Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

7 recept med portabellosvamp – enkelt och gott

13 aug, 2021 
AvSara Ericsson
Recept med portabellosvamp
Årets svampsäsong är äntligen här och portabellosvampen går att tillaga på många olika och goda sätt. Ta dina hösträtter till nya nivåer och inspireras av de här 7 recepten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)Brand logo
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)

Finns det något godare än en krämigt tillagad maträtt med svamp? Nej knappast! Under sensommaren och hösten blandar vi gärna skogens guld i våra rätter. Svampen tillför goda smaker, är lätt att kombinera och bidrar även till en matigare och mer mättande rätt.

Portabellosvampen är en större variant av champinjonen. Det som skiljer dem åt är att portabellon har en fylligare smak än champinjon. I dag odlas svampen i Sverige men sägs ursprungligen komma från Italien. Dess smak och variationsområde är stor och svampen passar att använda i såser, grytor, stuvningar eller kan fyllas med gottigheter och tillagas som den är. Portabellosvampens storlek gör den till en perfekt svamp att lägga på grillen! Vi har samlat 7 recept med portabellosvamp:

Annons

1. Vegansk macka med portabello och tryffelmajonäs

En underbart god och lyxigare variant av en smörgås. Svampen ugnsbakas under ett krispigt örttäcke vilket ger en djup och mustig smak. En perfekt aptitretare, eller varför inte göra den större och låta ta plats som middagsvariant?

TILL RECEPTET >>

Vegansk macka med portabello och tryffelmajonäs

2. Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter

Det här är inte bara ett smakrikt tillbehör utan även ett väldigt vackert tilltugg till middagen eller som förrätt. Mozzarellan och parmesanen bidrar med sälta och den goda peston rundar av med en mjuk smak. Toppas med rostade pinjenötter och ruccola för en festligare touch!

Annons

TILL RECEPTET>>

Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter

3. Portabelloburgare med avokado och ädeloströra

Har du inte testat att göra en burgare med portabello är det hög tid att testa det nu! Svampen är matig och tillbehören med avokado, soltorkade tomater, ädeloströra och valnötter både förhöjer, och gör rätten riktigt god!

TILL RECEPTET>>

Portabelloburgare med avokado och ädeloströra

4. Svamptacos med picklad rödlök och pico de gallo

Endast fantasin sätter gränserna för vad som placeras på tacobuffén! Det här är en vegetarisk smaksensation med rökig portabellosvamp som toppas med picklad rödlök och mexikanska nationalsalsan Pico de Gallo.

Annons

TILL RECEPTET>>

Svamptacos med picklad rödlök och pico de gallo

5. Vit lasagne med portabello, ricotta och spenat

Elsa Billgrens twist på den italienska klassikern är riktigt god! Vit lasagne innebär att den tillagas utan tomatsås. I det här receptet använder Elsa portabellosvamp och ricotta som serveras ihop med krispig ruccola och en tomat- och sellerisallad.

TILL RECEPTET>>

Vit lasagne med portabello, ricotta och spenat

6. Zucchinipasta med portabellosvamp

Anja Forsnor Wärn tipsar om en supergod och krämig svamppasta. Svampen steks innan den marineras för extra mycket smak. Istället för vanlig pasta används strimlad zucchini, vilket gör rätten både grönare och nyttigare.

Annons

TILL RECEPTET>>

Zuccinipasta med portabellosvamp

7. Grillad ostfylld portabello med rostad färskpotatis

Genom att grilla svampen får den en rökig och god smak. I det här receptet fylls den med en kryddig och fluffig ostfyllning. Serveras bäst tillsammans med en kall örtsås.

TILL RECEPTET>>

Grillad ostfylld portabello med rostad färskpotatis

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons