Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Rosmarinrökt old fashioned

12 feb, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på rosmarinrökt old fashioned
Bourbon whiskey känns ofta eldig och fyllig i smaken. Därför balanserar sockerlagen ut drinken som ger en rund, djup smak som går utmärkt ihop med rökig rosmarin. Så här gör du rosmarinrökt old fashioned.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo
10 heta mat- och dryckestrender 2021

Rosmarinrökt old fashioned

Att smaksätta eller dekorera en drink med rök med hjälp av rökpistoler eller kolsyreis är något vi sett på barer ett tag. Men nu kommer hemmavarianten, inspirerad av att tända rökelse i hemmet där man helt enkelt använder sig av örter för att ge en mustig rökig ton till drinken.

Så gör du rosmarinrökt old fashioned

1 drink

Du behöver:

1 ½ cl sockerlag
1 ½ cl sodavatten
4 stänk Angostura bitter
4 cl bourbon whiskey
1 bit apelsinskal
1 rosmarinkvist

Gör så här:

  1. Häll sockerlag, sodavatten och droppa över angostura i en shaker, rör om. Tillsätt is och whiskey och rör om igen. Ta apelsinskalet och vrid det mellan fingrarna så lite av citrusoljan droppar ner i drinken, rör om.
  2. Tänd en rosmarinkvist tills den börja ryka, lägg den på ett eldfast underlag. Lägg cocktailglaset över kvisten och låt det fyllas ordentligt med röken. Vänd på glaset, lägg i is och sila upp drinken i glaset, servera genast med apelsinskal och rosmarinkvisten som garnering.

Recept: Sofia Andersson Foto: Stockfood, Inge Skovdal, Columbus Leth

LÄS MER: 5 klassiska Bourbon-drinkar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons