Sparris med chiliräkor och limedressing
Vackert med läckra smaker och piggt sting av chili och syrlig dressing.
4 portioner
Du behöver:
2 knippen grön sparris
2 msk olivolja
Salt
75 g babyspenat
1 citron
1 knippe färsk dill
Svartpeppar
Chiliräkor:
½ färsk röd chili
200 g skalade räkor
½ citron
2 msk olivolja
Salt
Limedressing:
2 dl grekisk yoghurt
1 lime
1 tsk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Dill

Sparris, spett och pinnbröd – 3 godingar att lägga på grillen
Gör så här:
- Bryt av och kasta de nedre träiga delarna på sparrisarna. Koka sparrisarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Låt droppa av och vänd runt i hälften av oljan och salt i en skål.
- Skölj och torka spenaten och vänd ner med resterande olja, citronsaft, plockad dill (spar gärna lite till garnering), salt och peppar i en annan skål.
- Hacka chilin fint. Blanda räkor, chili, citronsaft, olja och salt.
- Blanda yoghurt med limesaft, senap, salt och peppar. Fördela spenaten på tallrikar, lägg sparris ovanpå. Toppa med limedressing och chiliräkor och strö dill över.
Foto: Columbus Leth