Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter

Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.

Fylld portabello med pesto och mozzarella är ett smakrikt middagstillbehör som också blir en god förrätt med lite rucola till. Toppa med pinjenötter.
05 maj, 2017

4–6 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

6 portobellosvampar (eller stora champinjoner)

2 påsar riven mozzarellaost

3 msk röd pesto

1/2 dl finriven parmesanost

salt och peppar

1/2 dl rostade pinjenötter

Gör så här:

Lägg svamparna med toppen nedåt i en oljad ugnssäker form och droppa över pesto. Strö mozzarellan över svamparna. Strö över pinjenötter och grilla på låg värme i cirka 8–10 minuter tills osten smält.

Tips! Du kan byta ut mozzarellan mot feta- eller getost.

Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.

Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips