4 somriga efterrätter med jordgubbar
Äntligen är tiden kommen för årets mest älskade gubbe att göra entré i våra liv igen! Visst är det jordgubben vi pratar om! Som man har gått och längtat efter att verkligen få njuta av dessa röda små bär som är självaste definitionen av svensk sommar. Ät dem som de är eller använd dem i en efterrätt, som en svalkande jordgubbs-parfait med hallon och punsch. Vår jordgubbs-carpaccio är som en uppgraderad version av jordgubbar och grädde – men här serveras de med mascarponekräm, kokossmul och myntasocker. Eller så blandar du jordgubbarna med rabarber och bakar en läcker galette med ricotta. Och känner du dig lat men har en sockerkaka över från en tidigare fika steker du den i smör och toppar med vispad crème fraiche och massor med jordgubbar. Mums!
Brynt sockerkaka med jordgubbar
Stek sockerkaka i smör och toppa med vispad crème fraiche och sommarens bästa bär.
Recept: Brynt sockerkaka med jordgubbar och crème fraiche
Jordgubbs- och rabarbergalette
I denna läckra galette bakas jordgubbar och rabarber med ett gott lager ricotta i botten.
Recept: Jordgubbs- och rabarbergalette
Jordgubbs-parfait
Svalkande dessert med jordgubbar, hallon och punsch.
Recept: Jordgubbs-parfait med punsch
Jordgubbs-carpaccio
Söt tolkning på den klassiska maträtten – här med mascarponekräm, lime och kokossmul.
Recept: Jordgubbs-carpaccio