Artikeln innehåller reklamlänkar

8 underbara spahotell att fira jul och nyår på i år

07 dec, 2022 
AvElin Fredlund
spa nyår 2022
Skippa julstressen och checka in på ett lyxigt spa över jul och nyår. Vi har samlat åtta fantastiska getaways från norra till södra Sverige som återställer energin inför det nya året på nolltid. Se våra favoriter nedan.
Annons

December är här och det innebär att det ännu en gång har det blivit dags för firande av jul och nyår. Känner du för att göra något annorlunda i år? Unna dig själv eller någon i din närhet en julklapp för kropp och själ genom att checka in på ett härligt spa! Vill du dessutom besöka ett hotell med jacuzzi på rummet? Vi listar de bästa plasterna. Och om du befinner dig i huvudstaden finns också en lista med de bästa spahotellen i Stockholm på ELLE.

bästa spahotellen att fira nyår på 2022

Det finns en mängd olika spahotell som erbjuder speciella paketpriser under jul och nyår. Nedan listar vi årets bästa paketpriserna för jul och nyår.

Spa att fira nyår på i Skåne

Södra Sverige kryllar av avlslappnande spa-hotell, inte minst längs den västra kusten. Här hittar du många favoriter som är värda ett besök. Se fler tips på spa-hotell i Skåne här.

1. Lyxig julweekend på Ystad Saltsjöbad

Längst ned i söder hittar vi otroliga Ystad Saltsjöbad som är känt som ett av Sveriges bästa. Hotellet och spa-anläggningen, som är gjorda i klassisk newport-stil, ligger precis vid havet och erbjuder allt som ett spa kan tänkas behöva i form av varma källor, öppna brasor och upplevelsepooler.

Annons

Prisexempel: 2 322 kr per person. Priset inkluderar tillgång till spa och gym på julaftonsdagen samt julmiddag och frukostbuffé.

2. Avslappnande nyårspaket på Andrum i Höör

Gå på avslappnande spa i en kyrkligt församling i en liten förort i Skåne? Det kanske låter förvånande, men Andrum på Stiftelsegården Åkersberg i Höör räknas numera till en av svenskarnas spa-favoriter. Den arkitektritade spaanläggningen erbjuder otroligt vackra lokaler och ett genomtänkt koncept med både ångbastu, torrbastu samt inomhus-och-utomhuspool.

Prisexempel: 2 890 kr per person för nyårspaket. Detta inkluderar bland annat tillgång till spaavdelning, meditation och fem rätters middag på nyårsafton.

nyårspaket på andrum höör spa beläget i Skåne i Sverige
Foto: Stiftelsegården Åkersberg

Spa att fira nyår på i Stockholm

Sugen på spa i Stockholm? Vilken tur, för även Stockholmsområdet erbjuder en hel del otroliga spaanläggningar med sina egna specialiseringar och profiler. Här nedan har vi samlat de bästa.

Annons

3. Nyårspaket på Skepparholmen i Nacka

Cirka 20 minuter utanför Stockholm hittar vi Skepparholmen spa beläget precis intill vattnet. Här får du tillgång till ett nyrenoverat spa med stora fönster som vätter ut mot vattnet. Både behandlingar och menyer är inspirerat av, och skiftar med, de svenska årstiderna.

Prisexempel: 3 095 kr per gäst. Paketet inkluderar nyårssupé, övernattning samt tillgång till gym och spa-anläggning.

nyårspaket på skepparholmen spa i nacka i stockholm
Foto: Skepparholmen Nacka

4. Avslappnande julhelg på Yasuragi i Stockholms skärgård

Yasuragi är ett japansk-inspirerat spa som ligger i Saltsjö-Boo i Stockholms skärgård. Anläggningen, som nyss vunnit pris i kategorin Best Luxury Resort Spa i Europa, erbjuder en lugnande atmosfär och en mängd olika inomhus-och-utomhuskällor samt ångbastu och torrbastu. Missa inte att boka in japanska massagen shiatsu när du är där.

