Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Brynt sockerkaka med vispad crème fraiche och jordgubbar

01 jun, 2025
Recept på brynt sockerkaka med vispad crème fraiche och jordgubbar
Lisa Björner
Brynt sockerkaka steks helt enkelt i smör och sen toppas med vispad crème fraiche och jordgubbar – så enkelt och så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbetBrand logo
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbet

Brynt sockerkaka med vispad crème fraiche och jordgubbar

Perfekt dessert om du har en bit sockerkaka över! Dessutom går den snabbt att svänga ihop.

Brynt sockerkaka med vispad crème fraiche och jordgubbar
Brynt sockerkaka med creme fraiche och bärLisa Björner

4 portioner

Annons

Tid: 15 minuter

Du behöver:

Brynt sockerkaka:

4 skivor sockerkaka
20 g smör

Vispad crème fraiche:

1 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
½ msk florsocker

Rårörda bär:

250 g jordgubbar, eller andra bär
½ dl strösocker

Gör så här:

  1. Snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en bunke tillsammans med strösockret och rör tills det saftar sig och sockret smält.
  2. Vispa crème fraichen med vispgrädden och florsockret tills det blivit fluffigt.
  3. Stek sockerkaksskivorna i smöret tills de blivit rostade och gyllene på båda sidor. Servera dem på assietter tillsammans med den vispade crème fraichen och de rårörda jordgubbarna.

Foto: Lisa Björner

Annons