Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll

13 dec, 2022 
AvAnna Wendt
Recept på chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll
Favoriten revbensspjäll får sig här en liten make over med en chili- och lönnsirapsglaze!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Frida Lunds vintips – vin för jul och nyårBrand logo
Frida Lunds vintips – vin för jul och nyår

Chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll

Revbensspjäll är mångas favorit, och med den här glazen kommer de göra ännu större succé.

Så gör du chili- och lönnsirapsglaserade revbensspjäll

10 bufféportioner

Annons

Du behöver:

1 kg revben

Glaze:

1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk lönnsirap
1/2 dl soja
1/2 dl olja
1 krm svartpeppar
1/2 tsk ingefära
Chiliflakes

Gör så här:

  1. Skär revbensspjällen i portionsbitar. Blanda en marinad på äppelcidervinäger, honung, soja, olja, svartpeppar, mald ingefära. Lägg köttet i tjocka plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt överallt. Lägg i kyl och låt marinaden dra i cirka 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175°. Ta upp spjällen och lägg i ugnssäker form. Pensla på marinaden och stek i ugnen ca 45 minuter till 1 timme beroende på hur tjocka revbenen är. Ta ut och låt svalna innan servering.

Om det råkar bli revbensspjäll över så är det dessa tortillas du ska göra!

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons