Maxjenny guidar till sina dolda pärlor i Köpenhamn

28 apr, 2022 
AvCecilia von Mentzer
Maxjenny guidar till sina dolda pärlor i Köpenhamn
Hon har bott i ”byn” i 25 år nu. Maxjenny älskar sin hemstad och bjuder här på en guide till sina dolda pärlor. Det finns så mycket mer än Strøget i Köpenhamn.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 restauranger alla borde besöka på Gotland i sommarBrand logo
6 restauranger alla borde besöka på Gotland i sommar

Konsthall

Copenhagen contemporary

Maxjenny guidar till sina pärlor i Köpenhamn
Coola inredningar, hotell att drömma om och destinationerna vi längtar till just nu. Maxjenny flyttade till Köpenhamn redan 1997, då var stan betydligt stökigare än i dag. Hon bor här med man och två barn.

”På populära Refshalvön (se mer längre ner) ligger den privata konsthallen Copenhagen contemporary, som öppnade 2016. Det är centrum för samtida konst och där pågår en otrolig ljusutställning fram till den 4 september. Här syns verk av namn som Anish Kapoor och Olafur Eliasson.”

Annons

Läs mer: copenhagencontemporary.org

Kulturhus

Absalon

Absalon erbjuder över 60 olika aktiviteter varje vecka och folk strömmar till den tidigare kyrkobyggnaden, redan en institution på Vesterbro.

”Riktigt tokigt och imponerande färgrikt församlingshus som faktiskt är en före detta kyrka, köpt och utvecklad av grundaren av butikskedjan Tiger, Lennart Lajboschitz 2015 och utsmyckad av kände konstnären Tal R. Här kan du njuta av Köpenhamns bästa kaffe, käka perfekta mackor, dricka drinkar till (nästan) självkostnadspris och äta en stor gemensam tvårätters middag varje dag kl 18. Imponerande bra mat och man sitter vid bord om åtta personer och (tvingas!) interagera med sina grannar. Alla hjälps åt att hämta bestick, duka och hämta mat – jag älskar det!”

Annons

Läs mer: absaloncph.dk

Restaurang

Selma

Skandinavisk inredning och dansk servering. Selma rekommenderas!

”En relativt ny award winning restaurang i ständig förändring. Serverar seriösa smörrebröd i nyskandinavisk innovativ, de luxe-version. Ordentligt hantverk, perfekt servering och personlig uppmärksamhet på detaljerna – allt tillsammans med de bästa naturvinerna – det här är en keeper! Att den ligger en tvärgata från Torvehallarna är inte så tokigt det heller.”

Läs mer: selmacopenhagen.dk

Galleri

Arden Asbaek Gallery

Till den 18 juni pågår utställningen <i>Resonance</i> med Astrid Kruse Jensen. Verket heter<i> Traces of what once were</i>.

”Arden Asbæk Gallery är ett projektrum för samtida konst som ligger på första våningen i ytterst kända Martin Asbæk Gallery. Genom sitt utställningskoncept Platform presenterar Arden Asbæk Gallery nya och framväxande talanger, format och idéer genom ett brett utbud av utställningar och evenemang. Superhärliga, taktila, stora, galna, färgstarka, imponerande verk presenterat hittills. I love it!”

Annons

Läs mer: martinasbaek.com

Matmarknad

Refshalvön

Köpenhamn växer! Det syns på Refshalvön där du kan strosa runt och välja bland många charmiga ställen.

”Fantastiskt kul att se Köpenhamn breda ut sig och det före detta militärområdet Refshaleøen börjar bli bebott av både restauranger, barer och trädgårdar för produktion av olika ätliga svampar. Kolla Instagram @fungafarm, helt amazing. Här finns också Nordens största street food-marknad Reffen. Kryssa mellan matbodarna och välj bland rätter från jordens alla hörn. Denna coola och vänliga marknad bjuder även på workshops och olika evenemang, som yoga.”

Annons

Läs mer här: reffen.dk

Second hand

I blame Lulu

Hos I Blame Lulu i Frederiksberg kan du shoppa märkeskläder second hand.

”Preloved fashion med stort hjärta. Butikerna I Blame Lulu, Magnolia, Lula och 2nd rag erbjuder samtliga lyxig second hand på högsta nivå. Jag älskar att gå i runt i dessa, spana in utbudet och har gjort riktigt bra bargains här. Deras Instagramkonton är grafiskt rena men butikerna är proppfulla och superläckra med färger, former och exklusiva styles du bara har sett på runway tidigare.”

Se mer här: @iblamelulu, @2nd_rag, @lula2ndhandluxury, @magnoliasluksus2ndhand

Annons

Café

Grød

Missa inte Grød, passar alla och serverar gröt som låter tala om sig.

”Detta ställe är helt enastående! Det finns sju ställen i denna kedja runt om Köpenhamn. Man serverar bara korngröt, risotto på densamma och daal. Max en 85 danska dineros, och du får den galnaste gröten ever, välj tre tillbehör, eller gå all in med all topping. I love it! Kom ihåg bara att äta långsamt. Deras daal är ofattbart god och kommer att ge dig cravings. Ett superhäng mitt på dagen eller en jättehit med kidsen.”

Läs mer: groed.com

Foto: Lars Svensson, Alastair Philip Wiper, Katja Haglund-Hviid, Giuseppe Liverino

Annons