Pasta carbonara med miso

Recept på pasta carbonara med miso

Columbus Leth
Tillsätt lite miso i din pasta carbonara – det ger den ett extra djup och smak. Det blir riktigt, riktigt gott!
06 september, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Pasta carbonara med miso

Med en liten klick miso i din carbonara får den ett extra djup och smak. Att använda både parmesan och pecorino ger också extra umami till rätten.

Så gör du pasta carbonara med miso
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

400 g torkad spagetti
Salt
200 g pancetta
1 msk olivolja, till stekning
150 g parmesan
100 g pecorino
4 ägg
2 msk vit misopasta
Salt och peppar

Så gör du en krämig pasta kålbonara

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet till såsen.
  2. Skär pancettan i små tärningar och stek dem gyllene i lite olja i en stor het panna. Riv parmesan och pecorinoost, och vispa båda tillsammans med äggen i en skål tillsammans med miso. Vispa ner ½–1 dl kokande vatten i äggmassan, lite i taget.
  3. Vänd pastan med pancettan i den heta pannan. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggsmeten under omrörning så att den inte stelnar. Krydda med lite salt och ordentligt med peppar.

Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

Se klippet här!

Foto: Columbus Leth, Peter Kam