förvaringen. Genom att placera sängen i mitten med en skiljevägg eller ett draperi bakom får man ett klädrum i rummet.

Annons

4. Skärma av

rumsavdelare som skapar rum i rummet
Hyllorna av Ludvik Volak blir rumsavdelare hos Kalle Gustafsson. Fotograf: Jonas Ingerstedt Stylist: Sofia Linfeldt | Syns i: Designklassiker och spännande lösningar hemma hos fotografen Kalle Gustafsson

Skapa rum i rummet genom att inreda med rumsavdelare. Det ger en spännande dynamik till inredningen, samtidigt som det gör hemmet lite mer flexibelt i vardagen – särskilt om ni är flera som delar på ytan.

5. Nyttja höjden

inmålade hyllor på hela väggen och ovanför dörren
Vackert i turkost hos Vicky Nordh i Köpenhamn. Fotograf: Petra Bindel Stylist: Emma Persson Lagerberg | Syns i: Färgstarkt och magiskt i 20-talshuset i Köpenhamn

Hyllor som placeras från golv till tak – och gärna ovanför dörrkarmen också – ger plats för förvaring och en chans att visa upp dina favoritföremål. Ute efter ett subtilt intryck? Låt ditt färgval stå i centrum och måla in hyllorna ton i ton med väggen.

Annons

Tips! Låt din kreativitet flöda och blanda gammalt, nytt och allt du älskar när du väljer detaljer, det tenderar att gå ihop fint när man satsar fullt ut på sin personliga stil.

6. Skräddarsydd elegans

platsbyggd compact living-garderob runt sängen i sovrummet
Platsbyggd och måttanpassad garderob från New Day Interior. Foto: New Day Interior

Platsbyggda garderober, som ramar in sänggaveln, är ett kvadratsmart sätt att förvara i ett litet sovrum. Då nyttjas varje centimeter på både höjden och bredden, utan att det känns trångt.

7. Flexibel matplats

matplats med matbord som går att förlänga
Compact living-matplats i köket hos Emely Crona Stenberg och Erik Asplund. Fotograf: Mikael Lundblad Stylist: Emma Wallén | Syns i: En magisk tavelvägg och vintage i perfekt mix på Östermalm i Stockholm

Inred en anpassningsbar compact living-matplats med ett klaffbord. Fäll igen det till ett sidobord när det inte används, eller dra ut det för att göra plats åt flera middagsgäster runt bordet.

Läs mer:

9 inredningsmissar i en liten bostad – så löser du dem

Inred snyggt på få kvadrat – 5 inspirerande hem

12 förvaringslösningar och garderober att inspireras av

Annons