Artikeln innehåller reklamlänkar

5 stilrena hotell i Barcelona

5 stilrena hotell i Barcelona

Barcelona är ett klassiskt weekendresmål för oss svenskar. Att hitta rätt hotell kan vara svårt, särskilt om man har speciella önskemål. Dessa fem hotell är inte bara stilrena och plockar flera designpoäng, de är också berömda för deras servicenivå. Här är fem hotell vi gärna bor på i Barcelona.
01 februari, 2022

Precis som i alla storstäder finns en uppsjö av hotell att välja mellan i Barcelona. Med hjälp av Telegraph och Tripadvisor har vi samlat fem stilrena hotell för dig som gärna inspireras av inredningen där du bor, även på bortaplan.

Trendiga och snygga hotell i Barcelona

Här hittar du allt från lyxiga designhotell till hotell med lyxig takterrass och utomhuspool, alla som genomsyras av en stilren design.

1. H10 Cubik

Boutiquehotell med färgglada detaljer i centrala Barcelona. Hotellets interiör är stylad av den lokala designern Lázaro Rosa-Violán och tanken är att du som gäst inte bara ska känna dig avslappnad utan även ha något som kittlar dina sinnen. Moderna faciliteter som Marshall-högtalare, Nespressomaskiner och stora TV-skärmar finns i alla rum.

Läs mer och H10 Cubik och boka här (länk till Hotels.com).

takterrass och solstolar på H10 Cubik i Barcelona

H10 Cubik Barcelona – klicka på bilden för att komma direkt till hotellet.

2. Serrass Barcelona

Hotellet är centralt beläget med utsikt över Port Vell, en hamn för lyxyachter. Interiören är skapad av designern Eva Martínez och även i standardrummen finns stora fönster från golv till tak som genererar generösa ljusinsläpp. Oavsett om du sover på hotellet eller bara vill se det bästa av staden måste du tillbringa några timmar på deras soliga takterrass.

Läs mer om Serrass Barcelona och boka här (länk till Hotels.com).

takpool och takterrass med lyxig utsikt på Serrass Barcelona

Serrass Barcelona – klicka på bilden för att komma direkt till hotellet.

3. Hotel Pulitzer

Hippt och modernt, här är hotellet de trendiga människorna bor på – oavsett om de är ute efter fest eller en lugn vistelse. Rummen är rymliga och designade med ledorden trä, läder och sammet. Såväl turister som lokala invånare hänger på takterrassen under sommaren och med tanke på hur centralt hotellet ligger är det inte konstigt att den nästan alltid är full av soltörstande gäster.

Läs mer om Hotel Pulitzer och boka här (länk till Hotels.com).

stilren inredning på Hotel Pulitzer i Barcelona

Hotel Pulitzer Barcelona– klicka på bilden för att komma direkt till hotellet.

4. B-Hotel

Ett trestjärnigt hotell där du får mer än du betalar för enligt många besökare. Hotellets fasad är minimalistisk, en stil som fortlöper genom resterande del av hotellets interiör. Lugn, välkomnande musik spelas i lobbyn och tar du hissen allra högst upp hittar du en infinitypool med häftig utsikt över Barcelona. Plusbetyg: det finns en kuddmeny där du får välja vilken typ av kudde du önskar i din säng.

Läs mer om B-Hotel och boka här (länk till Hotels.com).

takpool och takterrass på B-Hotel i Barcelona

B-Hotel Barceona – klicka på bilden för att komma direkt till hotellet.

Sveriges bästa hotell med utomhuspooler

5. Hotel Brummell

Ett av de hetaste hotellen i Barcelona just nu med enbart 20 rum. Fasaden på byggnaden är från 1870 och när hotellet öppnade fick de hjälp av arkitekten Inma Rábano för att ha kvar så mycket som möjligt av det gamla. Hotellets inredning är en mix av urban relax och tropisk modernitet med inspiration från Sri Lanka. Vill du bo hippt och ungt är det här hotellet för dig.

Läs mer om Hotel Brummell och boka här (länk till Hotels.com).

takpool och takterrass på Hotel Brummell i Barcelona

Hotel Brummell Barceolna – klicka på bilden för att komma direkt till hotellet.

Artikeln publicerades först på Residence.

5 spahotell i Europa som du måste besöka
0:57

Efter reklamen: 5 spahotell i Europa som du måste besöka

(0:57)

Slå på ljud