Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Pasta carbonara med skinka och rostad brysselkål

13 dec, 2022 
AvAnna Wendt
Recept på pasta carbonara med skinka och rostad brysselkål
Maxa pasta carbonaran med rostad brysselkål! Toppa med nyriven parmesan och servera.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Pasta carbonara med skinka och rostad brysselkål

Tro oss, det här kommer bli din nya favoriträtt!

Så här gör du pasta carbonara med skinka och tryffelrostad brysselkål

4 personer

Annons

Du behöver:

400 g spagetti
150 g skinka
Smör, till stekning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Ca 200 g rostad brysselkål

Till servering:

Nyriven ost
Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

  1. Koka pastan i ordentligt saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Skär skinkan i tärningar och stek gyllene.
  2. Vispa samman matlagningsgrädde, ägg, vitlök, ost, salt och nymalen svartpeppar.
  3. Häll av kokvattnet från pastan, men spara ca 1 dl. Lägg tillbaka spagettin i kastrullen och vänd ner skinka, brysselkål och äggsmeten. Ställ tillbaka kastrullen på medellåg värme på plattan och rör tills det tjocknat och fått en krämig konsistens. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet från pastan om det känns för tjockt.
  4. Servera pastan med nyriven ost och extra svartpeppar från kvarn.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons