Artikeln innehåller reklamlänkar

Hejdå torr hy, hello glow! Beautyredaktören listar årets bästa sheet mask

bästa sheet mask

Älskade sheet mask! ELLEs beautyredaktör Carin Hellman ser en ny generation arkmask återfukta och selfie-boosta våra ansikten. Och har valt ut åtta av säsongens allra mest hudboostande masker.
27 oktober, 2021
1:45

Efter reklamen: TV: Härlig massage för ansiktet – The Skin Coach tipsar

(1:45)

Om du söker på hashtaggen #sheetmask på Instagram får du närmare en halv miljon träffar. Du kan skrolla gulliga panda-nunor och maskerade ninja-ansikten i timtal. Det senaste året har varit arkmaskens år – inte bara tack vare dess selfie-vänliga uppenbarelse, utan framför allt för dess hudboostande förmågor.

Vad är skillnaden på sheet mask och vanlig ansiktsmask?

Arkmaskens gyllene egenskap, jämfört med en traditionell mask, är att själva arket omsluter de verksamma ingredienserna i högre grad och får dem att tränga ner bättre i huden. Och från att ha varit en nischad produkt från K-beautyvärlden, har ”sheeten” tagit klivet in i de flesta kosmetikjättars utbud och även blivit mer avancerade i sina utföranden.

Missa inte! ELLE listar årets bästa ansiktsmasker. Här är 8 favoriter som får huden att stråla.

Läs också: Bästa återfuktande serum – beautyredaktören listar årets topplista

Vilken sheet mask passar mig?

Biocellulosa, bomull och hydragelé utgör själva arket – den sistnämnda är känd för sin perfekta passform, medan den förstnämnda gärna används i torra arkmasker. En torr mask kan till skillnad från en fuktad användas upp till fem gånger med effekt. Ännu lite längre går svenska Foreo som med sin Ufo tar arket till en ny nivå. I den lilla runda dosan läggs en arkmask – under 90 sekunder pulserar sedan maskinen och kombinerar värme (för att öppna porer), led-ljus (för uppstramning ) och kyla för att ”stänga in” de verksamma ingredienserna i huden.

Läs också: Här är skönhetsapparaterna du faktiskt behöver i din rutin – och dessa gör mer skada än nytta.

Vilken sheet mask är bäst mot torr hy och för glow?

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman har testat sig igenom en mängd arkmasker – och listar här nedan bästa sheetmasken någonsin!

verso deep hydration mask – bästa sheet mask för maxad fukt

Tänk dig känslan att du är supertörstig och snabbt får klunka i dig ett glas iskallt vatten. Verso Deep hydration mask är precis den känslan, men för huden. Gjord av hydrogéle som ger ett lätt svalkande effekt och en passform som smiter perfekt runt ansiktet. AMF (som hjälper huden att själv binda fukt) och hyaluronsyra ger verkligen en fuktboost utöver det vanliga. Läs fler recensioner och köp sheetmasken här. (länk till Lyko)

foreo ufo + sheet mask call it a night – bästa sheet mask med led-ljus

En sheetmask som är ett ufo? Ja – i alla fall om du frågar Foreo. Det här är verkligen masken 2.0 – på den lilla runda manicken läggs en separat arkmask. Koppla upp ufot mot en app, tryck på en knapp och låt sedan den under ett 90 sekunders program som får masken att arbeta mer effektivt på huden. En mix av värme, pulsering och kryo-terapi (kyla) hjälper till att öppna porerna, strama upp och sedan ”stänga in” de aktiva ingredienserna. Läs fler recensioner och köp Foreo Ufo 2 här. (länk till Åhléns)

Glow glycolic boost sheet mask, Pixi – bästa sheet mask med aha-syra

Exfolierande sheetmask som innehåller superingrediensen AHA-syra. Tar bort döda hudceller och gör att trött och tråkig hy får tillbaka sitt lyster. Från Pixi. Läs fler recensioner och köp sheetmasken här. (länk till Lyko)

