Laxsallad med fruktsalsa
Laxens rökiga sälta gifter sig perfekt med sötman från mango, päron och äpple.
4 portioner
Du behöver:
250 g varmrökt lax
1 frisésallatshuvud
1 ekbladssallatshuvud
1–2 mangofrukter
3 äpplen
3 päron
20 blåa druvor
Dressing:
2 lime
6 msk god olivolja
2 msk honung
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 knippe färsk dill
Bröd
Gör så här:
- Fördela laxen i mindre bitar med hjälp av två gafflar och ställ åt sidan. Skölj och torka de båda sallatssorterna. Riv bladen i mindre bitar och fördela på ett stort fat eller i en skål. Skala mangon och skär mango, äpplen och päron i små tärningar. Halvera druvorna.
- Pressa saften ur limen. Blanda med olja och honung, smaka av med salt och peppar. Fördela frukten och den finfördelade laxen över salladen, häll dressing över.
- Hacka dillen grovt och strö över salladen. Servera gärna med gott bröd till.
Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft