Klassiska italienska mandelbiscotti

Recept på italienska mandelbiscotti

Winnie Methmann
Biscotti – Italiens mest klassiska skorpa som du enkelt bakar själv! Lika uppskattad som gå bort-present som till en slät kopp espresso.
12 februari, 2021
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna
Slå på ljud

Klassiska italienska mandelbiscotti

Så enkelt och så fantastiskt gott!

Så bakar du egna italienska mandelbiscotti
Winnie Methmann

25 skorpor

Du behöver:

2 dl (125 g) vetemjöl
1 ⅕ dl (115 g) strösocker
100 g hela mandlar
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1 äggula

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Blanda mjöl, socker, mandlar, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt ägg och äggula och samla snabbt ihop till en deg.
  2. Forma degen till två avlånga korvar. Lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt sedan svalna i 15 minuter.
  3. Skär i 1 cm tjocka bitar och fördela skorporna över ugnsplåten. Grädda i ytterligare 10 minuter och låt sedan svalna helt.

Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmusen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft

LÄS MER:

Italiensk ricottakaka med apelsin och brynt smör