En perfekt sommardag i Göteborg – Assia Dahirs bästa smultronställen

05 jun, 2024 
AvRedaktionen ELLE
sommar guide göteborg
Göteborg är västkustpärlan som har mycket att erbjuda – särskilt sommartid. ELLE lät programledaren (och göteborgaren!) Assia Dahir ge sina bästa sommartips till Göteborg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När festivalen Way out West intar Göteborg i augusti är musik och fest i fokus. ELLE bad Göteborgsfödda programledaren Assia Dahir att dela med sig av sina favoriter i staden.

09.30 Frukost i näckrosdammen

En varm och vacker sommardag i Göteborg är frukost i Näckrosdammen (Renströmsparken) ett absolut måste. Packa ner en filt, en go frukostpicknick och sätt dig och ta in en av de finaste oaserna mitt i stan.

frukost näckrosdammen göteborg
En frukostpicknick i Näckrosdammen är perfekt att starta dagen med i Göteborg.Tore Hagman / TT

12.00 Utställning på galleri thomassen

Galleri Thomassen är stället en ska besöka för att ta del av konst av etablerade så väl som mindre skapare. Stilren lokal, genomgo och kunnig personal och då och då bjuder de till och med på livemusik.

Annons
galleri thomassen
Galleri Thomassen erbjuder konst i stilren lokal.David Eng

13.00 Promenad & fika i Haga

Promenera genom Haga, besök de små oberoende familjeägda butikerna och avsluta på Café Husaren med deras världskända gigantiska kanelbullar.

cafe husaren göteborg
Café Husaren i Haga.TT
Annons
kanelbullar husaren göteborg café
Kanelbullarna är enorma på Café Husaren i Haga.Jeppe Gustafsson/TT

14.00 SHOPPING på butiken Olivolja

Styr kosan mot butiken Olivolja etc, de har ett brett handplockat sortiment av olivoljor, balsamico och kryddblandningar från hela världen. Fick en palestinsk olivolja därifrån som fick allt jag lagade att smaka Michelin-stjärnigt. Exceptionellt kunnig personal som hjälper dig hitta den perfekta oljan till dig själv eller som present till någon du älskar.

15:00 Dagsfest under Way Out West

Om du är en av de många få som fått en länk till några av dagsfesterna kopplade till musikfestivalen Way Out West är det enligt mig ett MÅSTE att besöka minst två per dag.

Annons

17:00 Häng på uteserveringen Storköket

Se till att knipa en plats på en av de största uteserveringarna i Göteborg, Storköket, precis vid kanalen. Valfri dryck, solglasögon och bara ben är ett recept för ett otroligt dagsäventyr.

20:30 Middag på Wolfgang Vincafé

Wolfgang vincafé är en vinbar med tusentals sorter att välja mellan. Personalen kan allt om viner, de otroliga kockarna står för en aktuell och säsongsinriktad meny. Det enda stället värt att vara på när du vill romantisera ditt liv.

wolfgang vincafé göteborg
Wolfgang vincafé är njutning från start till slut.

23:00 Pizza på Bennys Bar & Slice

En slice pizza på Bennys Bar & Slice är bästa basen för att slira vidare på den kändaste gatan i hela Götet …

Annons
bennys slice shop pizza göteborg
Bennys slice shop erbjuder bästa pizzan i Göteborg.

23:45 Efterfest på Andra Långgatan

… Andra Långgatan! Som om du vore Lille Skutt, hoppa hoppa hoppa mellan sunkhaken, för vad vore Göteborg utan sunkhaken på Andra Långgatan! Tacos på Holy Moly, öl på Sejdeln, en gammeldansk på Dansken och slutligen en sängfösare på Jerntorgets Brygghus … eller?

andra långgatan göteborg barer
Slira runt mellan sunkhaken, tipsar Assia.
Annons

01:30 Yaki-Da och Lounges

Klubb, buss, nästa klubb … det är ju trots allt festivalsäsong! Yaki-Da och Lounge(s) är kända för sina Way Out West-efterfester, med all rätt. Bubblaren i år är Monument! Fixa ett band eller haka på några coola i kön och dansa tills du inser att detta ska jag göra i morgon med – dags att lägga sig nu! Godnatt!

Foto: David Eng (Galleri Thomassen), TT, privat, m.fl

Annons