Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

7 goda och läckra maträtter till halloweenbuffén

08 okt, 2020 
Recept på mat inför Halloween
Ingen Halloween utan läskigt goda recept. Här är 7 höstiga recept till Halloween – från förrätt till efterrätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så mixar du läskigt goda HalloweendrinkarBrand logo
Så mixar du läskigt goda Halloweendrinkar

1. Ugnsrostad butternut med pumpafröpesto

Pumparecept och hösten går hand i hand, men det är lätt att snöa in sig på en och samma pumpasort. Se till att variera lite, inte minst när det vankas Halloween och många gärna kör på det säkra kortet nämligen en helt vanlig pumpa. Bjud istället på läcker ugnsrostad butternutpumpa med pesto och en god grönsallad.

Till receptet >>

Recept på ugnsrostad butternutpumpa

2. Pumpasoppa med chili och lime

Höst indikerar startskottet för kyligare månader, så en värmande soppa är mer än välkommet. Gör soppan både höst- och Halloween-redo genom att satsa på pumpa, här smaksatt med lime och citrongrädde och lite grädde. Perfekt höstmat och Halloween-rätt – win win!

Annons

Till receptet >>

Recept på pumpasoppa med chili och lime

3. Hemmagjord pasta med pumpa, brynt smör och brie

Vem älskar inte en riktigt god pasta? Den här läckra hemmagjorda pasta går självklart även den i Halloweens tecken tack vare pumpan som här kompletteras med brynt smör och brie. Underbart gott!

Till receptet >>

Recept på hemmagjord pasta med pumpa, brynt smör och brie

4. Butternutburgare med guacamole och granatäpple

Pumparecept och hösten går hand i hand, men det är lätt att snöa in sig på en och samma pumpasort. Se till att variera lite, inte minst när det vankas Halloween och många gärna kör på det säkra kortet nämligen en helt vanlig pumpa. Till det här festliga receptet behöver du butternutpumpa, som tillsammans med guacamole och granatäpple skapar en underbar smakfest utöver det vanliga.

Annons

Till receptet >>

Recept på butternut-burgare med guacamole och granatäpple

5. Spöktårta med marängbotten och kokostoppar

Självklart är det viktigt att även få med en och annan efterrätt i sann Halloween-anda och denna går garanterat hem både hos barn och vuxna. Spöktårtan är både snabb och enkel att slänga ihop tack vare färdiga marängbottnar och kokostopparna. Grädde, banan och chokladsås är riktigt gott som fyllning.

Till receptet >>

Spöktårta med marängbotten och kokostoppar

6. Pumpapaj med kanel

Paj är ett säkert kort både när det kommer till matigare varianter och efterrätter. Denna ljuvliga efterrättspaj med pumpa och kanel är inspirerad av den amerikanska klassikern och är ofantligt god. Ett måste på Halloween!

Annons

Till receptet >>

Recept på pumpapaj med kanel till Halloween

7. Läskigt spökhus gjort av pepparkaka

Vem har sagt att pepparkakshus (eller pepparkakor för den delen) bara är till för julen? Använd pepparkakor för att bygga ett läskigt spökhus till Halloween och dekorera med både dödskallar och fladdermöss.

Till receptet >>

LÄS MER:

8 goda (och riktigt festliga) drinkar till Halloween

3 läckra efterrätter till Halloweenbuffén

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons