Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Vegansk macka med portabello och tryffelmajonnäs

15 jan, 2017 
AvRedaktionen
Vegansk macka med portabello och tryffelmajonnäs.
Vegansk macka med portabello som ugnsbakas under ett krispigt örttäcke vilket ger en djup och mustig smak. I receptet används vegansk majonnäs – men det går givetvis bra med vanlig.
Annons

4 port

Tid: 30 min

Du behöver:

4 skivor Pågen Energi

1 vitlöksklyfta

50 g sallad

½ dl rostad lök

salt och peppar

Örtbakad portabello:

4 stora portabellosvampar

1 knippe persilja

1 knippe timjan

1 vitlöksklyfta

½ dl ströbröd

50 g mjölkfritt margarin/smör eller ½ dl rapsolja

Tryffelmajonnäs:

2 dl äggfri majonnäs/vanlig majonnäs

tryffelolja

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg svamparna i en ugnsfast form med hatten nedåt. Salta och peppra.
  2. Finhacka persilja, timjan och vitlök. Blanda med ströbröd och margarin/smör/olja. Salta lätt. Fördela blandningen på svamparna. Låt baka tills blandningen fått fin färg, ca 15 min.
  3. Blanda samman majonnäsen med några droppar tryffelolja.
  4. Rosta bröden i brödrost. Gnid med en delad vitlöksklyfta.
  5. Bre på majonnäs, lägg på sallad och portabello. Strö över rostad lök.
Vegansk macka med örtbakad portabello och tryffelmajonnäs.
Vegansk macka med örtbakad portabello och tryffelmajonnäs.

Foto och recept: Pågen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons