Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Klassiska italienska mandelbiscotti

12 feb, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på italienska mandelbiscotti
Biscotti – Italiens mest klassiska skorpa som du enkelt bakar själv! Lika uppskattad som gå bort-present som till en slät kopp espresso.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Klassiska italienska mandelbiscotti

Så enkelt och så fantastiskt gott!

Så bakar du egna italienska mandelbiscotti

25 skorpor

Du behöver:

2 dl (125 g) vetemjöl
1 ⅕ dl (115 g) strösocker
100 g hela mandlar
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1 äggula

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Blanda mjöl, socker, mandlar, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt ägg och äggula och samla snabbt ihop till en deg.
  2. Forma degen till två avlånga korvar. Lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt sedan svalna i 15 minuter.
  3. Skär i 1 cm tjocka bitar och fördela skorporna över ugnsplåten. Grädda i ytterligare 10 minuter och låt sedan svalna helt.

Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmusen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft

LÄS MER:

Italiensk ricottakaka med apelsin och brynt smör

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons