8 goda recept på lyxig och lättlagad sommarmat

Goda recept på lyxig och lättlagad sommarmat

Soliga dagar tillbringar vi allra helst utomhus och inte vid spisen. Vi har samlat 8 recept på snabb- och lättlagad sommarmat.
09 juni, 2021
VIDEO: 5 tips för en lyxig picknick
1:20

Efter reklamen: VIDEO: 5 tips för en lyxig picknick

(1:20)

Slå på ljud

Under sommarmånaderna vill vi krama ur så många soltimmar som möjligt. Tiden tilbringar vi allra helst i goda vänners lag och inte vid spisen. MEN äta bör man, annars...

För att ge dig mer tid till annat än matlagning har vi listat 8 riktigt goda och lättlagade recept. Snabbt, gott och enkelt – utan att tumma på smakupplevelsen.

1. LAXSALLAD MED FRUKTSALSA

Kallrökt lax är en given favorit i sommarvärmen. Addera söta och syrliga frukter som mango, päron och äpple samt en läskande dressing av honung och lime för en somrigare variant.

TILL RECEPTET>>

2. FÄRSKPOTATIS MED PRIMÖRSALLAD

Mättande, god och otroligt snabblagad! Blanda en sallad med färskpotatis och sommarens godaste primörer som bönor, sparris och färska kryddor. Toppa med senapsdressing och örter.

TILL RECEPTET>>

3. LAXSPETT MED NUDLAR OCH GOMADRESSING

Sugen på något fräscht att lägga på grillen? Grillat laxspett är alltid uppskattat. Serveras tillsammans med krispiga grönsaker, nudlar och gomadressing med smak av sesam.

TILL RECEPTET>>

4. APELSIN OCH BURRATA

Fräscht, gott och lättlagat! Snabbt och enkelt slänger du ihop denna perfekta kombon av burrata, blodapelsin, avokado och citronzest.

TILL RECEPTET>>

5. KRONÄRTSKOCKA MED TRE SORTERS DIPPSÅS

I sommarvärmen blir man allt som oftast sugen på något ”lätt” att äta. Kronärtskocka är perfekt, den är inte för tung och lämnar plats för så väl varmrätt som fler soltimmar. Tillaga favoriten med tre olika dippsåser! Vad sägs om sojasmör eller myntavinägrett?

TILL RECEPTET>>

6. LYXIG LEVAIN MED AVOKADO OCH STENBITSROM

Vad mer kan man önska än ett riktigt gott rostat levainbröd med avokado, majonnäs och stenbitsrom? Tillaga den perfekta sommarsmörgåsen på nolltid!

TILL RECEPTET>>

7. AUBERGINERULLAR MED TOMAT OCH MOZZARELLA

Gott, krämigt OCH hälsosamt! Auberginerullar med tomat och mozzarella tillagas på endast 5 minuter.

TILL RECEPTET>>

8. LÄTTLAGAD FRANSK TOMATPAJ

En klassisk fransk tomatpaj med solmogen basilika har en given plats på tallriken i sommar. Pajen är frasig, fyllig och dessutom går den snabbt att blanda samman.

TILL RECEPTET>>

SE OCKSÅ: Så gör du en lyxig laxsallad
0:54

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Så gör du en lyxig laxsallad

(0:54)

Slå på ljud