Kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter

Så tillagar du kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter

Stine Christiansen
Att koka kronärtskocka är busenkelt men en väldigt trevlig förrätt. Gör som oss och ät den med olivolja, citron och färska örter.
12 juli, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter

När du kommer in mot skockans mitt, ta bort ”luddet” så du kommer åt de goda bottnarna.

Bjud på kronärtskocka med olivolja, citron och färska örter
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

2 färska kronärtskockor
1 morot
1 lök
5 stjälkar färsk timjan
1 lagerblad
4 hela pepparkorn
Olivolja
1 citron, rivet skal
1 näve färska basilikablad
1 näve färska oreganoblad
Havssalt

Snabb quesadilla med kronärtskocka och spenat

Gör så här:

  1. Ta bort stjälken på kronärtskockorna. Lägg dem i en rymlig kastrull tillsammans med grönsaker, timjan, lagerblad och pepparkorn. Täck med vatten, koka upp och låt sjuda i 25–40 minuter beroende på skockornas storlek.
  2. Låt skockorna svalna i kokspadet. Låt rinna av och lägg upp på fat genom att fläka upp dem som en blomma. Ta bort luddet i mitten. Ringla över olivolja, strö över rivet citronskal, örter och salt. Ät med fingrarna.

Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Se klippet här!

Foto: Stine Christiansen