Brynt sockerkaka med vispad crème fraiche och jordgubbar
01 jun, 2025
Brynt sockerkaka steks helt enkelt i smör och sen toppas med vispad crème fraiche och jordgubbar – så enkelt och så gott!
Annons
Brynt sockerkaka med vispad crème fraiche och jordgubbar
Perfekt dessert om du har en bit sockerkaka över! Dessutom går den snabbt att svänga ihop.
4 portioner
Annons
Tid: 15 minuter
Du behöver:
Brynt sockerkaka:
4 skivor sockerkaka
20 g smör
Vispad crème fraiche:
1 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
½ msk florsocker
Rårörda bär:
250 g jordgubbar, eller andra bär
½ dl strösocker
Gör så här:
- Snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en bunke tillsammans med strösockret och rör tills det saftar sig och sockret smält.
- Vispa crème fraichen med vispgrädden och florsockret tills det blivit fluffigt.
- Stek sockerkaksskivorna i smöret tills de blivit rostade och gyllene på båda sidor. Servera dem på assietter tillsammans med den vispade crème fraichen och de rårörda jordgubbarna.
Foto: Lisa Björner
Annons