Krämig pasta kålbonara

Recept på krämig pasta kålbonara

Columbus Leth
Är pasta carbonara din favorit så är det pasta kålbonara du ska testa här näst – en krämig variant av klassikern med säsongens svartkål och pecorino.
03 september, 2021
TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Pasta kålbonara

Klassikern carbonara blir god att uppdatera med säsongens svartkål.

Så gör du pasta kålbonara
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

350 g spaghetti
1 knippe svartkål
100 g tärnat bacon
2 ägg
1 äggula
75 g riven pecorino
Nymalen svartpeppar

Till servering:

20 g riven pecorino
Svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla svartkålen och låt den koka med spaghettin under den sista minuten. Spar cirka 1 dl kokvatten och låt pasta och kål rinna av i ett durkslag.
  2. Stek bacon i en stor stekpanna. Vispa ihop ägg, äggula, riven pecorino och svartpeppar i en skål. Vänd ner pastan i baconet i stekpannan. Stäng av värmen och vänd ner äggblandningen, tillsätt kokvatten och rör tills pastan är krämig.
  3. Servera med riven pecorino och svartpeppar på toppen.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Inge Skovdal

TV: 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat
1:16

Efter reklamen: TV: 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat

(1:16)

Missa inte

Spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta

Klassisk carbonara med en grön twist!

Så gör du den krämiga pastan al limone e burro – med brynt smör

Men hur gott??

Pasta med tomater, vin och vitlöksolja

Odlat egna tomater? Då måste du prova den här!