Vegansk macka med portabello och tryffelmajonnäs

Vegansk macka med portabello och tryffelmajonnäs.

Vegansk macka med portabello som ugnsbakas under ett krispigt örttäcke vilket ger en djup och mustig smak. I receptet används vegansk majonnäs – men det går givetvis bra med vanlig.
15 januari, 2017

4 port

Tid: 30 min

Du behöver:

4 skivor Pågen Energi

1 vitlöksklyfta

50 g sallad

½ dl rostad lök

salt och peppar

Örtbakad portabello:

4 stora portabellosvampar

1 knippe persilja

1 knippe timjan

1 vitlöksklyfta

½ dl ströbröd

50 g mjölkfritt margarin/smör eller ½ dl rapsolja

Tryffelmajonnäs:

2 dl äggfri majonnäs/vanlig majonnäs

tryffelolja

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg svamparna i en ugnsfast form med hatten nedåt. Salta och peppra.
  2. Finhacka persilja, timjan och vitlök. Blanda med ströbröd och margarin/smör/olja. Salta lätt. Fördela blandningen på svamparna. Låt baka tills blandningen fått fin färg, ca 15 min.
  3. Blanda samman majonnäsen med några droppar tryffelolja.
  4. Rosta bröden i brödrost. Gnid med en delad vitlöksklyfta.
  5. Bre på majonnäs, lägg på sallad och portabello. Strö över rostad lök.
Vegansk macka med örtbakad portabello och tryffelmajonnäs.

Vegansk macka med örtbakad portabello och tryffelmajonnäs.

Foto och recept: Pågen