Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

House of the Dragon säsong 2 – här är allt vi vet

14 nov, 2023 
AvPenellope Ness
House of the Dragon säsong 2
Skådespelare, handling och premiärdatum – här är allt vi vet om den efterlängtade House of the Dragon säsong 2.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är House of the dragon-skådisarna i serien vs verklighetenBrand logo
Här är House of the dragon-skådisarna i serien vs verkligheten

Under hösten 2022 satt Game of Thrones-fans fastklistrade vid sina skärmar för att äntligen få se den nya tv-serien House of the Dragon. Men när det först meddelades att en spinoff till Game of Thrones var på gång möttes det av en viss tveksamhet. Game of Thrones hade blivit en kultfavorit, och det var svårt att se hur någon tv-serie överhuvudtaget kunde komma i närheten av att matcha den.

Från första avsnittet hade House of the Dragon erövrat miljontals tittares hjärtan över hela världen och fått en massiv följarskara på rekordtid. Den röriga politiska intrigen, de enorma drakarna och en hel del blonda peruker – vad fanns det inte att älska? Och när finalavsnittet hade sänts undrade fansen direkt: kommer det att bli en säsong 2?

Annons
House of the Dragon säsong 1

Kommer det en house of the dragon säsong 2?

I en intervju berättade showrunner Ryan Condal att säsong 2 påbörjats redan innan tv-seriens första säsong hade premiär.

– På grund av den otroligt krävande produktionsplanen för serien måste olika delar av tv-serien överlappa varandra, vilket innebär att vi skrev säsong 2 långt innan vi tillkännagav det, medan vi fortfarande jobbade med säsong 1, sa Ryan Condal.

House of the Dragon säsong 1

Kort efter finalavsnittet bekräftade producenten och författaren Sarah Hess i en intervju med Variety att de för närvarande skrev avslutningen på säsong 2.

Annons

När har House of the dragon säsong 2 premiär?

Det förutspåddes att inspelningen inte skulle börja förrän våren 2023, vilket innebär att den kommande säsongen troligen inte skulle sändas förrän början av 2024.

– Vi måste verkligen storma in i produktionen av säsong 2 nu för att hålla jämna steg med våra fans behov och HBOs önskan att släppa showen inom en rimlig tidsram, berättade Ryan Condal för Variety.

House of the Dragon säsong 1

Trots den pågående skådespelarstrejken i Hollywood kunde inspelningen fortsätta, och det första avsnittet ryktas ha titeln En son för en son. Och enligt Variety kommer säsong 2 kommer att ha premiär tidigt sommaren 2024.

Annons

Om säsong 2 följer samma mönster som första säsongen kommer den att bestå av tio avsnitt som släpps veckovis på söndagar. Trots att väntan låter helt outhärdlig vet vi att det kommer vara värt det i slutändan. Tills dess har vi en perfekt anledning att se om Game of Thrones!

Vem är med i House of the dragon säsong 2?

De flesta skådespelarna från första säsongen kommer tillbaka i säsong 2. De viktigaste är de främsta protagonister och antagonister som inkluderar Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy), Daemon Targaryen (Matt Smith), Alicent Hightower (Olivia Cooke) och Otto Hightower (Rhys Ifans).

House of the Dragon säsong 1

Självklart spelar också barnen en viktig roll i historien. Karaktärer som Aemond Targaryen (Ewan Mitchell), Aegon II Targaryen (Tom Glynn-Carney), Helaena Targaryen (Phia Saban), Jacaerys Velaryon (Harry Collett), Baela Targaryen (Bethany Antonia) och Rhaena Targaryen (Phoebe Campbell) kommer troligtvis att återvända till sina roller.

Annons

Vad handlar house of the dragon säsong 2 om?

House of the Dragon säsong 2 kommer troligen att börja precis efter slutet på finalögonblicket.

House of the Dragon säsong 1

I sista avsnittet av säsong 1 hade Rhaenyra just fått veta att hennes son, Lucerys Velaryon, hade dött på grund av hennes halvbror, Aemond.

Innan detta ögonblick hade vi sett Rhaenyra agera lugnt och tålmodigt när det gäller hur hon ville hämnas på tronen. Men det är en sak att ta hennes tron, det är en annan sak att döda hennes son. Många har kallat detta ögonblick för början av drakdansen, också känd som Targaryens inbördeskriget.

Annons

Vi kan även förvänta oss en hel del drakstrider, blodspill och kärlek.

House of the Dragon säsong 1

Foto: TT/HBO
Källa: Variety / L'officiel

Annons