Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

5 utvalda tv-serier med nya säsonger sommaren 2024

07 jun, 2024 
AvLouise Berglund
Tv-serier med premiär sommaren 2024
Foto: Netflix/Max/Disney+
Nya efterlängtade säsonger! Sommaren 2024 bjuder på flera kära återseenden. Här är 5 utvalda tv-serier som äntligen får en fortsättning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE möter skådisarna ur Familjen BridgertonBrand logo
ELLE möter skådisarna ur Familjen Bridgerton

Sommaren är en tid då mycket händer samtidigt. Men det är också en tid för återhämtning. Sol, värme och bad i all ära. Men att ta det lugnt i soffan framför en bra tv-serie kan vara minst lika härligt.

ELLEs populärkulturredaktör, Louise Berglund, har därför valt ut fem nya säsonger av tv-serier som passar både för den som vill se något lättsmält och actionfyllt. Alla släpps under sommaren!

Här är 5 tv-serier med nya säsonger sommaren 2024:

Bridgerton, säsong 3 – Netflix

Colin och Penelope i Bridgerton säsong 3
Foto: Netflix

Julia Quinns bokserie om familjen Bridgerton lever vidare i serieformat på Netflix. Inför den tredje säsongen av Bridgerton valde man dock att frångå böckerna och låta handlingen kretsa kring Colin och Penelopes romans (Polin, som är deras förkortning!). Deras kärlek är minst sagt en så kallad slow burn-romans eftersom de varit bästa vänner i många år. Men efter att Colin varit iväg på en långresa genom Europa verkar han ha tagit sitt förnuft till fånga och insett att det slår gnistor mellan dem.

Annons

Vi får självklart också följa med på dejtingsäsongen i the ton där drottning Charlotte detta år verkar ovanligt trött och missnöjd. Hon verkar inte ha någon större lust att välja ut säsongens diamant. Francesca Bridgerton gör entré men verkar inte tycka att det är speciellt kul att mingla. Hon är heller inte särskilt intresserad av den man drottningen föreslår att hon ska dejta.

Det största dramat är kanske ändå det faktum att Eloise och Penelope är på väg att bli svägerskor. Problemet är bara den stora hemligheten som fått deras vänskap att gå upp i rök: Det faktum att Penelope ligger bakom det hemliga epitetet skvallerdrottningen lady Whistledown.

Den tredje säsongen av Bridgerton är uppdelad i två delar. Del ett hade premiär på Netflix den 16 maj och del två släpps den 13 juni.

House of the dragon, säsong 2 – Max (tidigare HBO)

House of the dragon säsong 2
Foto: Max

House of the dragon är spinoffen till Game of thrones som utspelar sig 200 år innan händelserna i succéserien. Alltså en prequel – baserad på George R.R Martins Eld & blod där fokuset ligger på huset Targaryens historia. Och med tanke på att GoT är en av världens mest hyllade tv-serier hade House of the dragon minst sagt stora skor att fylla när den hade premiär 2022. Tv-serien gick dock hem hos fansen (även om de blonda perukerna hade mer att önska...).

Annons

I säsong två får vi återse de flesta karaktärerna från säsong ett. Alltså Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy), Daemon Targaryen (Matt Smith), Alicent Hightower (Olivia Cooke) och Otto Hightower (Rhys Ifans). Faktum är att arbetet med den andra säsongen redan var igång innan tv-seriens första säsong haft premiär. Anledningen är att produktionsplanen är så tidskrävande att olika delar av serien måste överlappa varandra.

Spoilervarning för dig som eventuellt missat första säsongen! I sista avsnittet fick Rhaenyra veta att hennes son, Lucerys Velaryon, hade dött på grund av hennes halvbror, Aemond. Detta är början till det stora inbördeskriget, den så kallade drakdansen.

Säsong två av House of the dragon består av åtta avsnitt och har premiär den 17 juni på Max (tidigare HBO).