Annons

Prisexempel: 4 350 kr per nyårspaket. Paketet inkluderar bland annat två övernattningar, lyxig middag i restuarangen Teppanyaki och tillgång till den stora spa-anläggningen och japanska trädgården.

yasuragi hasseludden i stockholm - spa jul och nyårserbjudande 2022
Foto: Yasuragi

Spa att fira nyår på i Göteborg och Närliggande områden

Ska du befinna dig i eller runt Göteborg över jul-och-nyårshelgen? Perfekt! Här finns en mängd olika spa-anläggningar där du kan välja både dagsspa, behandlingar och övernattning. Se vår stora guide för spa-anläggningar i och omkring Göteborg här.

5. Härlig helhetsupplevlse med nyårspaket på NÄÄS fabriker

Strax utanför Göteborg hittar du Nääs Fabriker, en bomullfabrik från 1800-talet som idag gjorts om till multiverksamhet i form av hotell, restaurang, butiker och kontor. Nääs är vackert beläget precis intill en sjö och omringat av grön natur. Platsen har en ombonad och stilren känsla – här är varje detalj noga utvald för att skapa rätt känsla. På badhuset, vilket är Nääs fabrikers spa-anläggning, finns det tillgång till bland annat bubbelpool, bastu och ångbastu med utsikt över den vackra sjön.

Annons

Prisexempel: 3 550 kr per person. Detta inkluderar dryckespaket, flerrätters middag i restaurangen, frukostbuffé samt champagne och fyverkerier över sjön vid tolvslaget.

6. Fira jul med familjen på vackra VANN hotell och konferens i Bohuslän

I Bohuslän som ligger norr om Göteborg finner du VANN, en anläggning på 1 000 kvm som är ritad av den välkände arkitekten Gert Wingårdh. Anläggningen har tagit inspiration av bohusläns symboliska granitklippor, vilket syns i allt från materialval till stora fönster som vätter ut den vackra naturen. Här är även barnen välkomna.

Prisexempel: 2 295 kr per person samt 1 148kr för barn. Priset inkluderar bland annat övernattning, tillgång till spa, julbord samt en liten julklapp till barnen.

SPA nyårspaket I MITTEN AV SVERIGE

I mitten av Sverige kan du njuta av närheten till stora grönområden och sjöar.

Annons

7. Två nätters nyårspaket på harmoniska Sinnenas Spa på Ästad Vingård

Denna pärla ligger i Halland, bara någon timma söder om Göteborg. På Sinnernas Spa smälter känslan av ute och inne samman. Med den organiska arkitekturen och de vackra och gröna utsikterna är det svårt att inte känna lugn. Spa-anläggningen tar inspiration av vingården och skapar en helhetsupplevelse där dofter och material kombineras för att bygga en skön atmosfär.

Prisexempel: 6 210 kr per person. Detta inkluderar två nätter på vingården, 5-rätters middag och bubbelprovning.

nyårspaket på ästad vingård söder om Göteborg i Halland
Foto: Ästad Vingård

Spa nyårsPaket i Norra Sverige

Vilken plats är inte bättre för en lyxig vinter-utflykt än högt upp i norra Sverige? Njut av ett varmt bad samtidigt som du blickar över det krispiga vinterlandskapet. Om du har tur kanske du till och med lyckas se det mytomspunna norrskenet. Se massor av tips på vinterhotell i norra Sverige samt våra nordiska grannländer här.

Annons

8. Arctic bath

Mitt på Lule-älven flyter denna arkitektritade pärla som inte är helt olik en nordisk version av de klassiska minihusen på vattnet i maldiverna. Här kan du välja mellan en mängd olika boenden och få tillgång till den lyxiga spaanläggningen samtidigt som den vackra naturen ligger precis utanför dörren. En unik och oförglömlig upplevelse!

Prisexempel: cirka 5 000 kr per person. Detta innehåller spapaket och övernattning i rummen på vattnet. I spapaketet inkluderas bland annat badkläder, badrock och en mängd skönhetprodukter från C/O Gerd. Du kan även köpa till nyårsmiddag eller annat restaurangpaket.

Boka vistelsen här eller se paketpriset via Arctic Baths egen hemsida här.

Se stora astrologiska händelser 2023
Se stora astrologiska händelser 2023
Annons