Här är de hetaste cocktailtrenderna 2021

Här är de senaste cocktailtrenderna 2021

Vad kommer vi hälla i glasen under 2021? Vad sägs om rök, GT 2.0, aquafaba eller sake – spana in säsongens smakrika trender på glas!
12 februari, 2021
10 heta mat- och dryckestrender 2021
Slå på ljud

Cocktailtrender 2021

2021 är här och likaså årets cocktailtrender! Gin och tonic hänger med oss även in i detta år, men nu med en twist. Gurka och citron lämnar vi i 2020, nu blir det nya spännande smaker som gäller, här med björnbär och balsamvinäger.

Glöm allt du lärt dig om sake och att den ska drickas varm, i år dricker vi den i friska drinkar med lime och thaibasilika. Men även veganerna ska njuta och det tackar vi aquafaba för. Ut med äggvitan och in med kikärtsspadet.

Sist men inte minst så är det hög tid att hoppa på den rökiga trenden som passar så bra med eldig, fyllig bourbon i en old fashioned.

Sake och vitt te-smash

Trend: Asiatiskt

Drycken sake vinner mark, likaså att smaksätta cocktails med det – eller andra klassiska asiatiska smaker som thaibasilika, yuzu, grönt eller vitt te eller skaka kokosgrädde till skum.

Till recept>>

BJÖRNBÄRS-GIN och TONIC

Trend: GT 2.0

Det går mycket bra att uppdatera den klassiska drinken med olika sockerlag, som den här: en lag av björnbär, spetsad med balsamvinäger, vilket ger en djup och mustig smak som är perfekt till de kryddiga tonerna i gin.

Till recept>>

VEGAN WHITE LADY

Trend: Aquafaba

Aquafaba är kikärtsspad, vilket kan ersätta äggvita i drinkar som ska bli skummiga, krämiga och silkeslena, som till exempel en Pisco sour, och göra dem helt veganska.

Till recept>>

ROSMARINRÖKT OLD FASHIONED

Trend: Rök

Att smaksätta eller dekorera en drink med rök med hjälp av rökpistoler eller kolsyreis är något vi sett på barer ett tag. Men nu kommer hemmavarianten där man helt enkelt använder sig av örter för att ge en mustig rökig ton till drinken.

Till recept>>

LÄS MER:

10 lyxiga, enkla drinkar med bara tre ingredienser

14 heta mat- och dryckestrender 2021

Cocktail på pinne – så fixar du egna drinkglassar hemma!