The Bear, säsong 3 – Disney+

Tv-serien The Bear får en tredje säsong
Jeremy Allen White och Ayo Edebiri spelar kockar i The Bear.Foto: Disney+

Tv-serien The Bear tog tittarna med storm när den första säsongen släpptes och är numera Emmy-belönad. Kocken Camy (spelad av Jeremy Allen White) får ta över familjens restaurang efter att hans bror tagit livet av sig. Och mycket är kaos både bland personalen och budgeten.

Annons

Under säsong ett och två får vi lära känna alla i personalen – framför allt Sydney, den unga nya kocken som spelas av Ayo Edebiri. Hon visar sig bli viktig i beslutet och projektet att utveckla en helt ny restaurang. Carmys "kusin" Richie (de är inte kusiner på riktigt men han kallar honom för det) har aldrig riktigt brytt sig om finkrogar men efter att ha praoat på en Michelinrestaurang blir han som besatt av ordning och timing. Och börjar bära kostym!

I säsong tre av The Bear har den nya krogen öppnat. Men det ska visa sig att skapandet av en ny meny och en totalrenovering bara var början av utmaningarna en lyxrestaurang möter. Dessutom ska alla som jobbar på restaurangen bolla både privatliv och jobb. Och Carmy är inte den bästa på att hålla humöret i balans...

The Bear säsong 3 har premiär på Disney+ den 17 juli.

Maktens ringar, säsong 2 – Prime video

Maktens ringar säsong 2
Foto: Prime video

Prequels till etablerade filmer och tv-serier är uppenbarligen ett populärt grepp! 2022 kom den påkostade tv-serien Maktens ringar, som är en prequel till Sagan om ringen. Varje avsnitt ska ha kostat ungefär 49 miljoner dollar att göra.

Annons

I december samma år meddelade Prime video att det blir en andra säsong och att inspelningarna redan pågick i Storbritannien. Extra kul är att den svensk-franska regissören Charlotte Brändström gör fyra av avsnitten.

Första säsongen av Maktens ringar kretsade kring ondskans återkomst till Midgård. Och vi fick se allt från de dimmiga bergen till Lindon-skogen och öriket Numenor. Säsongen handlade till stor del om att bygga upp karaktärerna och lära känna allt från folket Harfootarna och den mystiska främlingen till huvudkaraktärer som Galadriel och Elrond.

Spoilervarning igen! Efter en ganska lugn säsong blev säsongsavslutningen desto mer actionfylld. Numenor har översvämmats och kriget mot Sauron har börjat. Men hoppet lyser – materialet mithril verkar kunna sitta på oväntade lösningar.

Säsong två av Maktens ringar har premiär på Prime video den 29 augusti.

Emily in Paris, säsong 4 – Netflix

Emily in Paris säsong 4
Lily Collins under inspelningen av den fjärde säsongen av Emily in Paris.Foto: Netflix

Huvudpersonen Emily, som spelas av Lily Collins, tar sitt pick och pack och flyttar från USA till Paris för ett jobb inom pr. Under de tre säsongerna av Emily in Paris avlöser kulturkrockarna varandra. Och Emily hinner självklart bli både hjärtekrossad och kär på nytt. Ja, serien är cheesy. Och fransmännen tycker att handlingen visar en alldeles för romantiserad av Paris. Men oj så skönt det är med en totalt ångestfri tv-serie!

Annons

Den tredje säsongen (spoilervarning!) slutade minst sagt dramatiskt. Camille (Emilys franska bästis) lämnade Gabriel vid altaret. Samtidigt fick vi reda på att hon är gravid med hans barn. Och mitt i allt är Alfie, som verkar ha fått kalla fötter när han insåg att det slagit gnistor mellan Emily och Gabriel. Förhoppningsvis får vi i kommande säsong svar på hur de invecklade vänskap– och kärleksrelationerna blir.

Säsong 4 av Emily in Paris är uppdelad i två delar. Del 1 släpps på Netflix den 15 augusti och del 2 kommer den 13 september.

Annons