Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Scalp brush – därför ska du använda borste för hårbotten

26 jan, 2023 
scalp brush bäst i test hårbottenborste för håret
Tjockare hår och en hårbotten i balans – det finns många fördelar med en scalp brush! ELLE har samlat allt du behöver veta om det genialiska verktyget och favoriterna du inte får missa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole FalcianiBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole Falciani

Redan för några år sedan såg vi den första scalp brushen göra entré på marknaden och nu har kategorin fullkomligt exploderat. Men vad gör egentligen den lilla plastborsten med hårda silikonpiggar? Och fungerar verkligen en scalp brush eller är den bara ytterligare ett beauty tool som ligger och samlar damm?

Här är allt du behöver veta om scalp brush. ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har också samlat favoriterna som verkligen fungerar!

Bästa scalp brush – hela topplistan med årets favoriter 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om bästa borstarna som gör magi för hårbotten.

scalp brush bäst i test

Vad är scalp brush bra för?

Den må inte se mycket ut för världen, men när du väl har den i din hand är det omöjligt att inte bli imponerad! En scalp brush, eller hårbottenborste som den också kallas, har många fina fördelar, men kräver ett visst tålamod för att ge full effekt.

Annons

Borsten hjälper bland annat till storstäda hårbotten, ta bort döda hudceller och produktrester. Samtidigt som piggarna ger hårbotten en härlig massage, kickar igång blodcirkulationen och stimulerar hårtillväxten. Det får håret på sikt att bli både tjockare och starkare. Och ja, den fungerar verkligen!

"Jag har länge haft problem med att håret blivit tunnare längst hårlinjen. Ja, jag har fått vikar helt enkelt. Men efter noggrant användande av diverse olika scalp brush ser jag verkligen effekt. Stråna börjar bli fler och tjockare och håret känns överlag luftigare och lättare. Nu tar jag alla tillfällen jag kan och masserar hårbotten", säger ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson.

Varför ska man använda en scalp brush?

Precis som vi rengör och skrubbar kropp och ansikte, är det också viktigt att ta hand om hårbotten! I hårbotten samlas nämligen smuts, fett och produktrester och med hjälp av en scalp brush kan du verkligen jobba in schampo eller skrubb i hårbotten, vilket ger en perfekt storstädning!

Annons

Förutom att en hårbottensborste kickar igång blodcirkulationen och gör att håret växer starkare och bättre, hjälper borsten också till att balansera hårbotten och gör också att håret upplevs lättare och luftigare med härlig volym.

scalp brush bäst i test

Hur ofta ska man använda scalp brush?

En scalp brush kan med fördel användas vid varje hårtvätt – eller egentligen när du vill på dygnet. Tänk att gediget jobb också ger ett bättre resultat och det skadar aldrig att ge hårbotten en härlig massage så passa på när du ändå ligger i soffan! Dessutom kan en scalp brush hjälpa mot spänningshuvudvärk.

Hur använder man en scalp brush?

Det är enkelt! Applicera schampo som vanligt i hårbotten och gå sedan in med borsten. Använd borsten i cirkulerande rörelser. Du behöver inte vara orolig för att håret trasslar!

Annons

Är hårbottenskrubb brA?

En scalp brush tillsammans med en hårbottenskrubb ger dubbel massage! Men även en scalp brush med ett djuprengörande detoxschampo är en ljuvlig kombination!

Bästa scalp brush – hela topplistan med årets favoriter

ELLEs beautyredaktör har samlat årets bästa borstar för hårbotten. Här är favoriterna för alla hår – och i alla prisklasser!

Bästa scalp brush, Scalp Masajeador – Ceremonia

Majestätiska Scalp Masajeador från Ceremonia är perfekt att använda om du ofta använder stylingprodukter eller bara vill ge hårbotten en härlig djuprengöring och skön massage!

Scalp Masajeador hittar du här (reklamlänk).

ceremonia scalp brush borste hårbotten

Bästa prisvärda scalp brush, Treatment Scalp Scrub Brush – Sachajuan

Sachajuan var tidiga ut med scalp brush och satte verkligen igång snacket om hårbottenborstar. Treatment Scalp Scrub Brush är en tacksam borste för både plånbok och hårbotten och är superhärlig att kombinera tillsammans med en skrubb.

Klassikern Treatment Scalp Scrub Brush finns att läsa mer om här (reklamlänk).

sachajuan scalp brush bäst i test

Bästa effektiva scalp brush, Pulse Brush – Manta

Genialisk borste som revolutionerat scalp brush-kategorien! Pulse Brush är en lätt hårbottenborste med pulserande effekt som verkligen kickar igång blodcirkulationen. Ljuvlig att använda för att applicera serum för hårbotten.

Den genialiska hårbottenborsten Pulse Brush från Manta kan du köpa här (reklamlänk).

manta scalp brush bästa borste hårbotten

Borsten ger en superhärlig massage!

Veronica Henriksson, beautyredaktör

Bästa scalp brush, Scalp.Spa Brush – Kevin Murphy

Scalp.Spa Brush är en perfekt borste som ligger lätt i handen och som, till skillnad mot många andra borstar i samma kategori, har mindre klassiska borstpiggar. Borsten ger en superhärlig massage!

Sköna Scalp.Spa Brush från Kevin Murphy finns att köpa här (reklamlänk).

borste för hårbotten kevin murphy

Foto: Imaxtree

Annons