Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa sheet mask 2022 – vinnarna av bäst i test

sheet mask bäst i test 2022 årets bästa sheetmask arkmask för ansiktet

Årets bästa sheet mask 2022 – för alla hudtyper!

Den perfekta produkten om du vill ha snabb effekt och direkt resultat – vi pratar såklart om älskade sheet mask! I ELLEs bäst i test hittar du favoriterna för alla hudtyper.
13 juni, 2022

Sheet mask är en av K-beautyns härliga uppfinningar och är produkten som snabbt och enkelt ger ansiktet härlig fukt, snyggt glow, verkar djuprengörande eller kan få stora porer att se mindre ut. Ja, en sheet mask kommer i alla möjliga varianter! Vilken arkmask passar dig?

Sheet mask bäst i test – hela topplistan 2022

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Årets bästa sheet mask 2022 – stort bäst i test

ELLE har samlat årets bästa sheet mask för alla hudtyper. Här är vinnarna av årets bäst i test.

Bästa återfuktande sheet mask, Deep Hydration Mask – Verso

Tänk dig känslan att du är supertörstig och snabbt får klunka i dig ett glas iskallt vatten. Verso Deep hydration mask är precis den känslan, men för huden. Gjord av hydrogéle som ger ett lätt svalkande effekt och en passform som smiter perfekt runt ansiktet. AMF (som hjälper huden att själv binda fukt) och hyaluronsyra ger verkligen en fuktboost utöver det vanliga.

Läs mer om masken här (länk till Lyko).

Bästa sheet mask för känslig hud, Rich Moist Soothing Tencel Sheet Mask – Klairs

Det var i Sydkorea allting började för arkmasken – i dag produceras fortfarande en majoritet av sheetmasks i Sydkorea. En av föregångarna är den här – Klairs Rich most sothing tencel sheet mask. Tencel-materialet (nedbrytbar biocellulosa, snällare mot miljön) är också speciellt bra för en känslig hy.

Här hittar du sheet masken från Klairs (länk till Skincity).

Bästa sheet mask med bäst passform, Génefique Hydrogel Melting Mask – Lancôme

Precis så återfuktande som den ser ut – Lancômes Génefique hydrogel melting mask är en förlängning av deras ikoniska serum Génefique vars probiotiska brygd ger en snabb och synbar uppfräschning. Mycket härligt serum blir också kvar på huden efteråt – underbar att lägga precis innan läggdags och låta resten av masken fungera som en nattmask.

Läs fler recensioner om sheet masken från Lancôme här (länk till butik).

Bästa sheet mask apparat, Ufo + Sheet Mask Call it a Night – Foreo

En sheetmask som är ett ufo? Ja – i alla fall om du frågar Foreo. Det här är verkligen masken 2.0 – på den lilla runda manicken läggs en separat arkmask. Koppla upp ufot mot en app, tryck på en knapp och låt sedan den under ett 90 sekunders program som får masken att arbeta mer effektivt på huden. En mix av värme, pulsering och kryo-terapi (kyla) hjälper till att öppna porerna, strama upp och sedan ”stänga in” de aktiva ingredienserna.

Här kan du läsa mer om sheet masken och UFO-maskinen (länk till Åhléns).

Bästa sheet mask för glow, Hydra Filler Mask – Filorga

Filorgas omtyckta Hydra Filler Mask är en sheet mask som snabbt ger huden härlig fukt, skapar ett härligt bounce till ansiktet och ger snygg och klädsam lyster. Resultatet håller länge! Den perfekta produkten att använda när huden ska vara flawless innan fest – eller när du vill boosta huden med fukt.

Här kan du läsa mer om sheet masken från Filorga (länk till Kicks).

Bästa sheet mask med AHA-syra, Glow Glycolic Boost Sheet Mask – Pixi

Exfolierande sheetmask som innehåller superingrediensen AHA-syra. Pixis Glow Glycolic Boost Sheet Mask hjälper till att ta bort döda hudceller och gör att trött och tråkig hy får tillbaka sitt lyster.

Här hittar du sheet masken (länk till Lyko).

Bästa sheet mask för snabb effekt, I'm pearl mask sheet – Tonymoly

Mask som innehåller pärlextrakt för ett extra glowigt resultat. Extra tacksamt är att effekt syns snabbt och håller länge! De skonsamma ingredienserna gör att masken även passar den känsligaste av hy.

Läs fler recensioner om sheet masken här (länk till Åhléns).

Bästa sheetmask för jämnare hudton, Pure Essence Mask Sheet Strawberry – Holika Holika

Återfuktande mask med jordgubb som också hjälper till att jämna ut hudtonen. Jordgubb ger huden en vitaminboost som ger nytt liv till trött hud. Vill du ta huden från glåmig och tråkig till glowig och glammig? Då är det Pure Essence Mask Sheet Strawberry du ska sträcka dig efter!

Läs mer om masken här (länk till Eleven).

Bästa reparerande sheet mask med snigelsekret, Snail Bee High Content Mask Pack – Benton

En klassisker i sheetmask-branschen: Bentons Snail bee high content mask pack är en K-beauty ikon med 90 procent snigelslem (!) som har en fantastisk vårdande och reparerande effekt på huden. Samt en dos EGF som ger effekt på cellförnyelsen. Perfekt för den lite känsliga och även en acnehud som behöver lite lugnande hjälp på traven.

Här kan du läsa mer om och köpa masken (länk till Lyko).

Bästa sheet mask för väldigt torr hud, Rejuvenating & Moisture – Masq+

Intensivt återfuktande sheetmask som passar dig med extra torr hud. Innehåller bland annat den fuktboostande ingrediensen hyaluronsyra för ett effektivt resultat. Passar lika bra att lägga innan festen som efter en dag på stranden.

Läs fler recensioner och klicka hem masken här (länk till Apohem).

Vip The Gold Mask – Starskin

En snabb resa till palmstranden för huden – Starskins gyllene mask VIP The gold mask är verkligen en mask med extra allt. Masken är fylld med ett fuktigt, krämigt serum av bland annat kokosvatten och nattljusolja. Med andra ord perfekt att avsluta en kväll med då det blir kvar som en mjuk fuktboost över natten.

Sheet masken finns att köpa här.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ SHEET MASK OCH VANLIG ANSIKTSMASK?

Arkmaskens gyllene egenskap, jämfört med en traditionell mask, är att själva arket omsluter de verksamma ingredienserna i högre grad och får dem att tränga ner bättre i huden. Och från att ha varit en nischad produkt från K-beautyvärlden, har ”sheeten” tagit klivet in i de flesta kosmetikjättars utbud och även blivit mer avancerade i sina utföranden.

Missa inte! ELLE listar årets bästa ansiktsmasker. Här är 8 favoriter som får huden att stråla.

VILKEN SHEET MASK PASSAR MIG?

Biocellulosa, bomull och hydragelé utgör själva arket – den sistnämnda är känd för sin perfekta passform, medan den förstnämnda gärna används i torra arkmasker. En torr mask kan till skillnad från en fuktad användas upp till fem gånger med effekt. Ännu lite längre går svenska Foreo som med sin Ufo tar arket till en ny nivå. I den lilla runda dosan läggs en arkmask – under 90 sekunder pulserar sedan maskinen och kombinerar värme (för att öppna porer), led-ljus (för uppstramning ) och kyla för att ”stänga in” de verksamma ingredienserna i huden.

Läs också: Här är skönhetsapparaterna du faktiskt behöver i din rutin – och dessa gör mer skada än nytta.

VILKEN SHEET MASK ÄR BÄST MOT TORR HY?

Har du torr hud kan en hydrogel-mask axad med hyaluronsyra vara din perfekta match! Härliga hyaluronsyra binder nämligen fukt upp till tusen gånger sin egen vikt.

Allt du borde veta om niacinamid – och bästa produkterna enligt beautyexperten

Vilken sheet mask är bäst för glow?

Vill du maxa glowen kan det vara värt att testa en sheet mask med fint, fint pärlemorskimmer. Men även den klassiska K-beautyingrediensen snigelsekret ger också snygg glow till ansiktet och verkar samtidigt lugnande och reparerande. En riktig superingrediens som är härligare än vad den låter!

Foto: TT

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud