Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Afternoon Tea med en lekfull twist på Hotel Diplomat

13 mar, 2023 
AvNami Kawakita
Afternoon Tea med en lekfull twist på Hotel Diplomat
Redan under 60-talet öppnade Hotel Diplomat sin första tesalong och nu, efter en lång vinter, är det äntligen dags igen – den 18 mars är det premiär för Afternoon Tea med en lekfull och modern twist.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glass

Efter en lång och kall vinter väcker Hotel Diplomat liv i sin efterlängtade Afternoon Tea, nu i en ny drömsk atmosfär och med en ny meny. Den nya tesalongen är återskapad efter Anna Cappelens och hennes syskon farmors eleganta tesalong i Villa Dagmar, Båstad. Anna, tillsammans med, arkitekt Per Öberg, kreativ chef Pauline Cappelen, och inredningsdesigner Helena Belfrage har skapat en egen oas där tiden står still. Det ikoniska hotellet utmanar den engelska eftermiddagstraditionen och presenterar en ny spännande dimension av Afternoon Tea för den moderna tenjutaren.

Annons
Den nya tesalongen är återskapad efter Anna Cappelens och hennes syskon farmors eleganta tesalong i Villa Dagmar, Båstad.

– Vi ville skapa en oas på hotellet likt vår farmors galleri. Där brukade hon sitta varje eftermiddag vid ett uppdukat tebord med bakverk och en kupa champagne, och lyssnade på fransk musik och blickade ut över den lummiga trädgården, havet och de vackra statyerna. Den nya tesalongen för tankarna till en skogsglänta i sagornas värld och färgerna påminner om farmors hem. Vi är glada att återigen välkomna våra gäster och besökare till vår Afternoon Tea och hålla traditionen levande för kommande 100 år, säger Anna Cappelen Hotel Diplomats och Villa Dagmars arbetande styrelseordförande och delägare.

Annons

Hotellet öppnade sin första tesalong redan under 60-talet och har sedan dess serverat sin klassiska Afternoon Tea med scones, bakverk, hemmagjord marmelad och sitt välkända svarta te. Den nya menyn innehåller noggrant utvalda delikatesser som fungerar lika bra till brunch som eftermiddagste. Bakom skapandet av bakverken i menyn står bland annat Villa Dagmars välmeriterade konditor Annie Lundin, om tidigare arbetade på stjärnkrogen Aloë, har tävlat både som kock och konditor och har vunnit prestigefulla tävlingar som Culinary Olympics, Nordic Junior Chef samt Culinary World Cup. Annie arbetar nu som konditor på systerhotellet och restaurangen Villa Dagmar.

Villa Dagmar öppnade sin första tesalong på 60-talet och har sedan dess serverat sin klassiska Afternoon Tea med scones, bakverk, hemmagjord marmelad och sitt välkända svarta te.

– Det har varit härligt att få samarbeta tillsammans med Hotel Diplomats köksmästare Jakob Brännberg och skapa en Afternoon Tea, där jag har skapat bakverken och Jacob med team har skapat det salta på menyn. Vi har hämtat inspiration från italienska trädgårdar med visionen om att föra traditionen vidare. På faten presenterar vi bland annat små delikatesser som sega lotusformade maränger med mjuk banankaka och krämig fyllning, kolafyllda chokladcookies, underbara nybakade scones och vår egen marmelad, som är skräddarsydda för att ackompanjeras med de salta kanapéerna, säger Annie Lundin, konditor, som även är konstnären bakom den välkända citrondesserten på systerhotellet.

Annons

Meny på Afternoon Tea:

 • Avokado och färskost på fröknäcke med chili
 • Gougére med comtékräm
 • Kanapé Skagen
 • Råbiffkrustad med tryffel och riven Havgus
 • Banankaka med lotusmaräng
 • Bärtartelett med lemoncurd
 • ”Red velvet” croissant fylld med färskost
 • Diplomats Cookie
 • Macaron
 • Naturella scones
 • Sultanrussin scones
 • Marmelad
 • Citrusmascarpone
 • The Hotel Diplomat Blend, hotellets te blandning består av sju olika kinesiska tesorter, mestadels svart och grönt. Lätt rökighet och smak av bergamott.
 • NV Philipponnat Royale Réserve, Champagne
Mycket gott ryms på Villa Dagmars lyxiga Afternoon Tea.

Pris: 575 kr eller 750 kr med ett glas av NV Philipponnat Royale Réserve, champagne.

Hotel Diplomat premiäröppnar för Afternoon Tea den 18 mars, och välkomnar gäster lördagar och söndagar klockan 12.30-17.00. Varje sittning för Afternoon Tea tar emot 34 gäster, men lokalen går att abonnera för större sällskap upp till 50 personer.

Läs mer och boka: hotelvilladagmar.com

Annons