Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

ELLE möter Bridgerton-aktuella Claudia Jessie: "Jag är inte lika cool som Eloise"

23 maj, 2024 
AvPim Spoor
claudia jessie intervju bridgerton säsong 3
Emil Pabon
Hon spelar Bridgertons enfant terrible, men privat är Claudia Jessie, 34, en underhållande och bokslukande buddhist. ELLE möter Bridgerton-aktuella skådespelaren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE möter skådisarna ur Familjen BridgertonBrand logo
ELLE möter skådisarna ur Familjen Bridgerton

Efter bara ett par minuter framför fotografen Emil Pabons kameralins berättar Claudia Jesse att hon är praktiskt taget blind på sitt vänstra öga.

– Så ge mig gärna instruktioner, fortsätter hon. Annars kan det hända att mitt ansikte saknar dynamik.

Men det råder ingen brist på dynamik i Jesses närvaro. Klädd i en fluffig skir Prada-klänning skakar hon hand med alla i teamet och småpratar energiskt mellan plåtningarna.

– Om jag ska hålla snattran är det bara att säga till, instruerar hon.

Under vårt samtal är hon fortsatt sprudlande och öppenhjärtig. Hon inleder med en liten ursäkt, tar av sig skorna och slår sig ner i bekväm skräddarställning.

Annons

– Egentligen vill jag bara visa mina coola strumpor.

Bekvämlighet är A & O för Jesse.

– Jag är verkligen en hemmakatt, säger hon. Det händer så mycket i mitt arbete och allt runtomkring … tillställningar, fester och resor. Så jag får mitt behov av äventyr stillat där. Låt mig bara skrota runt hemma, städa lite och läsa en bok. Jag har till och med börjat virka, en stor geometrisk matta i knallrosa och orange. Jag är inte särskilt duktig, så det krävs en hel del fokus. Jag kan inte virka och prata eller se på teve samtidigt.

claudia jessie intervju bridgerton säsong 3
Emil Pabon

Inte lika cool som karaktären Eloise i Bridgerton

Under fotograferingen nämnde du boken Legends & lattes av Travis Baldree, varför just den?

Annons

– Jag läser väldigt mycket och efter några tyngre böcker vill jag ofta ha något lite enklare. När jag såg den så tyckte jag att omslaget signalerade ”mysig och lättläst”. Den var perfekt. Jag kan också rekommendera A psalm for the wild-built av Becky Chambers, den handlar om en munk och en robot och om att uppskatta de små sakerna i livet. Underbar.

Så du är en bokslukare precis som Eloise. Vad skiljer er åt?

– Jag var definitivt inte lika cool som Eloise i den åldern. Hon är så egensinnig och vågar ge uttryck för det. Det vågade inte jag när jag var sjutton. Hon vet precis vad hon vill och i synnerhet vad hon inte vill.

claudia jessie intervju bridgerton säsong 3
Emil Pabon

Det jag gillar allra mest är att få folk att skratta

Claudia Jessie

Har du alltid velat bli skådespelare?

– Absolut inte. Det var aldrig någon barndomsdröm, eller ens en tonårsdröm. Det jag gillar allra mest är att få folk att skratta. Det är värt mer än någon utmärkelse. Hellre att min partner är otrogen än att han skulle träffa någon som är roligare än mig. När jag upptäckte att jag kunde roa människor gav jag skådespeleriet en chans. Jag anlitade en agent som jag har haft i tolv år nu och jag fick möjlighet att göra mer än bara komedi. Och nu sitter jag här och pratar med dig.

Annons

Nu när säsong tre av Bridgerton är klappad och klar, vad har varit speciellt med den?

– I de tidigare säsongerna har alla Eloises scener nästan uteslutande varit tillsammans med Penelope. I slutet av säsong två börjar de bråka och blir ovänner. Så jag hade knappt några inspelningar med Nicola, vilket kändes helt galet. När vi filmade tillsammans brukade vi mysa ihop mellan tagningarna. Vi saknade verkligen varandra. Men samtidigt hejade jag ju på Nicola och Luke [Newton, som spelar Colin Bridgerton]. Vi har ju arbetat tillsammans med den här berättelsen i fyra år och plötsligt är det deras tur att hamna i fokus. Ibland fick jag påminna mig själv om att min karaktär faktiskt avskyr henne, eftersom jag personligen var så himla stolt över henne.

claudia jessie intervju bridgerton säsong 3
Emil Pabon

När jag var runt 18 insåg jag att sociala medier inte var något för mig

Claudia Jessie

Hur är det med Eloises eget kärleksliv?

– Även om jag visste så skulle jag inte kunna avslöja något. Men vi har ju böckerna som förlaga, även om manusförfattarna sätter sin prägel på serien. Det är det som är så bra, vi får möjlighet att modernisera berättelsen och göra den till vår egen. Eloise är rätt så våghalsig av sig och jag hoppas hennes partner ger henne det utrymmet. Jag kan se henne ägna sig åt något politiskt, något hon kämpar för. Det första jag kom att tänka på var kvinnliga rättigheter, Eloise skulle passa bra som suffragett.

Annons

Eloise skulle göra sig bra i sociala medier, men du har lagt av helt med det där?

– Jag var runt 18 när jag insåg att sociala medier inte var något för mig. Jag märkte att min mentala hälsa påverkades. Det var inte särskilt svårt att distansera sig då, för det hade inte hunnit bli så stort. Med tanke på mitt jobb och all uppmärksamhet det ger, så är jag glad för att jag gjorde det valet då, nu kan jag fokusera på skådespeleriet utan det negativa bruset. Jag inser såklart att det kan vara kul och avkopplande, men inte för mig.

Claudia Jessie och buddhismen

Du har hittat inre ro genom buddhismen, vad är det viktigaste du har lärt dig?

– Att det inte bara finns tre, utan tre tusen möjliga vägar att gå. Och att vi som människor inte bara har tre livsval, utan tre tusen. Vilket innebär att vi kan åstadkomma en hel del skit. Tillvaron skiter sig helt enkelt rejält ibland och då måste vi starta om på nytt. Och det är okej.

FAKTA

Namn: Claudia Jessie
Ålder: 34
Yrke: Skådespelare
Aktuell: Bridgerton säsong 3

claudia jessie intervju bridgerton säsong 3
Emil Pabon
Phoebe Dynevors stilresa genom årenBrand logo
Phoebe Dynevors stilresa genom åren
Annons