Klassiska italienska mandelbiscotti

Recept på italienska mandelbiscotti

Winnie Methmann
Biscotti – Italiens mest klassiska skorpa som du enkelt bakar själv! Lika uppskattad som gå bort-present som till en slät kopp espresso.
12 februari, 2021

Klassiska italienska mandelbiscotti

Så enkelt och så fantastiskt gott!

Så bakar du egna italienska mandelbiscotti
Winnie Methmann

25 skorpor

Du behöver:

2 dl (125 g) vetemjöl
1 ⅕ dl (115 g) strösocker
100 g hela mandlar
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1 äggula

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Blanda mjöl, socker, mandlar, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt ägg och äggula och samla snabbt ihop till en deg.
  2. Forma degen till två avlånga korvar. Lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt sedan svalna i 15 minuter.
  3. Skär i 1 cm tjocka bitar och fördela skorporna över ugnsplåten. Grädda i ytterligare 10 minuter och låt sedan svalna helt.

Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmusen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft

LÄS MER:

Italiensk ricottakaka med apelsin och brynt smör

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: