Artikeln innehåller reklamlänkar

9 helt magiska hotell för en vintersemester

16 okt, 2022 
AvNina Nyström
hotell för vintersemester
Har du också norrskensspaning på din bucket list? Eller kanske en övernattning på Ishotellet? Här är 9 tips på fantastiskt coola och lyxiga vintersemestrar i norr.
Annons

Kanske är det just nu som du ska satsa på en riktigt lyxig vintersemester? Garanterat en upplevelse för livet, dessutom är det en gynnsam miljö med både glest med andra gäster och mycket frisk luft.

Onekligen är det framför allt till grannlandet i öst du ska bege dig för att maxa norrskensupplevelsen. I norra Finland finns ett imponerande utbud av lyxiga hotellanläggningar perfekta för en vinterweekend. Men, även Sverige och Norge har några pärlor. Kolla in den här listan, som garanterat får även den mest frusne vinterhatare att vilja boka NU!

Bästa hotellen för vintersemester 2022

ELLE listar de bästa hotellen för att vintersemester i både Sverige och våra grannländer. Scrolla längre ner i artiklen för att läsa mer om varje hotell har att erbjuda.

igloo, timmerhus och ishotell – 9 boende för årets vinterweekend

Sugen på att uppleva norrsken eller bo i en lyxig glasigloo? Här har vi samlat hotellen som alla är värda en vinterweekend, eller längre vintersemester i år.

Annons

1. Arctic Bath – Harads

vinterweekend på lyxhotellet Artic Bath i Harads i Sverige
Klicka på bilden för att läsa mer och boka.

I vintras öppnade det omtalade lyxhotellet i Luleälven, uppbyggt som ett runt timmerbröt för att passa in i omgivningen. Av de 12 rummen ligger vissa på pålar halvt på vatten, halvt på land, andra ligger ute i älven. Alla rum har stora panorama-industrifönster med utsikt över den omgivande naturen. I mitten av bygget kan du hoppa i älven för ett uppfriskande dopp och sedan värma dig i bastun. Hotellets restaurang fokuserar på lokala råvaror med samiska influenser. I den natursköna omgivningen kan du roa dig med bland annat isfiske, norrskensspaning, älgsafari, björnspaning, snöcykling och snöskopromenad.

Läs mer om vad hotellet har att erbjuda och boka här.

Annons

2. Snowhotel – Kirkenes, Norge

vinterweekend på Snowhotel i Kirkenes i Norge

Även Norge har sin variant på ishotell. På Snowhotel i Kirkenes kan man bo i såväl mysiga trähyddor med fantastisk utsikt över fjällen och natthimlen som i de typiska snösviterna. Restaurangen är uppbyggd helt av snö och magiskt utsmyckad med fantastiska skulpturer. Självklart finns det en bastu att värma sig i.

Läs mer om Snowhotel och boka här (länk till Hotels.com).

3. Aurora Village – Ivalo, Finland

vinterweekend med glasiglos på Aurora Village i Avalo i Finland
Klicka på bilden för att läsa mer och boka Aurora Village.

Hotellet består av 28 glasigloos med eget badrum och en mysig rustik restaurang med en stor eldstad i mitten. Du kan också uppleva norrskenet från bastuns stora fönster. Den rastlösa kan prova på massor av olika klassiska vinteraktiviteter, men också exempelvis fatbike och fotokurser.

Här kan du läsa mer och boka din vistelse (länk till Hotels.com).

Annons

4. Inari Wilderness Hotel – Inari, Finland

vinterweekend vid inarisjön i Finland på Inari Wildernerss Hotel
Klicka på bilden för att läsa mer och boka din vistelse.

Mysigt beläget vid Inari-sjön. Välj mellan boende i glastipi eller modernt och mysigt inredd timmerstuga med stora fönster, kitchenette och öppen spis. Restaurangen serverar mat med inspiration från den lappländska omgivningen.

Läs mer och boka din vistelse på Inari Wilderness Hotel hä (länk till Hotels.com)r.

5. Arctic Snow Hotel & Glass Igloos – Rovaniemi, Finland

vinterweekend i Rovaniemi i Finland på Artic Snow Hotel & Glass Igloos
Klicka på bilden för att läsa mer och boka vinterhotellet.

Välj mellan boende i glasigloo eller på snöhotellet, unikt designat varje år. Spana in norrskenet i en utomhusjacuzzi och njut av flera bastus – varav en bastu är gjord av snö – bara bänkarna är av trä! Sängarna i glasigloosarna är uppfällbara så du kan ligga i timtal och betrakta himlens skådespel. Läs mer och boka din vistelse på Artic Snow Hotel & Glass Igloos här (länk till Hotels.com).

Annons

6. Kakslauttanen – Saariselkä, Finland

De runda igloosarna är några av världens mest uppmärksammade glasigloos, men anläggningen erbjuder även boende i traditionella trästugor. De allra lyxigaste igloosarna har eget badrum med bastu och kombinerar mysigt timmerboende med en glasigloo-del. Men det finns även hela sex andra bastur, alla med egen öppen spis och relaxrum. Hotellet har också världens största rökbastu– som till och med har en egen restaurang!

vinterweekend i glasigloo på Kakslauttanen i Saariselkä i Finland
Klicka på bilden för att läsa mer och boka.

Bland aktiviteterna finns huskyturer, rensafari, snöskoterturer och skidåkning. Och inte minst kan man hälsa på hemma hos tomten.

Annons

7. Glass Resort – Rovaniemi, Finland

vinterweekend med spabad på Glass Resort i Rovaniemi i Finland
Klicka på bilden för att läsa mer om Glass Resort och boka din vistelse.

Var och en av de 24 igloosarna har eget privat spabad utomhus, bastu, kitchenette och ett sovloft med glastak. Även restaurangen bjuder på en magnifik utsikt över omgivningarna, genom de stora fönstren. Den berömda tomtebyn i Rovaniemi ligger nästgårds och bjuder på massor av roligheter för barnfamiljen.

Läs mer om Glass Resort och boka din vinterweekend här (länk till Hotels.com).

8. Snow Village – Kittilä, Finland

vinterweekend med isbar på Snow Village beläget i Kittilä i Finland
Klicka på bilden för att läsa mer och boka din vistelse.

I den finska versionen av ishotellet huserar bar, restaurang och rum helt gjorda av is och snö, med magiska konstverk skulpterade varje år. Här har du också nära till flera skidorter.

Annons

9. Northern Lights Village Levi/Saariselkä, Finland

vinterweekend på Nothern Lights Village Levi i Finland
Klicka på bilden för att läsa mer och boka din vistelse.

Här kan du sova i en mysigt inredd aurora-hydda med stora fönster mot himlen och dess magiska skådespel. På hotellet finns såklart även bastu och möjlighet för ett dopp i en isvak. Den som vill uppleva norrskenet ännu närmare naturen kan välja mellan ett digert utbud av mysiga utflykter med renar, huskyhundar eller skoter.

Läs mer om Nothern Lights Village och boka här (länk till Hotels.com).

Annons

LÄS MER:

Unika hotell för en vinterweekend nära naturen
Unika hotell för en vinterweekend nära naturen
Annons