I'm pearl mask sheet, Tonymoly – bästa sheet mask för känslig hy

Mask som innehåller pärlextrakt för ett extra glowigt resultat. De skonsamma ingredienserna gör att masken även passar den känsligaste av hy. Från Tonymoly. (länk till Lyko)Läs fler recensioner och klicka hem sheetmasken här. (länk till Adtraction)

Pure essence mask sheet strawberry, Holika Holika – bästa sheetmask för glow

Återfuktande mask med jordgubb som också hjälper till att jämna ut hudtonen. Jordgubb ger huden en vitaminboost som ger nytt liv till vintertrött hud. Från Holika Holika. Här kan du läsa mer och köpa den prisvärda masken (länk till Lyko).

rich moist soothing tencel sheet mask, klairs – bästa koreanska sheet mask

Det var i Sydkorea allting började för arkmasken – i dag produceras fortfarande en majoritet av sheetmasks i Sydkorea. En av föregångarna är den här – Klairs Rich most sothing tencel sheet mask – som precis kommit i en ny, uppdaterad version med bättre passform och mer aktiva, fuktgivande ingredienser. Tencel-materialet (nedbrytbar biocellulosa, snällare mot miljön) är också speciellt bra för en känslig hy. Läs mer om sheetmasken och köp den här. (länk till Apprl)

snail bee high content mask pack, benton – bästa reparerande sheet mask med snigelsekret

En klassisker i sheetmask-branschen: Bentons Snail bee high content mask pack är en K-beauty ikon med 90 procent snigelslem (!) som har en fantastisk vårdande och reparerande effekt på huden. Samt en dos EGF som ger effekt på cellförnyelsen. Perfekt för den lite känsliga och även en acnehud som behöver lite lugnande hjälp på traven. Läs mer om masken och köp den här. (länk till Lyko)

Masq+ rejuvenating & moisture, Powerlite Skin Care System – för extremt torr hy

Intensivt återfuktande sheetmask som passar dig med extra torr hud. Innehåller bland annat den fuktboostande ingrediensen hyaluronsyra för ett effektivt resultat. Passar lika bra att lägga innan festen som innan läggdags. Från MASQ+. Läs fler recensioner och klicka hem den mjukgörande masken här. (länk till Ellos)

Pure essence mask sheet pearl, Holika Holika – bästa sheetmask mot rodnad

Sheetmask som både innehåller pärlextrakt och hyaluronsyra för ett fuktgivande och lysterboostande resultat. Slätar ut ojämnheter och ger reducerar rodnad och röd hy. Honungsextraktet som masken också innehåller gör den extra fuktgivande. Läs mer om masken och köp den här. (länk till Nordicfeel)

Essence sheet mask, bee venom + gold, Mitomo – bästa sheet mask anti age/mogen hy

Guldmask som också innehåller bigift – något som är mycket bättre för huden än vad det låter. Bigiftet i kombination med guldet hjälper huden att öka kollagenproduktionen och ger ett lätt lyft till ansiktet. För ett magiskt glow, från Mitomo. Klicka här för att köpa masken. (länk till Lyko)

vip the gold mask, starskin – bästa sheet mask med bra serum

En snabb resa till palmstranden för huden – Starskins gyllene mask VIP The gold mask är verkligen en mask med extra allt. Masken är fylld med ett fuktigt, krämigt serum av bland annat kokosvatten och nattljusolja. Med andra ord perfekt att avsluta en kväll med då det blir kvar som en mjuk fuktboost över natten. Finns att köpa och läsa mer om här (länk till Lyko).

génefique hydrogel melting mask, lancôme – bästa sheet mask för djup återfuktning

Precis så återfuktande som den ser ut – Lancômes Génefique hydrogel melting mask är en förlängning av deras ikoniska serum Génefique vars probiotiska brygd ger en snabb och synbar uppfräschning. Mycket härligt serum blir också kvar på huden efteråt – underbar att lägga precis innan läggdags och låta resten av masken fungera som en nattmask. Läs fler recensioner och köp sheetmasken här. (länk till Lyko)