Frisk sake och vitt-te-cocktail

Recept på sake och vitt te-smash

Sake är en japansk dryck som görs på polerat ris som sedan får jäsa. Många tror att sake ska drickas varm ,men det är fel. Drick den gärna kall eller som här; i en frisk cocktail med mynta och lime.
12 februari, 2021

Sake och vitt te-smash-cocktail

Drycken sake vinner mark, likaså att smaksätta cocktails med det – eller andra klassiska asiatiska smaker som thaibasilika, yuzu, grönt eller vitt te eller skaka kokosgrädde till skum.

Så gör du sake och vitt te-smash

1 drink

Du behöver:

1 påse vitt te
1 dl myntablad
2 msk limesaft
1 msk flytande honung
4 cl sake
Sodavatten
Is

Gör så här:

  1. Koka upp 1 ½ dl vatten och lägg i tepåsen. Låt dra 4 minuter, ta sedan ur påsen och låt svalna.
  2. Muddla 4–5 myntablad, lime och honung i en shaker. Tillsätt sake och det vita teet. Rör om. Häll upp i ett glas med is, toppa med sodavatten och garnera med några myntablad.

Recept: Sofia Andersson Foto: Stockfood, Inge Skovdal, Columbus Leth

LÄS MER: Drömdrinkarna som förgyller din helg