Maxjenny guidar till sina dolda pärlor i Köpenhamn

Maxjenny guidar till sina dolda pärlor i Köpenhamn

Hon har bott i ”byn” i 25 år nu. Maxjenny älskar sin hemstad och bjuder här på en guide till sina dolda pärlor. Det finns så mycket mer än Strøget i Köpenhamn.
28 april, 2022
6 restauranger alla borde besöka på Gotland i sommar
1:11

Efter reklamen: 6 restauranger alla borde besöka på Gotland i sommar

(1:11)

Slå på ljud

Konsthall

Copenhagen contemporary

Maxjenny guidar till sina pärlor i Köpenhamn

Coola inredningar, hotell att drömma om och destinationerna vi längtar till just nu. Maxjenny flyttade till Köpenhamn redan 1997, då var stan betydligt stökigare än i dag. Hon bor här med man och två barn.

”På populära Refshalvön (se mer längre ner) ligger den privata konsthallen Copenhagen contemporary, som öppnade 2016. Det är centrum för samtida konst och där pågår en otrolig ljusutställning fram till den 4 september. Här syns verk av namn som Anish Kapoor och Olafur Eliasson.”

Läs mer: copenhagencontemporary.org

Kulturhus

Absalon

”Riktigt tokigt och imponerande färgrikt församlingshus som faktiskt är en före detta kyrka, köpt och utvecklad av grundaren av butikskedjan Tiger, Lennart Lajboschitz 2015 och utsmyckad av kände konstnären Tal R. Här kan du njuta av Köpenhamns bästa kaffe, käka perfekta mackor, dricka drinkar till (nästan) självkostnadspris och äta en stor gemensam tvårätters middag varje dag kl 18. Imponerande bra mat och man sitter vid bord om åtta personer och (tvingas!) interagera med sina grannar. Alla hjälps åt att hämta bestick, duka och hämta mat – jag älskar det!”

Läs mer: absaloncph.dk

Restaurang

Selma

”En relativt ny award winning restaurang i ständig förändring. Serverar seriösa smörrebröd i nyskandinavisk innovativ, de luxe-version. Ordentligt hantverk, perfekt servering och personlig uppmärksamhet på detaljerna – allt tillsammans med de bästa naturvinerna – det här är en keeper! Att den ligger en tvärgata från Torvehallarna är inte så tokigt det heller.”

Läs mer: selmacopenhagen.dk

Galleri

Arden Asbaek Gallery

”Arden Asbæk Gallery är ett projektrum för samtida konst som ligger på första våningen i ytterst kända Martin Asbæk Gallery. Genom sitt utställningskoncept Platform presenterar Arden Asbæk Gallery nya och framväxande talanger, format och idéer genom ett brett utbud av utställningar och evenemang. Superhärliga, taktila, stora, galna, färgstarka, imponerande verk presenterat hittills. I love it!”

Läs mer: martinasbaek.com

Matmarknad

Refshalvön

”Fantastiskt kul att se Köpenhamn breda ut sig och det före detta militärområdet Refshaleøen börjar bli bebott av både restauranger, barer och trädgårdar för produktion av olika ätliga svampar. Kolla Instagram @fungafarm, helt amazing. Här finns också Nordens största street food-marknad Reffen. Kryssa mellan matbodarna och välj bland rätter från jordens alla hörn. Denna coola och vänliga marknad bjuder även på workshops och olika evenemang, som yoga.”

Läs mer här: reffen.dk

Second hand

I blame Lulu

Hos I Blame Lulu i Frederiksberg kan du shoppa märkeskläder second hand.
Marie Louise Munkegaard

”Preloved fashion med stort hjärta. Butikerna I Blame Lulu, Magnolia, Lula och 2nd rag erbjuder samtliga lyxig second hand på högsta nivå. Jag älskar att gå i runt i dessa, spana in utbudet och har gjort riktigt bra bargains här. Deras Instagramkonton är grafiskt rena men butikerna är proppfulla och superläckra med färger, former och exklusiva styles du bara har sett på runway tidigare.”

Se mer här: @iblamelulu, @2nd_rag, @lula2ndhandluxury, @magnoliasluksus2ndhand

Café

Grød

”Detta ställe är helt enastående! Det finns sju ställen i denna kedja runt om Köpenhamn. Man serverar bara korngröt, risotto på densamma och daal. Max en 85 danska dineros, och du får den galnaste gröten ever, välj tre tillbehör, eller gå all in med all topping. I love it! Kom ihåg bara att äta långsamt. Deras daal är ofattbart god och kommer att ge dig cravings. Ett superhäng mitt på dagen eller en jättehit med kidsen.”

Läs mer: groed.com

Foto: Lars Svensson, Alastair Philip Wiper, Katja Haglund-Hviid, Giuseppe Liverino