Sparris med chiliräkor och limedressing

Recept på sparris med chiliräkor och limedressing

Columbus Leth
Nej, vi kan inte få nog av sparris! Låt de smaka som bäst med heta chiliräkor och syrlig limedressing!
12 juli, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Sparris med chiliräkor och limedressing

Vackert med läckra smaker och piggt sting av chili och syrlig dressing.

Bjud på sparris med chiliräkor och limedressing
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

2 knippen grön sparris
2 msk olivolja
Salt
75 g babyspenat
1 citron
1 knippe färsk dill
Svartpeppar

Chiliräkor:

½ färsk röd chili
200 g skalade räkor
½ citron
2 msk olivolja
Salt

Limedressing:

2 dl grekisk yoghurt
1 lime
1 tsk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

Dill

Sparris, spett och pinnbröd – 3 godingar att lägga på grillen

Gör så här:

  1. Bryt av och kasta de nedre träiga delarna på sparrisarna. Koka sparrisarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Låt droppa av och vänd runt i hälften av oljan och salt i en skål.
  2. Skölj och torka spenaten och vänd ner med resterande olja, citronsaft, plockad dill (spar gärna lite till garnering), salt och peppar i en annan skål.
  3. Hacka chilin fint. Blanda räkor, chili, citronsaft, olja och salt.
  4. Blanda yoghurt med limesaft, senap, salt och peppar. Fördela spenaten på tallrikar, lägg sparris ovanpå. Toppa med limedressing och chiliräkor och strö dill över.

Foto: Columbus Leth