Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tortillas med revbensspjäll och guacamole

13 dec, 2022 
AvAnna Wendt
Recept på tortillas med revbensspjäll och guacamole
Ingen tackar nej till ett par vällagade tortillas med revbensspjäll, picklad rödlök och guacamole!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Tortillas med revbensspjäll och guacamole

Det fina med tortillas är att det alltid är gott!

Bjud på tortillas med revbensspjäll och guacamole

4 personer

Annons

Du behöver:

1 kg revbensspjäll, strimlat kött
1 dl turkisk yoghurt
1 kruka koriander
12 små tortillabröd

Picklad lök:

1 rödlök
1/2 dl ättikssprit 12%
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

Guacamole:

2 mogna avokador
1 liten klyfta vitlök, riven
1/2 lime, saften
1 krm chiliflakes
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala löken och skär i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Koka upp ättika, strösocker och vatten, ställ åt sidan och låt svalna något. Lägg i löken och ställ kallt.
  2. Skala och kärna ur avokadon. Mosa den med resten av ingredienserna till guacamolen.
  3. Grilla tortillabröden hastigt på båda sidorna i en varm grillpanna eller stekpanna, eller värm dem i ugnen. Värm köttet.
  4. Servera tortillabröden med kötten, den picklade löken, guacamolen, en klick yoghurt och lite koriander.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons