Artikeln innehåller reklamlänkar

Stor guide – bästa hotellen på Gotland och listor på ställen du inte får missa på ön

26 apr, 2023 
AvJenny Lundberg
hotell gotland
Om du planerar att besöka Gotland i sommar så är det här den ultimata guiden! Vi tipsar om de bästa hotellen att bo på, restaurangerna du måste besöka och utflykterna du inte vill missa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Drömmer du om en sommar på Gotland? I den här guiden tipsar vi om smultronställen man inte får missa, de bästa hotellen, utflykter som tar dig till de finaste badplatserna och butiker att stanna på längs vägen. På ELLE hittar du dessutom tips på mysiga hotell i Barcelona och om du är sugen på en weekend i Europa har vi listat de bästa hotellen i Rom här.

tips bästa boenden på gotland i Sverige
Det finns mycket att se på ön.

Bästa hotellen på gotland 2023

Oavsett om du vill bo mitt i Visby, ute i naturen eller nära stranden så finns något för alla på ön. Vi tipsar om de bästa hotellen som ger din Gotlandsupplevelse det där lilla extra.

  • Boutiquehotell på Gotland, Villa Alma
  • Hotell i Visby, Kalk Hotell
  • Hotell på Gotland med pool, Toftagården
  • Hotell på norra Gotland, Fårösunds fästning
  • Romantiskt hotell på Gotland, Surflogiet
  • Spa hotell på Gotland, Djupvik Hotell

GOTLANDSTIPS – mysiga HOTELL, UTFLYKTER OCH MAT

Det finns mängder av fina platser att besöka på ön – allt från lyxiga restauranger på landsbygden till härliga badplatser vid havet. Satsa på ett hotell med spa eller romantiskt hotell om du åker med någon du håller kär. Om du inte redan har en bil så rekommenderar vi att hyra en, på så sätt tar du dig enkelt runt till alla drömlika platser som Gotland har att erbjuda.

Annons

1. Villa Alma, Visby

Det charmiga botiquehotellet Villa Alma ligger precis mellan Almedalen och Visbys strandpromenad. Varje rum har en personlig och unik inredning och den omtalade frukostbuffén med bland annat hemmagjord granola får oss att vilja flytta in direkt.

Läs mer om Villa Alma och boka det här (reklamlänk).

2. Kalk Hotell, Visby

Kalk Hotell är ett Botiquehotell med stilren interiör och gotländska detaljer. Hotellet ligger på Visbys äldsta gator och frukostbuffén består av lokalt producerade råvaror med en hälsosam twist.

Här kan du läsa mer om Kalk hotell och boka rum. (reklamlänk)

3. Toftagården, Tofta

Ett stenkast bort från populära Tofta strand ligger mysiga toftagården i en grön oas. Här finns en stor trädgård, pool och en fantastisk restaurang som bland annat serverar riktigt goda smörrebröd. Välj om du vill bo på hotellet eller i stugorna.

Klicka här för att läsa mer och boka (reklamlänk).

Annons

4. Fårösunds fästning, Fårösund

Högst upp på norra Gotland ligger Fårösunds fästning. Här möts du av lugnet och den gotländska naturen. En utmärkt plats för dig som vill koppla av och äta gott. Här finns en inomhuspool, cyklar att låna, vackra promenadstråk och nära till Fårö.

Läs mer om hotellet och boka det här (reklamlänk).

5. Surflogiet, Tofta

För dig som älskar att vakna upp av ljudet från havet och vill testa på glamping, en glammigare version av camping. På Surflogiet bor du i lyxiga tält mitt på stranden, och detta är det perfekta boendet om du letar efter ett romantiskt hotell på Gotland. Här finns en härlig bar med utsikt över solnedgången, yogaklasser, bastu, massage och vågsurfing att testa på.

Klicka här för att läsa mer och boka (reklamlänk).

6. Djupvik hotell, Klintehamn

Om du söker efter ett vackert spahotell på Gotland är Djupvik hotell i Klintehman ett utmärkt val. Här kan du njuta av pool och naturskön miljö – hotellet har magiskt utsikt över de vackra Karlsöarna på Gotlands västkust. I restaurangen servars mat till stor del lagad på gotlänska råvaror.

Annons

Här kan du läsa mer och boka din vistelse på Djupvik hotell (reklamlänk).

GOTLANDSTIPS – lista på RESTAURANGER OCH CAFÉER

Det finns mängder av populära restauranger och caféer utspridda på ön. Gör en utflykt av dagen genom att ta bilen längs grusiga vägar till gömda caféer. Listan kan absolut göras lång – här kommer våra utvalda favoriter att pricka av när du ska äta och fika på ön!

  • Hotel Stelor – ett gotländskt gårdshotell strax utanför Tofta. Här äter du en fantastiskt gårdsmiddag med fast meny som följer säsongen.
  • Vår Fru – Om du letar efter ett ställe med innovativa cocktails och goda naturviner så kan du sluta leta! Vår Fru är ett mysigt och festligt litet ställe mitt i Visby.
  • Fabriken Furillen – här äter du mat i en otrolig miljö. En riktigt bra upplevelse på norra Gotland.
  • Café Grönhagen – ett perfekt stopp för lunch och fika som ligger i Roma Kungsgård. Här möts du av gröna ängar och ruiner.
  • Rute Stenugnsbageri – det här populära fiket har du definitivt sett på Instagram. Men det är verkligen värt ett besök – här äter du goda räkmackor och fantastiska bullar, ett perfekt stopp på utflykten!
  • La Petite Patisserie Tofta – Ett litet, mysigt bageri där du kan köpa franska bakelser och nybakade frallor.
  • Broman och Son – här äter du närproducerad mat med utsikt över havet och solnedgången i en lugn miljö i Gnisvärd.
  • Leva Kungslador – här bjud det på samma meny som på Rute Stenugnsbageri. Ligger strax utanför Visby. Perfekt för dig som även gillar inredningsbutiker!

gotlandstips – Utflykter

Det bästa med Gotland är att det finns så många fantastiska ställen att besöka. Packa väskan med badkläder, sneakers och solkräm. Nu ska vi åka på utflykt!

  • Bungenäs – ett utflyktsmål för hela dagen. Här äter du god lunch eller middag i kalkladan och matsalen, ligger på solsängarna vid havet, badar, köper fika och glass på Nyströms och promenerar runt i naturreservatet.
  • Smöjen/Kyllaj – ta med matsäck, termos och fika. Här möts du av en lång grusväg som leder till ett stort kalkbrott, mittemot ligger stenstrand och havet. Ett riktigt fint ställe att hänga på i solen en hel dag.
  • Blå Lagunen – här ligger det omtalad kalkbrottet med klarblått vatten. Vi förstår varför det är så populärt, vattnet är verkligen turkost.
  • Högklint – om du gillar fina utsikter och utmanande promenadstråk rekommenderar vi vackra högklint. Ta med vattenflaskan!
  • Ekstakusten – ett naturreservat med vacker utsikt längs hela vägen. Stanna bilen och njut av den fridfulla miljön.

Gotlandstips – butiker och loppisar

Det finns gott om fina sommarbutiker på ön. Här hittar du presenter, gotländska produkter och vintagefynd.

  • Idyllien – butiken Idyllien ligger i ett stort rosa hus mitt i Visby. Här hittar du allt från doftprodukter, inredning till härliga badrockar. Allt överskott går till välgörenhet för att hjälpa familjer med svårt sjuka barn.
  • Akantus – här hittar du fina inredningsdetaljer, de har även en hel avdelning med bara vintage. Butiken ligger i Visby.
  • Berså butik – i Tofta ligger livsstilsbutiken Berså. Här hittar du fina ljuslyktor, vackra textilier och detaljer. Du kan även fika i deras mysiga trädgård.
  • Fint o Fult – norr om Gotland hittar vi vintagebutiken Fint o Fult. Du hittar allt från vackert porslin till doftande tvålar.
  • Stylemood – i den här butiken kan du handla somriga klänningar, krukor och andra fina inredningsdetaljer. Du kan även stanna och fika! Butiken ligger i Klintehamn.
  • Kuriåsa – är du ute efter gamla möbler eller vackert porslin? Då har du kommit rätt! Kuriåsa säljer noga utvalda vintagefynd och ligger i Hemse.
  • Landa Gotland – i Klintehamn hittar du butiken Landa. Här kan du handla antik och kuriåsa, kimonos och fina inredningsdetaljer.
  • Lyckliga gården – här möts du inte bara av en stor vintagebutik, här finns vackra odlingar och gulliga djur. Ett riktigt mysigt ställe att besöka!

Se också:

5 stränder du inte får missa på Gotland i sommarBrand logo
5 stränder du inte får missa på Gotland i sommar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons