Tacopizza med majs och paprika

Recept på tacopizza med majs och paprika

columbus leth
Ja, du läste rätt! Tacopizza är en kombination av två favoriter, så med andra ord – en garanterad vinnare på bordet!
06 september, 2022
3 matiga våfflor
1:25

Efter reklamen: 3 matiga våfflor

(1:25)

Slå på ljud

Tacopizza med majs och paprika

Populär korsning av pizza och tacos som går snabbt att laga.

Bjud på tacopizzza med majs och paprika
columbus leth

4 portioner

Du behöver:

8 små vetetortillas
200 g riven mozzarellaost
300 g nötfärs
½ paket tacokrydda
½ färsk röd chili
1 paprika
140 g majs
1 msk torkad oregano

Tomatsås:

1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
¼ tsk socker
Salt och peppar

Till servering:

50 g blandad grönsallad
25 g parmesan, riven
1 dl crème fraiche

Pizza med tunt hyvlad squash och bresaola

Gör så här:

  1. Tomatsås: Mixa krossade tomater, tomatpuré, oregano, socker, salt och peppar i en skål med stavmixer.
  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg tortillabröden på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Bred på ett tunt lager tomatsås och strö över riven mozzarellaost.
  3. Blanda nötfärsen med tacokrydda. Forma färsen till små köttbullar.
  4. Skölj och kärna ur chili och paprika, hacka fint. Låt majsen rinna av.
  5. Strö ut köttbullar, paprika och majs på pizzorna. Krydda med oregano, salt och peppar.
  6. Grädda pizzorna i ugnen i 5–10 minuter, tills de är krispiga i kanten.
  7. Skölj och torka salladen, och bred ut den på de nygräddade pizzorna. Strö över parmesan och servera genast med lite crème fraiche.

Foto: Columbus Leth