Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Besök världens kök hemifrån med HelloFresh

13 feb, 2023 
AvNami Kawakita
Besök världens kök hemifrån med HelloFresh
När vi svenskar väljer resmål för matens skull åker vi helst till Italien, Grekland och Thailand dock kanske en utlandsresa känns avlägsen just nu. Därför lanserar nu HelloFresh “Världens kök” – en matkasse som tar dig med på en kulinarisk resa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådanBrand logo
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

Att vi svenskar älskar att resa och älskar att laga mat är ingen nyhet och internationella kök är omåttligt populära. Enligt en ny undersökning som HelloFresh och YouGov har gjort om var vi svenskar helst åker när maten är viktigast då är det Italien, Grekland och Thailand som ligger i topp följt av Spanien, Frankrike och USA.

Vi inspireras när vi reser

Att besöka andra länder och upptäcka nya matkulturer skapar minnen för livet och inspirerar oss till att ta vara på våra kulinariska erfarenheter efter hemkomsten. Men en utlandsresa kanske inte alltid är aktuell av olika anledningar och därför lanserar nu HelloFresh konceptet "Världens kök" – som erbjuder svenskarna att besöka nya länder hemifrån sitt eget kök.

Annons

– Världen är full av spännande mat och inspirerande smaker som inte får missas. Våra asiatiska recept är bland de mest populära och med “Världens kök” kan vi inspirera svenskarna att uppleva ännu fler matkulturer. Förhoppningsvis hittar svenskarna nya favoriträtter och kanske även sin framtida resa!, säger Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, gastronomisk chef på HelloFresh.

Svensk husman är favorit

Men när svenskarna väljer sitt absoluta favoritkök landar faktiskt den svenska husmanskosten på en första plats. Mer än var tredje svensk (36%) över 60 år anger den svenska husmanskosten som sin favorit, till skillnad från endast 18 procent av svenskarna mellan 18-29 år. En liknande skillnad finns mellan storstäder (över 200 000 invånare) och småstäder (under 20 000 invånare), där 22 procent respektive 36 procent har det svenska köket som favorit.

Annons

Trots att husmanskosten kniper första platsen, har 3 av 5 svenskar (59 procent) andra favoritkök – där det thailändska, grekiska, indiska, libanesiska, japanska och kinesiska ligger i toppen.

5 länder svenskar vill resa till för matens skull:

1. Italien
2. Grekland, Thailand
3. Spanien
4. Frankrike
5. USA, Japan

Svenskarnas 5 favoritkök:

1. Svenska
2. Thailändska
3. Grekiska
4. Indiska
5. Libanesiska, Japanska och Kinesiska

Upptäck ny mat med recept inspirerade från världens kök. Från och med vecka 7 till och med vecka 15 kommer ett recept att lanseras varje vecka i HelloFreshs receptutbud. För att påbörja ditt eget kulinariska äventyr, besök HelloFresh.se.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons