Chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll

Recept på chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll

Favoriten revbensspjäll får sig här en liten make over med en chili- och lönnsirapsglaze!
13 december, 2022
Frida Lunds vintips – vin för jul och nyår
2:51

Efter reklamen: Frida Lunds vintips – vin för jul och nyår

(2:51)

Slå på ljud

Chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll

Revbensspjäll är mångas favorit, och med den här glazen kommer de göra ännu större succé.

10 bufféportioner

Du behöver:

1 kg revben

Glaze:

1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk lönnsirap
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1 krm svartpeppar
1/2 tsk ingefära
Chiliflakes

Gör så här:

  1. Skär revbensspjällen i portionsbitar. Blanda en marinad på äppelcidervinäger, honung, soja, olja, svartpeppar, mald ingefära. Lägg köttet i tjocka plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt överallt. Lägg i kyl och låt marinaden dra i cirka 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175°. Ta upp spjällen och lägg i ugnssäker form. Pensla på marinaden och stek i ugnen ca 45 minuter till 1 timme beroende på hur tjocka revbenen är. Ta ut och låt svalna innan servering.
6 festliga recept till julbordet

Om det råkar bli revbensspjäll över så är det dessa tortillas du ska göra!

Foto: Lisa Björner