Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

5 tankar om första delen av Bridgerton säsong 3

16 maj, 2024 
AvLouise Berglund
Colin och Penelope i säsong 3 av Bridgerton
Foto: Netflix
Var är hånglet? Varför är veganmannen så trist och hur påverkas säsongen av att det saknas en diamant? ELLEs Louise Berglund har sett del ett av Bridgerton säsong 3. Här är hennes tankar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE möter skådisarna ur Familjen BridgertonBrand logo
ELLE möter skådisarna ur Familjen Bridgerton

Den tredje säsongen av Bridgerton är äntligen här! Tv-serien är baserad på författaren Julia Quinns bokserie Familjen Bridgerton där varje bok handlar om ett av de åtta syskonen. Den här gången frångår dock tv-serien ordningen i boken eftersom man låter Colin Bridgerton stå i fokus (istället för Benedict, som i boken).

Vad handlar den tredje säsongen av Bridgerton om?

Handlingen den här gången kretsar mindre kring säsongens eventuella diamant (ni vet den kvinna som drottning Charlotte väljer som årets mest eftertraktade dam) och mer kring två karaktärer vi redan känner.

I fokus står Penelope Featherington och Colin Bridgerton. De bästa vännerna som vi tittare länge anat faktiskt är mer än bara vänner (och de verkar själva äntligen inse det också!). Men det finns många dilemman på vägen. Penelope är ju faktiskt den hemliga skribenten bakom epitetet Lady Whistledown, vilket har kostat henne mycket. Framför allt vänskapen med Eloise Bridgerton. Som ju är hennes potentiella svägerska.

Annons

Här är 5 reaktioner på Bridgerton säsong 3, del 1:

Säsong 3 av Bridgerton är uppdelad i två delar. De första fyra avsnitten släpps den 16 maj och del två, som består av ytterligare fyra avsnitt, kommer nästan precis en månad senare, den 13 juni.

ELLEs popkulturredaktör, Louise Berglund, har sett de fyra första avsnitten. Här är hennes tankar! För dig som ännu inte sett klart den första delen utfärdas här en spoilervarning.

Drottning Charlotte i Bridgerton säsong 3
Ni ser ju hur uttråkad drottningen är av brist på gnistor!Foto: Netflix

1. Balerna i the ton känns som en dålig säsong av Bachelor

Om det är något som är sant i realityprogram om dejting och kärlek så är det att vissa säsonger är bättre än andra. De har roligare deltagare, starkare karaktärer och starkare känslor. Medan andra faller mer platt. Det är liksom naturlagen av tv på något sätt. Inledningen av Bridgerton säsong tre känns lite som en trött säsong av Bachelor. Varför? Trots mängder av blommor, diamanter och nya klänningar väljer Drottning Charlotte ingen diamant när dejting-säsongen drar igång. Oavsett hur djupt årets damer bugar sitter hon mest och gäspar. Hon verkar typ... lätt uttråkad. Och så även jag. Var är de heta känslorna? Ömma blickarna? Hånglet?

Penelope i Bridgerton säsong 3
Foto: Netflix

2. Penelope Fetheringtons makevorer är eld

Det har blivit lite av en tradition, att paret säsongen handlar om får en glow up. Deras hår blir magiskt bättre, även deras make up och hela garderob. Och jag älskade att vi fick en hel ”En prinsessas dagbok”-scen där Penelope helt enkelt bestämde sig för att byta look. Hon gick till the modiste och ville se fransk ut. Och påkläderskorna fick nya instruktioner för håret. Hejdå omoderna A-linjeplagg, för starka gula toner och trötta blomdekorationer. Och hej sexigt lagda lockar, klänningar i dovare gröna färger och perfekt placerad rouge. Ja, ja, Colin har också fått bättre stil efter att ha rest runt i Europa. Mer sprezzatura med blommiga västar och uppfälld krage. Frankrike och Italien gjorde honom gott!

3. Äntligen! Det här häst– och vagnhånglet har vi väntat på i tre säsonger

När ska ni hångla? Tänkte jag under de första två avsnitten. Och jag måste tyvärr säga att jag tycker att Polins (ja, det är deras vedertagna parnamn) första kyss var en besvikelse. Det blir inte så hett när den ena ber den andra om en kyss ”för att man inte vill dö okysst”. MEN, det hela vägdes minst sagt upp av den heta scenen i droskan. En andfådd Colin jagar ikapp Penelopes vagn och vågar ÄNTLIGEN erkänna sina känslor för henne. Jag blev dock arg när hon svarade att ”men vi är ju vänner”. Kom igen nu Pen! Som tur var vågade hon kasta sig ut och det blev äntligen ett ordentligt hångel – och lite mer...

Penelope och Lord Debling i Bridgerton säsong 3
Foto: Netflix

4. Varför är veganmannen ens med?

Innan Colin tar sitt förnuft till fånga och erkänner sina känslor för Penelope uppvaktas hon av en annan man. Nämligen Lord Debling. Hans största intresse är ”naturen” och alla i the ton tycker han är märklig för att han är vegan. Hans plan för säsongen är att gifta sig så att han kan ha en fru som tar hand om ägorna medan han är ute på resor som varar flera år. Jag säger inte att jag ogillar honom för att han är vegan. Men han är... så trist. Han verkar snäll och så, men hans utstrålning är tyvärr lika stark som en gråsten och jag vill ge honom mindre tv-tid.

Benedict och Lady Tilley Arnold i Bridgerton säsong 3
Foto: Netflix

5. Kul för Benedict att få vara med på ett hörn

Säsong tre frångår den tredje boken i och med att serieskaparna låter Colin Bridgerton stå i fokus, istället för Benedict. Däremot innehåller en av sidohandlingarna faktiskt en av hans romanser. Han faller för änkan Lady Tilley Arnold. En uppfriskande karaktär som både bär kostym och klänning. Även om jag alltid längtar till en ny säsong kan jag inte låta bli att då och då slås av att kvinnorna i Bridgerton inte får gå ut från sina hus själva och måste bli gravida typ en sekund efter att de träffat en man. Ja, jag fattar att det ska vara så pga tidsepok. Men det är ju... obehagligt omodernt. Plus att jag tycker att serieskaparna kunde skippa bordellscenerna. De tillför egentligen inte så mycket. Så, jag behövde bara få det sagt!

Annons

Vad händer i del 2 av Bridgerton säsong 3?

Vi kommer garanterat få se mer av Colin och Penelopes romans. Det hann ju precis bara hångla i droskan innan del ett tog slut. Men jag misstänker också att en hel del dilemman kommer dyka upp. Vad ska Eloise säga, Penelopes forna bästa vän? Som ju också är Colins syster. Hon vet ju dessutom om Penelopes stora hemlighet: Att hon är Lady Whistledown. Och vi ska inte glömma, att strax innan Polin bekände sina känslor för varandra, hängde Whistledown ut Colin.

Jag antar också att bihandlingen kring Benedicts fling med änkan Lady Tilley Arnold kommer fortsätta utvecklas. Likaså handlingen kring barägaren Mondrich och hans fru Alice, som numera är medlemmar av the ton. Problemet är bara att det inte verkar gå att driva en bar samtidigt som man måste gå på bal varje kväll.

Vi lär också få se vad som händer med Francesca Bridgerton, syskonet som i år gör sin debut och till en början verkar ligga bra till hos drottningen. Det verkar dock som att hon inte är speciellt intresserad av den man drottningen tänkt till henne utan istället har ögonen för en blygare kille – John, Earl av Kilmartin.

5 skådespelare som lurat till sig roller i serierBrand logo
5 skådespelare som lurat till sig roller i serier
Annons