Pasta carbonara med miso

Recept på pasta carbonara med miso

Columbus Leth
Tillsätt lite miso i din pasta carbonara – det ger den ett extra djup och smak. Det blir riktigt, riktigt gott!
06 september, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Pasta carbonara med miso

Med en liten klick miso i din carbonara får den ett extra djup och smak. Att använda både parmesan och pecorino ger också extra umami till rätten.

Så gör du pasta carbonara med miso
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

400 g torkad spagetti
Salt
200 g pancetta
1 msk olivolja, till stekning
150 g parmesan
100 g pecorino
4 ägg
2 msk vit misopasta
Salt och peppar

Så gör du en krämig pasta kålbonara

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet till såsen.
  2. Skär pancettan i små tärningar och stek dem gyllene i lite olja i en stor het panna. Riv parmesan och pecorinoost, och vispa båda tillsammans med äggen i en skål tillsammans med miso. Vispa ner ½–1 dl kokande vatten i äggmassan, lite i taget.
  3. Vänd pastan med pancettan i den heta pannan. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggsmeten under omrörning så att den inte stelnar. Krydda med lite salt och ordentligt med peppar.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam