Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Så gör du pizzorna läskigt goda – perfekt till Halloweenfesten

24 okt, 2023 
AvNami Kawakita
Så gör du pizzorna läskigt goda – perfekt till Halloweenfesten
Halloween närmar sig med stormsteg! Även den allra mest skrämmande festen måste ha någon ruskigt gott att bjuda på – låter korvmumier och pizzaskelett tillräckligt läskigt?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Höstig pumpamartini – perfekt drink till HalloweenBrand logo
Höstig pumpamartini – perfekt drink till Halloween

Även om halloween länge bara varit en amerikansk tradition blir det ju allt större i Sverige och allt fler föräldrar letar kostymer, dekorationer och aktiviteter att göra med och till sina barn. Oavsett om det är en fest för barn eller vuxna så är det viktigt att magen får sitt!

Ooni, proffs på pizzaugnar, bjuder här på ett par inspirerande recept som garanterat sätter rätt stämning på Halloweenfesten! Recepten är enkla att förbereda och kräver ingen speciell utrustning men har du en pizzaugn blir gräddningen extra bra och kanterna riktigt krispiga och goda.

Annons

Korvmumier

Dessa söta små korvmumier är den enklaste lösningen för en rolig aptitretare på Halloweenfesten. Alla ingredienser kan köpas färdiga, så allt du behöver göra är att klippa och klistra med deg och korv innan du stoppar dem i pizzaugnen.

Pizzaskelett

Ta barnen i handen och forma skelettets olika kroppsdelar i pizzadeg. Tillsätt olika ingredienser till de olika kroppsdelarna och bygg skelettet. Läskigt gott och roligt att göra – många skratt utlovas!

Annons
Klipp och klistra fram ett pizzaskelett – både roligt och gott

Olivspindelpizza

Du har nog inte tänkt på det, men med en bra pizzabotten av tomatsås och ost och oliver som topping kan du skapa en pizza som får alla med spindelfobi att skruva på sig. Skär och forma dina oliver för att dekorera din pizza som åttabenta insekter.

Spindelnätspizza med choklad

Ingen fest utan dessert, och denna dessertpizza är läskigt läcker och lekfull. Chokladganache och smälta marshmallows görs till ett spindelnät med en tandpetare. Dekorera pizzan med godismaskar för extra kreativitet.

Läcker dessertpizza med choklad, marshmallows och godis

Recept och mer inspiration till Halloween hittar du på Oonis hemsida!

Annons