Tortillas med revbensspjäll och guacamole

Recept på tortillas med revbensspjäll och guacamole

Ingen tackar nej till ett par vällagade tortillas med revbensspjäll, picklad rödlök och guacamole!
13 december, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Tortillas med revbensspjäll och guacamole

Det fina med tortillas är att det alltid är gott!

4 personer

Du behöver:

1 kg revbensspjäll, strimlat kött
1 dl turkisk yoghurt
1 kruka koriander
12 små tortillabröd

Picklad lök:

1 rödlök
1/2 dl ättikssprit 12%
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

Guacamole:

2 mogna avokador
1 liten klyfta vitlök, riven
1/2 lime, saften
1 krm chiliflakes
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala löken och skär i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Koka upp ättika, strösocker och vatten, ställ åt sidan och låt svalna något. Lägg i löken och ställ kallt.
  2. Skala och kärna ur avokadon. Mosa den med resten av ingredienserna till guacamolen.
  3. Grilla tortillabröden hastigt på båda sidorna i en varm grillpanna eller stekpanna, eller värm dem i ugnen. Värm köttet.
  4. Servera tortillabröden med kötten, den picklade löken, guacamolen, en klick yoghurt och lite koriander.
Tacopizza med majs och paprika – två favoriter i ett

Foto: Lisa Björner