Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

3 recept på italiensk smakmagi

11 aug, 2022 
AvRedaktionen ELLE
3 recept på italiensk smakmagi
Solmogna grönsaker, krämiga ostar och färska örter – rustik italiensk mat när den är som bäst! Servera som huvudrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

En av anledningarna till att vi alltid kommer tillbaka till italiensk mat är ju för att den är så god men samtidigt enkel. Vi gillar rena, klassiska smaker helt enkelt. Som kronärtskockan, den serveras med olivolja, citron och färska örter, det är den perfekta plockmaten. Ingen italiensk meny är ju komplett utan en krämig burrata och här får den vara stjärnan tillsammans med bondbönor och krasse. Varmrätten blir en risotto med zucchini, parmesan och mascarpone. Givetvis funkar den som tillbehör till kött eller kyckling men den är minst lika god på egen hand.

Annons

KRONÄRTSKOCKA MED OLIVOLJA, CITRON OCH FÄRSKA ÖRTER

Enkel plockmat att starta middagen med!

Till recept>>

BURRATA MED BONDBÖNOR, DRAGON OCH KRASSE

Krämig burrata på en bädd av gröna godsaker.

Till recept>>

RISOTTO MED ZUCCHINI, PARMESAN OCH MASCARPONE

Funkar att servera som tillbehör till fisk, kött eller kyckling men minst lika god på egen hand.

Till recept>>

Så gör du en risotto med zucchini, parmesan och mascarpone

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons