Tortillas med revbensspjäll och guacamole
Det fina med tortillas är att det alltid är gott!
4 personer
Du behöver:
1 kg revbensspjäll, strimlat kött
1 dl turkisk yoghurt
1 kruka koriander
12 små tortillabröd
Picklad lök:
1 rödlök
1/2 dl ättikssprit 12%
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
Guacamole:
2 mogna avokador
1 liten klyfta vitlök, riven
1/2 lime, saften
1 krm chiliflakes
Salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skala löken och skär i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Koka upp ättika, strösocker och vatten, ställ åt sidan och låt svalna något. Lägg i löken och ställ kallt.
- Skala och kärna ur avokadon. Mosa den med resten av ingredienserna till guacamolen.
- Grilla tortillabröden hastigt på båda sidorna i en varm grillpanna eller stekpanna, eller värm dem i ugnen. Värm köttet.
- Servera tortillabröden med kötten, den picklade löken, guacamolen, en klick yoghurt och lite koriander.

Tacopizza med majs och paprika – två favoriter i ett
Foto: Lisa Björner