Så gör du Köpenhamn på en dag

07 jul, 2023 
AvRose Maria Boelsmand
Så gör du Köpenhamn på en dag
ELLE Danmarks Rose Maria Boelsmand älskar sommardagar i Köpenhamn med bad i kanalerna, vintageshopping och middagar med ­internationell touch i den ljusa natten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kolla in: Elsa Billgrens KöpenhamnstipsBrand logo
Kolla in: Elsa Billgrens Köpenhamnstips

07.30 Upp och hoppa

Köpenhamn är magiskt så här tidigt på morgonen. Jag hoppar direkt i en bikini och solklänning och cyklar i morgonsolen genom den folktomma staden till La Banchina på Refshaleøen för ett dopp. Cykelturen tar 20 minuter från city, kaféet öppnar åtta så det blir perfekt tajming med en rykande kopp nybryggt kaffe efter simturen.

Morgondopp och kaffe på La Banchina.
Morgondopp och kaffe på La Banchina.
Annons

09.00 Frukost med konst

Nytankad med kaffe och pigg efter bad är det dags för en ordentlig frukost. Jag beger mig mot Kafeteria SMK – ett coolt kafé inne på Statens Museum for Kunst, där de servar stans grymmaste kärnmjölkspannkakor. Och varför inte kolla in den aktuella utställningen när jag ändå är där?

Kärnmjölkspannkakor på Kafeteria SMK.
Kärnmjölkspannkakor på Kafeteria SMK.

11.00 (Vintage)shopping

Ett måste är lyxsecondhandaffären I Blame Lulu i Fredriksberg med preloved Bottega Veneta, Burberry, Prada och Cecilie Bahnsen. Jag går aldrig därifrån tomhänt. Missa inte heller smyckesdesignern vägg i vägg, MaryLou Jewelry. Hon är en barndomsvän till mig och skapar magi av pärlor, guld och exotiska ädelstenar. I Fredriksberg ligger också Nué, som har massor av fint från Marni, Proenza Shouler och Lolo Ballerinas.

Annons

12.30 Lunch

Jag styr in mot centrum och hugger ett av de få soliga borden på trottoaren utanför Sonny. Menyn är kort och maten gedigen, hemlagad och skiftar efter säsong. Det blir antingen frittata med massor av grönsaker eller en av deras goda sallader. Missa inte det fantastiska surdegsbrödet och den egentillverkade lemonaden.

13.30 Strosa genom stan

Efter lunchen promenerar jag mot city igen via ikoniska och Instagramvänliga Marmorbron, bakom Christiansborg. Jag tar vägen över borggården för att se de kungliga hästarna. Jag styr mot Paustian, rena drömstället för alla inredningsälskare. Butiken ligger i ett gammalt bankpalats med marmorgolv, guldpelare och välvda tak. Jag kikar också in i pyttelilla, men fenomenala, Magnolia Secondhand, som dignar av designergodbitar. Ännu ett måste är Beau Marché Boutique, en inredningsbutik med unika franska antikviteter och danska, japanska, franska och italienska designobjekt.

Annons
Den Instagramvänliga marmorbron.
Den Instagramvänliga marmorbron.

15.00 Kaffepaus

Det Aarhus-baserade kaféet La Cabra, som är känt för sitt kaffe (och sina bakverk) har öppnat inne i stan, perfekt för en svalkande iskaffe. 16.00 Eftermiddagsdopp Sommareftermiddagarna kan bli svettiga i Köpenhamn, bästa sättet att få svalka är ett dopp i kanalen – igen. Den här gången blir det badområdet på Kalvebod brygge, där eftermiddagssolen är ljuvlig.

La Cabra.
La Cabra.
Annons

19.00 Drinkdags

Om jag inte ska äta på Pluto stannar jag till på den soliga uteserveringen för deras amaretto sour.

20.30 Flott restaurang

Hyfsat nya restaurangen Esmée på Kongens nytorv andas internationell touch. Menyn är fransk, inredningen ser ut att komma direkt från Paris och dina smaklökar kommer garanterat att gå i taket. Lämna plats åt efterrätten som närapå sänkte Internet: deras mjukglass.

Restaurang Esmées berömda mjukglass.
Restaurang Esmées berömda mjukglass.

23.30 SKAKA LOSS

Om du orkar efter en sådan här heldag rekommenderar jag Søpavillion – en klubb som ligger vid sjöarna där det går att dansa tills solen går upp.

ELLEs Rose Maria Boelsmand i Köpenhamn.
ELLEs Rose Maria Boelsmand i Köpenhamn.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons