Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Julbordsfavoriter med en spännande twist

13 dec, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Julbordsfavoriter med en spännande twist
Vissa rätter är bara ett måste till jul. Men varför inte uppdatera dem med lite nya smaker? Här är våra godaste förslag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Frida Lunds vintips – vin för jul och nyårBrand logo
Frida Lunds vintips – vin för jul och nyår

Köttbullar, gravad lax, potatis och revbensspjäll är måsten på julbordet men vad sägs om att ge favoriterna en spännande twist? Köttbullarna byts ut mot kalvfärsbullar med västerbottensost, vilket gör dem extra smakrika. Den gravade laxen får god och spännande smak av gin och enbär, två smakkompisar alla gin-älskare känner igen. Revenbensspjällen är mångas favoriter och här serveras de med en sötstark chili- och lönnsirapsglaze. Potatisarna serveras som små hasselbackspotatisar med vispad crème fraiche och sikrom, passar som både drinktilltugg och plockmat. Och självklart behöver alla julbord något grönt som lättar upp, då äter vi tryffelrostad brysselkål med mandel och apelsin. God jul!

Annons

Kalvfärsbullar med västerbottensost

De klassiska köttbullarna smakar ännu bättre gjorda på kalvfärs, och med smakrik västerbottensost. Blir det något över bjuder på sliders med rödkålsslaw i mellandagarna!

Till recept>>

Otroligt goda kalvfärsbullar med västerbottensost

Gin- och enbärs-gravad lax

Gin och enbär är ju smakkompisar, och kommer lyfta laxen till nya höjder. En snabb pizza med västerbottensost, gravad lax och sikrom gör du sen på resterna!

Till recept>>

Annons

Chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll

Revbensspjäll är mångas favorit, och med den här glazen kommer de göra ännu större succé. Om det mot förmodan skulle bli kött kvar så blir resterna otroligt goda tortillas med guacamole – perfekt mellandagsmat!

Till recept>>

Chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll tackar ingen nej till

Hasselbackspotatis med vispad crème fraiche och sikrom

Lyxiga små munsbitar att äta med händerna!

Till recept>>

Annons

Tryffelrostad brysselkål med mandel

Julbordets godaste tillbehör får en lyxig twist av tryffel, pigg friskhet av apelsin och knaprighet från mandel. All överbliven brysselkål slänger du i en maxad pasta carbonara!

Till recept>>

Piffa upp julbordet med tryffelrostad brysselkål med mandel

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons