Friterade räkor med kimchimajo

Recept på friterade räkor med kimchimajo

Columbus Leth
Vill du imponera på gästerna så bjuder du på friterade räkor med kimchimajo till bubblet!
06 september, 2022
Mousserande vin – så väljer du rätt glas
1:27

Efter reklamen: Mousserande vin – så väljer du rätt glas

(1:27)

Slå på ljud

Friterade räkor med kimchimajo

Mumsigt, hett drinktilltugg som äts med händerna.

Bjud på friterade räkor med kimchimajo
Columbus Leth

12 stycken

Du behöver:

Kimchimajo:

150 g kimchi
1½ dl majonnäs
Salt

Friterade räkor:

12 skalade MSC-märkta jätteräkor, råa
2 dl vetemjöl
3 ägg
3 dl panko/ströbröd
4 dl frityrolja
Salt

Till servering:

2 huvuden gemsallat
2 nävar färsk koriander
4 rädisor1 lime

Sparris med heta chiliräkor och limedressing – så gör du

Gör så här:

  1. Hacka kimchi och blanda med majonnäs och lite salt i en skål.
  2. Häll mjöl, ägg och ströbröd i separata djupa tallrikar. Vispa äggen med en gaffel. Vänd räkorna i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp oljan i en liten kastrull eller djup stekpanna, och fritera räkorna i 2–3 minuter totalt. Vänd runt under tiden så de blir gyllene på alla sidor. Krydda med salt.
  3. Skölj och torka sallaten, plocka isär bladen och lägg upp på ett stort fat. Skölj koriandern och hacka grovt. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor.
  4. Lägg lite kimchimajonnäs på varje sallatsblad. Toppa med räkor, rädisor och koriander och servera genast med limeklyftor.

Foto: Columbus Leth