Artikeln innehåller reklamlänkar

7 riktigt mysiga spahotell att besöka i Skåne

29 jun, 2023 
AvJohanna Sundquist
spa skåne
Havsnära, poolnära eller naturnära – i Skåne finns ett flertal underbara spahotell! Vi listar våra sju favoriter som är ett måste att besöka i sommar.
Annons

Oavsett om du vill åka på en spaweekend, dagspa eller vill njuta av en hel spavecka finns ett flertal mysiga spa i Skåne som erbjuder allt från lyxig massage till varma bastubad. Vi berättar om spahotellen där du kan förvänta dig enastående behandlingar och en rogivnade omgivning. Låt oss introducera dig till Skånes bästa spaupplevelser!

bästa spa i skåne 2023

Om du är på jakt efter de bästa spahotellen att besöka runt om i Skåne har du kommit rätt! Vi listar spa med olika faciliteter som kommer att förgylla tillvaron.

  • Spa utanför Malmö, Hotell Gässlingen
  • Spa i Skåne med övernattning,Ystad Saltsjöbad
  • Spa i Skåne med varm pool, Smygehus havsbad
  • Spa i Skåne nära havet, The Loge
  • Spa med bastu i Skåne, Torekov Hotell
  • Spa nära Lund, Hotell Mossbylund
  • Lyxigt spahotell i Skåne, Hotel Skansen

spahotell i skåne som är värda ett besök

Ta en tur till Båstad och besök den underbara spaavdelningen på Hotel Skansen eller vakna upp till vågskvalp på Ystad Saltjöbad beläget precis invid det rogivande havet. Scrolla ner i artikeln för att hitta din favorit!

1. Hotell Gässlingen

Varm källa, bastu eller utomhuspool? På Hotell Gässlingen utanför Malmö behöver du inte välja! Här finns alla bekvämligheter som ett spa brukar erbjuda. I stillsam miljö kan du dessutom avjutna ansiktsbehandling eller massage.

Annons

2. Ystad Saltsjöbad

Vakna upp till ljudet av vågskvalp i ett av Skånes mysigaste spahotell beläget på stranden precis invid vattnet på Österlen. Hotellet har en en härlig marin stil som matchar omgivningen och här finns allt från kallbad till bastur. I The Creek kan du i regnskogmiljö avnjuta hamam och diverse andra behandlingar. Ystad Saltjöbad erbjuder dels dagspa med också olika övernattningspaket.

bästa spahotell i skåne ystad saltsjöbad på Österlen
Klicka på bilden för att se fler bilder av hotellet och boka din spavistelse.

3. Smygehus Havsbad

Detta gemytliga hotell ligger precis invid havet i Trelleborg. Här finns två varma pooler (både inom- och utomhusvarianter), mysig bastu och härliga behandlingsrum. Det finns även möjlighet att utöva yoga om du är förtjust i det.

Annons

4. The Lodge

Om du söker en avkopplande weekend är The Lodge i Skåne den perfekta platsen att komma bort från vardagens måsten och ladda batterierna till max. Här kan du njuta av stillheten i de omgivande skogarna, promenera längs de slingrande stigarna eller koppla av vid sjön som ligger i närheten.

5. Torekov Hotell

Alldeles invid havet på Skånes västra sida hittar du det pittoreska samhället Torekov, och mitt i den karga naturen på Bjärehalvön ligger Torekov Hotell. Förutom underbar utsikt mot havet erbjuder hotellet ett flertal olika spafaciliteter så som varma och kalla bad och välgörande behandlingar. I restaurangen serveras dessutom närodlad mat.

6. Hotell Mossbylund

Även på Hotell Mossbylund, beläget på Skånes sydvästra kust, kan du njuta av en spavistelse alldeles invid havet. Det tar mindre än en timme att ta åka hit från både Lund och Malmö, och väl framme kan du koppla av i den rogivande bastun eller ta ett dopp i utomhuspoolen.

Annons

7. Hotel Skansen

Unna dig en vistelse på denna lyxig kustpärla med enastående havsutsikt och förstklassiga faciliteter! Hotel Skansen är beläget i Båstad och i detta prisbelönta hotell finns ett underbart spa som erbjuder allt från kalla och varma bad, till exklusiva spabehandlingar.

Foto: Ystad Saltsjöbad

Se 5 semesterpärlor att besöka i Sverige
Se 5 semesterpärlor att besöka i Sverige
Annons