Artikeln innehåller reklamlänkar

Cocktail på pinne – så fixar du egna drinkglassar hemma!

Glassformer

Tänk en GT eller Aperol spritz, som glass? Testa att göra cocktails på pinne i sommar, det är både kul att bjuda på och enkelt att lyckas med. Här är bästa recepten och tipsen.
05 juni, 2020

Solen skiner, det är varmt i luften och du ska några vänner över på middag. Vad sägs om att skippa den traditionella välkomstdrinken och ta en iskall variant på pinne istället?

Gör egna trendiga glassdrinkar

Vem skulle inte bli glad för en syrlig isglass med mynta och gin i? Eller Aperol Sprits på pinne? Drinkglassar är ett riktigt roligt sätt att variera sättet att servera drinkar på hemma och det är enkelt att lyckas. Du blandar din drink, som vanligt. Dekorerar glassformarna med kanske apelsinskivor, myntablad eller godisbitar. Sen fyller du upp och ställer in i frysen!

Så lyckas du med isglassdrinkar hemma

Det är som sagt väldigt enkelt att göra drinkglassar hemma men två saker som kan vara bra att tänka på är låta glassen frysa till lite innan du sätter dit en pinne, så den hamnar rätt. Och eftersom alkohol inte kan frysa till is så blir drinken inte lika fast som vanlig isglass. Vill du vara på den säkra sidan kan du därför servera isglassarna i höga glas så att dropparna samlas upp. Sen behöver du bra och roliga formar till glassarna, här tipsar vi om några favoriter:

1. Glassform i calippo-form, Lékué

Gör egen nostalgiglass som drink, vad sägs om en Cuba libre och toppa med en halvmåne av lime. Här kan du köpa dem (länk till butik)

2. Glassformer med runda kanter, Easy Cream

Glassform i silikon med roliga former, perfekt för en fruktig drink som Piña colada. Här kan du köpa dem (länk till butik)

3. Färgglada glassformar, Léuké

Klassisk glassform i dessa silikonformar, enkla att göra olika lager i eller dekorera snyggt med en apelsinskiva, så varför inte till en Aperol spritz-drink? Här kan du köpa dem (länk till butik)

4. 6-pack glassform, Clas Ohlson

Dessa formar är perfekta för en mojito-glassdrink. Blir snyggt med limeskivor och myntablad i formarna innan du fyller upp med rom, limesaft och sockerdricka. Här kan du köpa dem (länk till butik)

5. Vattenmelonform, Lagerhaus

Hur söt är inte den här glassformen? Perfekt att fylla med en daiquiri gjord av mixad vattenmelon, sockerlag, lime och lite mynta? Här kan du köpa den (länk till butik)

6. Hjärtformade glassformar, Easy Cream

För den som vill bjuda sin kärlek på en isglassdrink eller har ett romantiskt tema på festen passar de här söta formarna perfekt. Mixa jordgubbar med finrivet limeskal och vodka. Smaka av och häll upp! Här kan du köpa dem (länk till butik)

7. Små glassformar, Teknikproffset

Små glassformar med olika mönster, perfekt som en amuse bouche där du kan exprimentera med smaker. Eller som fördrink! Här kan du köpa den (länk till butik)

8. Glasspinnar i trä, Lagerhaus

Till vissa formar ingår glasspinnar, men inte till alla. Så kolla upp det ordentligt så du inte står utan när det väl är dags. Du kan alltid köpa till extra att ha hemma. Här kan du köpa det (länk till butik)

LÄS MER:

Så gör du en uppfriskande gin & tonic-glass

Utomhusbröllop? Här är detaljerna som fixar festen!