Jordgubbs-parfait med punsch
02 jun, 2025
Svalkande dessert med svenska smaker från jordgubbar, hallon och punsch. Att den blir vackert rosa är ett stort plus!
Annons
Jordgubbs-parfait med punsch
Krämig och svalkande glass med jordgubbar och hallon. Punsch blir en fin smakkompis.
12 portioner
Annons
Tid: 20 minuter + tid i frys
Du behöver:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
2 dl Smetana
3 dl jordgubbar, färska eller frysta och tinade
2 dl hallon, färska eller frysta och tinade
1 ½ msk punsch
Gör så här:
- Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt, tills sockerkristallerna lösts upp.
- Vispa grädden fluffig i en annan skål. Vänd ihop grädde och äggvispetmed Smetana.
- Mosa jordgubbar och hallon tillsammans med punschen med hjälp av en potatisstöt eller gaffel och vänd ner i glassmeten.
- Häll smeten i en form som tål att stå i frysen, och låt parfaiten stelna i minst 6 timmar. Ta fram parfaiten ca 20–30 minuter innan du serverar den.
Foto: Lisa Björner
Annons