Klassiska italienska mandelbiscotti
Så enkelt och så fantastiskt gott!
25 skorpor
Du behöver:
2 dl (125 g) vetemjöl
1 ⅕ dl (115 g) strösocker
100 g hela mandlar
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1 äggula
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°. Blanda mjöl, socker, mandlar, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt ägg och äggula och samla snabbt ihop till en deg.
- Forma degen till två avlånga korvar. Lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt sedan svalna i 15 minuter.
- Skär i 1 cm tjocka bitar och fördela skorporna över ugnsplåten. Grädda i ytterligare 10 minuter och låt sedan svalna helt.
Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmusen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft
LÄS MER: