Julbordsfavoriter med en spännande twist
Köttbullar, gravad lax, potatis och revbensspjäll är måsten på julbordet men vad sägs om att ge favoriterna en spännande twist? Köttbullarna byts ut mot kalvfärsbullar med västerbottensost, vilket gör dem extra smakrika. Den gravade laxen får god och spännande smak av gin och enbär, två smakkompisar alla gin-älskare känner igen. Revenbensspjällen är mångas favoriter och här serveras de med en sötstark chili- och lönnsirapsglaze. Potatisarna serveras som små hasselbackspotatisar med vispad crème fraiche och sikrom, passar som både drinktilltugg och plockmat. Och självklart behöver alla julbord något grönt som lättar upp, då äter vi tryffelrostad brysselkål med mandel och apelsin. God jul!
Kalvfärsbullar med västerbottensost
De klassiska köttbullarna smakar ännu bättre gjorda på kalvfärs, och med smakrik västerbottensost. Blir det något över bjuder på sliders med rödkålsslaw i mellandagarna!
Till recept>>
Gin- och enbärs-gravad lax
Gin och enbär är ju smakkompisar, och kommer lyfta laxen till nya höjder. En snabb pizza med västerbottensost, gravad lax och sikrom gör du sen på resterna!
Till recept>>
Chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll
Revbensspjäll är mångas favorit, och med den här glazen kommer de göra ännu större succé. Om det mot förmodan skulle bli kött kvar så blir resterna otroligt goda tortillas med guacamole – perfekt mellandagsmat!
Till recept>>
Hasselbackspotatis med vispad crème fraiche och sikrom
Lyxiga små munsbitar att äta med händerna!
Till recept>>
Tryffelrostad brysselkål med mandel
Julbordets godaste tillbehör får en lyxig twist av tryffel, pigg friskhet av apelsin och knaprighet från mandel. All överbliven brysselkål slänger du i en maxad pasta carbonara!