7 goda och läckra maträtter till halloweenbuffén

Recept på mat inför Halloween

Ingen Halloween utan läskigt goda recept. Här är 7 höstiga recept till Halloween – från förrätt till efterrätt.
08 oktober, 2020

1. Ugnsrostad butternut med pumpafröpesto

Pumparecept och hösten går hand i hand, men det är lätt att snöa in sig på en och samma pumpasort. Se till att variera lite, inte minst när det vankas Halloween och många gärna kör på det säkra kortet nämligen en helt vanlig pumpa. Bjud istället på läcker ugnsrostad butternutpumpa med pesto och en god grönsallad.

Till receptet >>

2. Pumpasoppa med chili och lime

Höst indikerar startskottet för kyligare månader, så en värmande soppa är mer än välkommet. Gör soppan både höst- och Halloween-redo genom att satsa på pumpa, här smaksatt med lime och citrongrädde och lite grädde. Perfekt höstmat och Halloween-rätt – win win!

Till receptet >>

3. Hemmagjord pasta med pumpa, brynt smör och brie

Vem älskar inte en riktigt god pasta? Den här läckra hemmagjorda pasta går självklart även den i Halloweens tecken tack vare pumpan som här kompletteras med brynt smör och brie. Underbart gott!

Till receptet >>

Recept på hemmagjord pasta med pumpa, brynt smör och brie
Stine Christiansen

4. Butternutburgare med guacamole och granatäpple

Pumparecept och hösten går hand i hand, men det är lätt att snöa in sig på en och samma pumpasort. Se till att variera lite, inte minst när det vankas Halloween och många gärna kör på det säkra kortet nämligen en helt vanlig pumpa. Till det här festliga receptet behöver du butternutpumpa, som tillsammans med guacamole och granatäpple skapar en underbar smakfest utöver det vanliga.

Till receptet >>

5. Spöktårta med marängbotten och kokostoppar

Självklart är det viktigt att även få med en och annan efterrätt i sann Halloween-anda och denna går garanterat hem både hos barn och vuxna. Spöktårtan är både snabb och enkel att slänga ihop tack vare färdiga marängbottnar och kokostopparna. Grädde, banan och chokladsås är riktigt gott som fyllning.

Till receptet >>

6. Pumpapaj med kanel

Paj är ett säkert kort både när det kommer till matigare varianter och efterrätter. Denna ljuvliga efterrättspaj med pumpa och kanel är inspirerad av den amerikanska klassikern och är ofantligt god. Ett måste på Halloween!

Till receptet >>

Recept på pumpapaj med kanel till Halloween
Camilla Biesbjerg Markussen

7. Läskigt spökhus gjort av pepparkaka

Vem har sagt att pepparkakshus (eller pepparkakor för den delen) bara är till för julen? Använd pepparkakor för att bygga ett läskigt spökhus till Halloween och dekorera med både dödskallar och fladdermöss.

Till receptet >>

LÄS MER:

8 goda (och riktigt festliga) drinkar till Halloween

3 läckra efterrätter till Halloweenbuffén