Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Frasig toast skagen

05 jan, 2023 
AvCatarina König
Recept på frasig toast skagen
Toast skagen är en av våra mest älskade förrätter och det är kanske inte så konstigt. Räkröra på smörstekt bröd – vad kan gå fel?
Annons
Middag hos Wood: PanzanellaBrand logo
Middag hos Wood: Panzanella

Frasig toast skagen

Räkröran kan du göra i förväg, men brödet ska serveras nygjort.

Så gör du Catarina Königs frasiga toast skagen

4 portioner

Du behöver:

250 g skalade räkor
1 dl majonnäs
½ msk hackad dill
Några droppar citron + lite citronzest
Nymalen svartpeppar
4 skivor formfranska
25 g smör, till stekning

Garnering:

Citron i klyftor
Dill

Gör så här:

  1. Blanda räkor, majonnäs och hackad dill. Smaka av med citronsaft och -zest samt nymalen svartpeppar. Låt dra en stund i kylskåpet.
  2. Dela bröden och skär dem så de blir snyggt triangelformade. Stek i rikligt med smör på medelhög värme tills gyllene och härligt rostade.
  3. Lägg upp bröden på assietter, skeda snyggt över skagenröran och toppa med dill. Servera med citron.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons